Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09. 01. 2012.

"Oazin" besplatni šnajderaj radi punom parom

'Oazin' šnajderaj
Jelena Opačić-Matijević šije u 'Oazinom' šnajderaju

Zahvaljujući trogodišnjem programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", koji financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Mirovna grupa Oaza od sredine osmog mjeseca 2011. godine našim starijim sugrađanima s malim ili nikakvim primanjima pruža još jednu besplatnu uslugu: šivanje, prekrajanje i krpanje odjeće, posteljine, zavjesa i sl., zapravo svega onoga što se šivaćom mašinom može popraviti ili sašiti. Tim poslom bavi se "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević, poznata po kreativnosti i umijeću potrebnom za takav rad. Njeno radno vrijeme je svaki ponedjeljak popodne od 13-18 sati i svaki četvrtak i petak prijepodne od 8-14 sati.

Svi zainteresirani tim danima mogu doći u belomanastirski Društveni centar (Jožefa Antala 3) i donijeti materijal za šivanje ili robu koju treba prepraviti ili zakrpiti. A ako su starije osobe teže pokretne, mogu se javiti na "Oazin" telefon 705-055 pa će "Oazina" šnajderica doći kod njih, preuzeti materijal ili robu, izmjeriti ono što je potrebno i dogovoriti se oko narudžbe, a kad sve bude gotovo, vratiti robu natrag.

'Oazin' šnajderaj
Uzimanje mjere na terenu

Evo što o dosadašnjem radu kaže Jelena Opačić-Matijević:
- Šivanje, prekrajanje i krpanje odjevnih i drugih predmeta novina je u "Oazinom" dosadašnjem radu, kako za nas, tako i za naše korisnice (i po nekog korisnika). Toj novini prišle su s nepovjerenjem. Prvih mjesec-dva stvari koje sam prekrajala i krpila stvarno su bile stare i loše, ali ipak još upotrebljive. U redu, računam, naše korisnice su sve starije osobe lošijeg imovnog stanja, a izgleda da mi i ne vjeruju. Međutim, kako je vrijeme odmicalo i povjerenje u moj rad je raslo pa su se postupno odvažile da mi na popravljanje i prekrajanje daju i krevetninu, zavjese i sl., ali i odijela, hlače, suknje, kostime i kapute nekad šivane po mjeri, a sada prevelike, koji se čuvaju za ne daj bože (npr. doktora i sl.). Glas o dobroj usluzi išao je od jedne zadovoljne korisnice do druge pa imam sve više posla.

- Kad dođem na probu u njihove kuće, na licima naših korisnica vidim sreću, važnost, ponos: isprobavamo garderobu, ogledamo se u ogledalu, dogovaramo se o prekrajanju (uglavnom sužavanju i skraćivanju). Sve se korisnice sjećaju nekih mlađih i ljepših vremena, kad su sebi mogle priuštiti kupovanje ili šivanje nove odjeće. Nakon nekoliko dana ponovo dolazim u njihovu kuću da probaju još jednom i da vidim odgovara li im ono što sam uradila ili je potrebna još koja prepravka. A koliko vrijedi jedan njihov zagrljaj i suze kad se prepravi ono što su mi povjerile, ne može se opisati.

Najnovije vijesti Jovan

Vezane vijesti