MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 07. 04. 2012.

"Važno je imati podršku" (III/2012)

Kreativne radionice u Vardarcu
Vardarac: oslikavanje podmetača za čaše

Početkom mjeseca marta kreativne radionice za žene "premjestili" smo iz Darde, Petlovca, Popovca i Suze u Grabovac, Kneževo, Novi Bezdan i Vardarac, a nastavili smo ih održavati u Društvenom centru u Belom Manastiru. Te radionice dio su projekta "Važno je imati podršku", koji financira Europska Unija. Vodi ih "Oazine" kreativke Jelena Opačić-Matijević i Ana Jeličić.

Korisnice iz tim malih mjesta zahvalne su za svaku sitnicu koja im se pruži i pokaže. Posebno moramo istaknuti Novi Bezdan, mjesto u kojem nema mnogo događanja, pa na naše radionice dolazi "pola sela".

Sve korisnice željne su naučiti nešto novo i odvojiti "pet minuta" za sebe, pored svojih stalnih obaveza (kuća, djeca, bašta, stoka). Čak i kad su umorne, na radionice dolaze pune elana, a ozarenih lica idu kući i kao djeca ispituju: "A što ćemo raditi sljedeći put?"

 

Kreativne radionice u Belom Manastiru
Beli Manastir: završavanje mobila
Kreativne radionice u Belom Manastiru
Beli Manastir: gotovi mobili

Cijeli treći mjesec posvetili smo pripremama za Uskrs, koji ove godine "pada" početkom četvrtog mjeseca. Korisnice u Grabovcu i Kneževu naučile su tehniku oslikavanja stakla te su oslikavale čokančiće, teglice i druge staklene predmete. U Vardarcu i Novom Bezdanu oslikavale su podmetače i izrađivale korpice za jaja, a u Belom Manastiru su oslikavale jaja te izrađivale korpice za jaja i mobile.

Kreativne radionice u Novom Bezdanu
Novi Bezdan: priprema traka za korpice
Kreativne radionice u Novom Bezdanu
Novi Bezdan: korpice od papira

 

 

Pročitano 3587 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok