MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 30. 06. 2012.

"Oazina" gerontodomaćica zaposlena preko javnih radova

 

'Oazina' gerontodomaćica Milica Janković
Milica Janković

Već smo nekoliko puta isticali da se Mirovna grupa Oaza priključila onim subjektima u lokalnoj zajednici koji primaju u radni odnos dugotrajno nezaposlene osobe koje se zapošljavaju u javnim radovima. Tako su zaposleni "Oazin" gerontomajstor Robert Dvornić, asistentica u "Oazinom" internet-klubu Dragana Jeličić te Savica Vujatović kao dopuna na poslovima vezanim za kreativne radionice za žene. Prošle godine na dva mjeseca (X-XI) tako je kao gerontodomaćica bila zaposlena i Milica Janković iz Belog Manastira. Ove godine ukazala se prilika da se ona zaposli na istom radnom mjestu na još tri mjeseca (1. V. - 31. VII.).

Milica se vrlo lako uklopila u posao koji je već ranije obavljala. Neke korisnike pomoći u kući poznaje od ranije, a s ostalima je brzo uspostavila dobre odnose. Obilazi osam osoba u Belom Manastiru i dvije vrlo bolesne osobe u Šećerani (devet žena i jednog muškarca). Kad je to potrebno, "uskače" i u druge poslove kako bi se "Oazine" aktivnost nesmetano odvijala i ništa joj nije problem. Prilikom prošlogodišnje evaluacije projekta "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" mnogi su se korisnici sjetili nje i pozitivno se izrazili o njenom radu.

U protekla dva mjeseca gerontodomaćica je ukupno obavila 64 posjete starim osobama. Najveći dio njenih poslova odnosio se na spremanje kuća i stanova (50 puta) te na nabavku svih vrsta namirnica i drugih potrepština iz raznih trgovina. Ponekad se moralo nešto pripomoći i u vrtu, urediti dvorišta i terase, zatim platiti račune, oprati rublje. U izuzetno vrućim ljetnim danima valjalo je i posavjetovati stare osobe, posebno one s visokim tlakom, kako se ponašati da bi se izbjegle  incidentne situacije…

Pročitano 1547 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok