MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 16. 08. 2012.

Nova županijska cesta Kotlina - Podolje

Prva cesta koja je presjekla Baranjsku planinuPrva cesta koja je presjekla Baranjsku planinuU četvrtak, 16. VIII. 2012. godine, svečano je otvorena nova županijska cesta Ž4037 Kotlina – Podolje, prva cesta koja je presjekla Baranjsku planinu te spojila ne samo ta dva naselja, nego i dvije susjedne općine: Kneževe Vinograde i Draž. Cesta ima dužinu od samo 2,8 kilometara, ali je gotovo deset puta skratila put između Kotline i Podolja budući da je obilazni put preko Kneževih Vinograda, Suze, Zmajevca i Draža dug 20-ak kilometara.

U cestu je Županijska uprava za ceste uložila 9,5 milijuna kuna, njena gradnja je započela u studenom 2010. godine, a radilo se o građevinski vrlo zahtjevnim radovima jer je trasu trebalo probijati kroz surduke i samo brdo.

Očekuje se da će cesta pokrenuti razvoj i demografsku obnovu toga dijela Baranje budući da prolazi kroz gotovo nedirnute predjele, koji će sigurno biti privlačni budućim vlasnicima vikendica iz Osijeka i drugih mjesta. Već se vide pomaci nabolje jer se obnavljaju postojeće vikendice i vinski podrumi. A koliko cesta znači mještanima Kotline i Podolja, koji su i rodbinski i prijateljski povezani, vidi se i po tome što je pri otkupu devedesetak parcela preko kojih prolazi trasa čak 11 parcela – poklonjeno.

(Izvor: Radio Baranja)

Pročitano 2165 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok