MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 01. 04. 2012.

Proljetni vašar u Karancu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Proljetni vašar u Karancu
Ana Jaličić i Sabina Rončević

Prvog aprila ove godine, na Cvjetnu nedjelju, održan je u baranjskom etnoselu Karancu još jedan Proljetni vašar u organizaciji samog sela, Turističke zajednice Baranje i restorana "Baranjska kuća". Na brojnim štandovima posjetiocima iz bliže i dalje okoline nudili su se domaći suhomesnati proizvodi, zimnica, domaći kolači, mliječni proizvodi, rukotvorine i sl. Za one koji su ogladnjeli kuhao se grah u zemljanim loncima, pekli šarani na rašljama, a mogle su se – naravno – konzumirati i domaće kobasice i čvarci.

Kao i prethodnih godina, na Proljetnom vašaru učestvovala je i Mirovna grupa Oaza, izloživši suvenire i rukotvorine nastale na ženskim likovno-kreativnim radionicama. "Oazin" su štand postavile i cijelo se vrijeme smrzavale Ana Jeličić i Sabina Rončević.

Na vašaru je, prema riječima Vladimira Škrobe Baje, vlasnika "Baranjske kuće" i idejnog začetnika cijele manifestacije, bilo za svakoga po nešto, pa i rakije s nula postotaka alkohola, ali i biranja najteže table slanine u Slavoniji i Baranji. Pobijedila je upravo Škrobina slanina teška – 21 kilogram.

Kod kapelice sv. Antuna na ulazu u Karanac, a povodom predstojećeg Uskrsa, obilježene su Isusove muke. Potom je uslijedilo umivanje u cvijeću, potraga za jajima i hvatanje zečeva.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok