MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 31. 05. 2012.

Rad patronažne sestre u "Oazinom" socijalnom programu

Patronažna sestra Katarina Jelić
Patronažna sestra Katarina Jelić

U prvoj godini (1. VI. 2011. – 31. V. 2012) provođenja trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, Mirovna grupa Oaza angažirala je i patronažnu sestru Katarinu Jelić iz Šumarine, zaposlenu u belomanastirskom Domu zdravlja. Njeno učešće bilo je dragocjeno od samog početka provođenja projekta, kad je obilazila potencijalne korisnike i sugerirala koga treba – s obzirom na zdravstveno stanje i socijalne prilike – uključiti u program.Redovito je srijedom prisustvovala sastancima "Oazinog" gerontotima i gerontodomaćicama davala dragocjene savjete, a na terenu odlazila je korisnicima i korisnicama mjeriti tlak i šećer u krvi, kontaktirala nadležne službe kad je nekoga trebalo udomiti te pronalazila buduće korisnike "Oazinog" programa. Svojom stručnošću, pristupačnošću i smirenošću pomogla je da se pronađu rješenja svakog problema koji se pojavio u provođenju programa.

Osim toga Katarina Jelić bila je i predavačica na "Oazinoj" javnoj tribini "Zagovaranje za pravedniji i humaniji odnos prema starosti i starenju" (12. X. 2011) te na edukaciji "Pomoć i njega starih i nemoćnih osobama" u Bizovcu (10-13. XI. 2011). Sve to dokazuje da ubuduće u socijalne programe i projekte za stare osobe treba uključivati i stručnjake kako bi "Oazine" socijalne usluge dobile na kvaliteti.

Pročitano 1605 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok