MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 25. 04. 2012.

U Belom Manastiru jedno ruglo smeća manje

Beli Manastir, početak šetnice 'Crni put'
Nekadašnja trgovina nekadašnjeg zatvora

Dana 17. VIII. 2010. godine tekstom i slikama na ovoj web-stranici upozorili smo na jedno belomanastirsko ruglo smeća. Riječ je bila o nekadašnjoj trgovini nekadašnjeg zatvora, koja se nalazi uz Tunel i željezničku prugu, na početku biciklističke staze od Belog Manastira prema Šumarini i Šećerani, koja je već godinama (sigurno više od jednog desetljeća, a vjerovatno i više) devastirana, s razbijenim staklima, bez vrata i - puna smeća.

Tad smo se zapitali: Zar netko iz Grada  ne bi jednostavno mogao narediti "tamo nekom" da ukloni bar smeće?

Prošlo je otada 20 mjeseci i došla nam je akcija "Zelena čistka", koja je u Belom Manastiru održana 20. IV. 2012. godine. I konačno iz devastirane zgrade uklonjeno je bar smeće pa sada imamo jedno ruglo manje.

Neki jezikoslovci bune se protiv naziva "Zelena čistka" jer, kao, čistka nije hrvatska riječ, ne trebaju nam rusizmi i neorusizmi, a baš nam trebaju čistke da se ukloni smeće koga ima svuda oko nas. Obično čišćenje ni do sada nije pomagalo.

Nekadašnja trgovina nekadašnjeg zatvora
U akciji 'Zelena čistka' uklonjeno je smeće
Nekadašnja trgovina nekadašnjeg zatvora
Što mislite koliko ga dugo neće biti?

 

Pročitano 1265 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok