MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 28. 01. 2012.

Kako savladati strah od javnog nastupa?

Renato Barišić: predavanje o prezentacijama
Renato Barišić: predavanje o prezentacijama
U subotu, 28. I. 2012. godine, s početkom u 9 sati za prvu grupu, a u 13 sati za drugu grupu polaznika usavršavanja za web-dizajnere, organizirano je u osječkom Učilištu "Janus" prvo predavanje o prezentacijama. Predavanje je održao Renato Barišić, direktor Ustanove za obrazovanje odraslih Centus iz Vukovara, koja je jedan od partnera Udruženju "Baranja" na projektu "Mladi pred vratima", u sklopu koga je i organizirano usavršavanje za web-dizajnere i za instalatere solarnih sustava.

Na ljestvici strahova, uz strah od letenja, na samom vrhu nalazi se strah od javnog nastupa. Zato je na predavanju o prezentacijama bilo govora o tome kako suzbiti taj strah, odnosno kako ga kontrolirati. Da bi se to uspjelo, najvažnije je dobro poznavati temu o kojoj će se govoriti te voditi računa o stavu, govoru, izgledu, gestama i mimici kojima će se pri tom služiti.

Predavanje o prezentacijama
Web-dizajneri trebaju savladati strah od javnog nastupa
Dobro pripremljena prezentacija može veoma pomoći onome tko javno izlaže neku temu. Zato treba znati kako se prezentacije pripremaju te da na slajdovima od kojih se one sastoje ne treba biti više od sedam natuknica. Svaki slajd treba popratiti govorom dugačkim od jedne do tri minute.

Da bi savladali strah od javnog nastupa i da bi naučili kako pripremiti prezentacije, budući web-dizajneri dobili su i domaći zadatak: napraviti prezentaciju u PowerPointu o bilo kojoj temi koja im je bliska. Prezentacija treba imati:

  • naslovni slajd
  • sadržaj (od 5 do 10 slajdova)
  • zaključak

Na sljedećem predavanju, u ponedjeljak (30. I. 2012), svaki će polaznik imati 10 minuta da javno izloži temu za koju je pripremio prezentaciju, nakon čega će slijediti pitanja ostalih polaznika (u ovom slučaju slušatelja), za što će svaki polaznik imati još dodatnih do pet minuta vremena.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok