MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 04. 07. 2011.

"Oazine" likovno-kreativne radionice za žene

Likovno-kreativne radionice za žene
Mašta čini svašta, ...
Mirovna grupa Oaza već godinama održava likovno-kreativne radionice za žene. S tom praksom nastavljeno je i ove, 2011. godine pa je u prvih šest mjeseci održano tridesetak takvih radionica. Održavaju se u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra dva puta tjedno, ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati. Posjećenost je velika, u prosjeku 11-12 žena po radionici, što pokazuje da postoji interes "Oazinih" korisnica za takvim vidom druženja.

To, zapravo, nije obično druženje, to je kvalitetno utrošeno slobodno vrijeme za upoznavanje i savladavanje raznih likovno–kreativnih tehnika. Naime, na tim radionicama "Oazine" voditeljice Jelena i Ana pokušavaju prenijeti svoja dugo godina stjecana znanja i vještine korisnicama, koje se ponekad pokažu čak i kreativnijima od njih pa dolazi do razmjene iskustava. Sve što se na radionicama napravi završava na "Oazinim" prodajnim štandovima na izložbama i sajmovima ili kod dragih nam ljudi kao unikatni poklon.

Likovno-kreativne radionice za žene
... a vrijedne ruke i puno više
"Oazine" likovno-kreativne radionice mogu se pohvaliti sa zaista raznovrsnim tehnikama  rada. Oslikava se staklo, keramika, svila za marame i šalove te platno od koga se izrađuju jedinstvene jastučnice, torbe i unikatne slike. Od filcane vune, uz mukotrpan rad, nastaju prekrasni, maštoviti suveniri. Salveta-tehnikom ukrašavaju se razni stari upotrebni predmeti koji zablistaju novim sjajem. Izrađuje se i unikatni nakit od žice, perli, fimo-mase, papira i tko zna čega sve ne. Znate kako se kaže: mašta čini svašta, a vrijedne ruke i puno više.

I tako bi se moglo nabrajati unedogled, mada fotografije mogu reći više od riječi, ali ne i sve jer atmosferu na radionicama, koja je jedinstvena i poticajna, ni one ne mogu prenijeti. A to je bit svega: druženje i rad u ugodnom okruženju uz muziku, priče, šale, posluženje… Ako ne vjerujete, dođite ponedjeljkom i utorkom u Društveni centar. Možda ćete i Vi zaključiti: i gle čuda, na kraju nastaju prava mala remek-djela "Oazinih" korisnica, koja će, možda, jednoga dana završiti na policama neke suvenirnice kao baranjski suveniri.

Pročitano 1345 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok