MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 26. 10. 2011.

"Oazina" izdanja na Beogradskom sajmu knjiga

56. Međunarodni beogradski sajam knjiga
Štand SKD-a 'Prosvjeta'

Na 56. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji je bio otvoren od 23. do 30. X. 2011. godine, izlagala je i zagrebačka SKD "Prosvjeta". Na njenom štandu u Hali 1 Beogradskog sajma bila je, pored njenih ostalih izdanja, izložena i knjiga Milana Kašanina (1895-1981) "Sudbine i ljudi". Dr. Milan Kašanin bio je pripovjedač, romansijer, esejist, književni i likovni kritičar, historičar književnosti i likovnih umjetnosti te kustos i direktor galerija i muzeja u Beogradu, a rođen je u Belom Manastiru.

Njemu i njegovom bratu Radivoju Kašaninu (1892-1989), čuvenom matematičaru, također rođenom u Belom Manastiru, bila je posvećena Tribina "Braća Kašanin", koju je 25. III. 2006. godine organizirala Mirovna grupa Oaza. Tom prilikom "Oaza" je izdala i dvije knjižice posvećene braći Kašanin: "S njive do akademije" (2006) i "Braća Kašanin : znameniti Baranjci" (2007). Te dvije knjižice ove su godine bile izložene na Beogradskom sajmu knjiga na štandu SKD-a "Prosvjeta".

56. Međunarodni beogradski sajam knjiga
'Oazina' izdanja na štandu 'Prosvjete' (dolje lijevo) - predsjednik 'Prosvjete' Čedomir Višnjić
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok