MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 04. 05. 2012.

Premijera predstave "Sljedeći"

Predstava 'Sljedeći' Gradskog kazališta Beli Manastir
Ivana Petković i Branko Katalinić

U petak, 4. V. 2012. godine, samo dvadesetak dana nakon premijere crne komedije "Na 1. crti braka", Gradsko kazalište Beli Manastir premijerno je u kino-dvorani izvelo i predstavu "Sljedeći" američkog autora Terrencea McNallyja. Riječ je o kraćoj jednočinki koja govori o životnoj situaciji simpatičnog samca, čiji svakodnevni dosadni životni ritam poremeti vojni poziv za liječnički pregled. "Nesuđeni" ročnik, koji je zapravo greškom pozvan na pregled, najprije je uplašen jer je psihofizički sposoban za potencijalni odlazak u rat pa pokušava svojim humorističnim ispadima izbjeći vojsku, a nakon što u tome uspije, shvati da mu je povrijeđena "muškost" te se odluči dokazati kao sposoban muškarac i vojnik, šarmirajući poprilično hladnu i bezosjećajnu liječnicu...

 

Predstava je pretpremijerno odigrana 13. travnja u sklopu 3. smotre Osječko-baranjske županije u Belom Manastiru. Tad ju je gledao i pohvalio državni selektor Robert Raponja. U predstavi glume Ivana Petković u ulozi liječnice i Branko Katalinić kao vojni ročnik, koji je ujedno i redatelj predstave.

Premijerama dviju predstava u kratkom razdoblju belomanastirsko kazalište najavilo je, unatoč skromnim sredstvima, iznimno plodnu kazališnu sezonu. Gostovanja po Hrvatskoj, BiH, Sloveniji i Srbiji već su započela, a krenule su i pripreme za još jednu novu predstavu: komediju "Šašava pljačka", kao i za kratke skečeve koje će domaći glumci pripremiti za 3. međunarodni kazališni festival u Belom Manastiru u studenome 2012. godine.

Pročitano 2173 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok