MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 14. 05. 2012.

"Važno je imati podršku" (IV/2012)

Kreativne radionice za žene
Treba se koncentrirati na ono što radiš

U mjesecu travnju 2012. godine, a u sklopu projekta "Važno je imati podršku", koji u partnerstvu provode Udruženje "Baranja" iz Bilja i Mirovna grupa Oaza, a financira Europska Unija, održano je jedanaest kreativnih radionica za žene i to u Belom Manastiru, Grabovcu, Kneževu, Novom Bezdanu i Vardarcu. Vodile su ih "Oazine" kreativke Jelena Opačić-Matijević i Ana Jeličić.

Iako se taj projekt provodi već godinu dana, i dalje je atraktivan kao i prvoga dana, što nam pokazuje i broj korisnica na radionicama. A radionice su osmišljene tako da svatko pronađe nešto za sebe.

U prošlom mjesecu jedne su korisnice dale mašti na volju pri izradi korpica od papira, oslikavanju platna i stakla, a druge su svoju maštovitost iskazale u tehnici salveta i izradi nakita. Teme su, naravno, bile povezane s Uskrsom i proljećem.

 

Kreativne radionice za žene
Koliko li je tu vrijednih ruku?
Kreativne radionice za žene
I u Kneževu vrijednih ruku ima dosta

Svaka radionica odiše toplinom, maštovitošću i šarenilom duginih boja. Ima tu i takmičarskog duha, a korisnice – kao djeca – međusobno procjenjuju čiji je rad ljepše i bolje. Atmosferu radionica treba doživjeti, treba vidjeti blistave oči korisnica i osmijeh na licu kad na kraju vide rezultate svoga truda i rada. Jer, kao što one često znaju reći, "vidi, pa iz ništa je nastalo svašta". Ali, zašto vam to opisujemo, slike govore sve.

Kreativne radionice za žene
Kneževo: rezultat marljivog rada
Kreativne radionice za žene
U Belom Manastiru se nešto valjalo i gniječilo

 

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok