MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 02. 09. 2011.

U pripremi izložba knjiga baranjskih spisateljica

Izložba knjiga Baranjske spisateljice
Oazine aktivistice kao autorice i urednice knjiga
Od početka 2011. godine Udruženje za mir i ljudska prava "Baranja" iz Bilja kao nositelj i Mirovna grupa Oaza kao partner provode projekt "Važno je imati podršku", koji financira Europska Unija. O projektu se opširnije može pročitati ovdje.

Opći cilj projekta je stvoriti podržavajuće okruženje ženama u Baranji za konzumiranje ljudskih prava, a specifični cilj je osnažiti organizacije civilnog društva u Baranji, prvenstveno one kojima su ciljana skupina žene, za podršku ženama u konzumiranju ljudskih prava te senzibilizirati javnost radi stvaranja poticajnog okruženja. Jedna od projektnih aktivnosti je i organiziranje izložbe knjiga "Baranjske spisateljice", koja će biti organizirana u suradnji s Centrom za kulturu Grada Belog Manastira.

Ideja organizatora je da na izložbi fotografijama korica budu predstavljene sve knjige (i druga samostalna izdanja, uglavnom CD-i) kojima su Baranjke autorice ili urednice (ako izdanje nema autora), ili knjige kojima autorice nisu Baranjke, a knjiga je tematski vezana za hrvatsku Baranju, ili je knjiga objavljena u Baranji, a autor je žena.

Izložba, koja je sastavni dio ovogodišnje manifestacije "Jesen u Baranji 2011", bit će otvorena u četvrtak, 8. IX. 2011. godine s početkom u 19,30 sati, u Maloj galeriji Centra za kulturu u Belom Manastiru, Ulica kralja Tomislava 2, i njome će se obilježiti i Međunarodni dan pismenosti.

NAPOMENA: U nekim medijima greškom je objavljeno
 da će izložba biti otvorena u 19,00 sati
.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok