MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 31. 12. 2007.

Pomoć starim osobama u listopadu 2007.

U desetom mjesecu Oazine aktivistkinje su, kao što je objavio "Slavonski dom" od 02.10.2007.g. za Dan starih osoba tj. 1. listopada, pripremile poklone tj. prikladne kekse, sokove, vitamine i čajeve za svoje korisnike. Tako su stare osobe osjetile da nisu same, da netko i na njih misli.
Oaza je u tom mjesecu obavila posjete starim osobama 221 put, 71 nabavka špeceraja, 8 sa tržnice, 15 iz apoteke, 17 puta posjeta liječnicima i zdravstvenim ustanovama ili Zavodu za socijalno osiguranje, spremanje i nabavki ili pripreme hrane 118 puta, donošenje novina 61 put, 141 puta druženje i razonoda.
U listopadu je naglo zahladilo te su aktivisti Oaze u 13 slučajeva nacijepali sitna drva, unijeli krupna, poneki put položili vatru ili naručili drva, a morali su potražiti i majstora za motorno rezanje.
Posebnih je zahtjeva bilo 77 kao npr.: razmijeniti novac u banci u kovanice potrebne za dar crkvi, naći majstora za krečenje i popravak plafona koji je procurio sa gornjeg kata, pronaći u trgovini ženske platnene maramice, otići na groblje i zapaliti svijeće za umrle starih osoba ili ih dovesti na groblje, ošišati živu ogradu, sklopiti ugovor za telefon ili očitati strujomjer, sortirati račune, unijeti cvijeće, pripremiti boce i smeće za odvoz, kupiti grijalicu, odnijeti staru odjeću u Crveni križ, naručiti pedikera, dogovoriti donošenje gotovih jela sa bazena, naći majstora za brave i bojlere itd….
U listopadu je jedna muška osoba umrla u dobi od 79 godina a jedna je bila u posjeti sinu u drugoj državi.
U ovom je mjesecu Oaza dobila i rješenje za pružanje humanitarne pomoći od ministarstva zdravstva i socijalne skrbi .
Pročitano 607 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok