MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 04. 04. 2012.

Predstavnici UNHCR-a posjetili Društveni centar

Terence Pike, Kristina Benić-Belavić, Milenko Stanić, Vesna Nedić i Mirela Alagić
Terence Pike i Kristina Benić-Belavić (lijevo)

U srijedu, 4. IV. 2012. godine, belomanastirski Društveni centar posjetili su Terence Pike i Kristina Benić-Belavić iz hrvatskog predstavništva Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR). Terence Pike je predstavnik UNHCR-a u Hrvatskoj, a Kristina Benić-Belavić članica UNHCR-ovog tima iz Siska. Pratio ih je Milenko Stanićiz Belog Manastira, pravnik osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, čije aktivnosti financira upravo UNHCR.

Razgovarali su s predsjednicom Projekta građanske demokratske inicijative (P.G.D.I.) Mirelom Alagić i predsjednicom Mirovne grupe Oaza Vesnom Nedić.

UNHCR-a je 2008. godine sredstvima Kraljevine Belgije financirao zajednički projekt "Baranjski motivi", kojim su P.G.D.I. i "Oaza" pokrenuli izradu baranjskih suvenira s mađarskim, hrvatskim i srpskim motivima, odnosno s motivima karakterističnim za tradiciju najbrojnijih etničkih grupa koje žive u Baranji. Predstavnici UNHCR-a zanimali su se za aktivnosti kojima se P.G.D.I. i "Oaza" danas bave, kako rade, kako se financiraju, u čijem prostoru djeluju i sl.

Pročitano 2084 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok