MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 30. 05. 2012.

Rad "Oazine" gerontokrojačice

 

'Oazina' gerontokrojačica
'Oazina' gerontokrojačica Jelena Opačić-Matijević

Od sredine osmog mjeseca 2011. godine, zahvaljujući trogodišnjem programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, Mirovna grupa Oaza našim starijim sugrađanima s malim ili nikakvim primanjima pruža besplatnu uslugu šivanja, prekrajanja i krpanja odjeće, posteljine, zavjesa i sl., zapravo svega onoga što se šivaćom mašinom može popraviti ili sašiti.

Tim poslom bavi se "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević. Evo što ona kaže o svom dosadašnjem radu:

- Šivanje i krpanje starim osobama u proteklih mjesecima postalo je normalna stvar. Bakice mi bez straha šalju svoju garderobu na prepravljanje i krpanje. Ponosne su što i one mogu sebi priuštiti "nove stvari". Kako je vrijeme odmicalo i kako se povjerenje učvršćivalo, tako su "Oazine" korisnice iz svojih ormara počele vaditi i davno zaboravljene materijale. Šila sam im suknje, haljine, kućne haljine…

Teško mi je kada bakica naruči kućnu haljinu za bolnicu, ali kad zamoli da joj se sašije odjeća za smrt, za sahranu, e to je žalosniji dio ove priče. Dok se god nešto prekraja ili šije za svakodnevnu upotrebu, za život, za sutra, dobro je, ali kad se spomene smrt, to nas podsjeti  da smo svi na ovom svijetu samo "na određeno vrijeme". Ja im pokušavam uljepšati sadašnje dane. Ponekog, međutim, usput izgubimo za sva vremena, ali ga se rado sjećamo, a život ide dalje. Zato vodimo računa o onima kojima još možemo pomoći i ozariti im lica.

Pročitano 1828 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok