MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 31. 05. 2012.

"Most ljubavi" u Osijeku

Slikarsko-pjesnička manifestacija 'Most ljubavi'
Izložba slika Viktora Štrpca u Osijeku

U četvrtak, 31. V. 2012. godine, u prostorijama osječkog pododbora SKD-a "Prosvjeta" u Donjem gradu, pred četrdesetak posjetilaca, održana je slikarsko-pjesnička manifestacija "Most ljubavi", koju je organizirao pjesnik Milenko Vasiljević Čiko s ciljem da se "Prosvjeta" kao manjinska organizacija otvori prema većinskom narodu.

Tom prilikom otvorena je izložba slika Viktora Štrpca, rođenog u Benkovcu, koji živi i stvara u Osijeku. Završio je školu za primijenjenu umjetnost u Splitu te dosad izlagao na dvadesetak grupnih i sedam samostalnih izložbi. Član je Društva likovnih umjetnika amatera  LIKAR iz Osijeka, Likovne udruge "Petar Smajić" Ernestinovo, Likovne udruge Klas iz Čepina i Likovne udruge Motacilla Alba – Ješkovo iz Koprivnice. Na izložbi u osječkoj "Prosvjeti", koja će biti otvorena do 20. VI, izložio je 22 ulja na platnu nastala u posljednje vrijeme uglavnom sa slavonsko-baranjskim motivima i mrtvim prirodama. Već prvog dana uspio je prodati tri slike.

U poetskom dijelu manifestacije nastupila su tri pjesnika iz Društva pjesnika "Antun Ivanošić" Osijek. Zorislav Vidaković je pročitao dvije svoje pjesme ("Moj Osijek tone u noć", "Stoljetna vrba") i uz gitaru otpjevao jednu pjesmu Dobriše Cesarića. Zdravka Pireli je pročitala svoju pjesmu "Slavonija", a Milenko VasiljevićČiko svoju pjesmu "Volim Dravu kad tiho teče". Njima se pridružila i Tina Matoković, učenica trećeg razreda osnovne škole iz Valpova, inače Čikina unuka, pročitavši jednu dječju pjesmicu iz svoje čitanke.

Prema riječima Milenka Vasiljevića, manifestacija je potpuno uspjela, što se vidi iz pozitivnih reakcija i umjetnika i publike, pa bi to trebao biti putokaz u daljem radu osječkom pododboru SKD-a "Prosvjete". Dobre međunacionalne vibracije nikome ne mogu štetiti.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok