MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 14. 06. 2011.

UNHCR-ovi posteri i u Belom Manastiru

Svjetski dan izbjeglica (20. VI.)
UNHCR-ov poster u predvorje belomanastirskog kina
U sklopu globalne UNHCR-ove kampanje "1 is to many" ("i 1 je previše"), predstavništvo UNHCR-a u Hrvatskoj pripremilo je 20 kompleta od po devet kaširanih postera s porukama kojima se ove godine obilježava Svjetski dan izbjeglica (20. VI.). Tim posterima obilježava se i 60 godina postojanja UNHCR-a (Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice).

Predstavništvo UNHCR-a u Hrvatskoj zamolilo je razne organizacije iz naselja u kojima je UNHCR ostavio traga u zajednici, među njima i Mirovnu grupu Oaza iz Belog Manastira, da 14. VI. 2011. godine, na početku tjedna (14-20. VI) u kome se obilježava Svjetski dan izbjeglica, postave te postere na mjesta koja posjećuje mnogo ljudi i gdje mogu stajati dulje vrijeme.

Svjetski dan izbjeglica
UNHCR-ov poster u Gradskoj knjižnici
"Oazine" aktivistice Ana i Jelena postavile su po jedan od devet dobivenih postera u "Oazin" internet-klub, u zajednički prostor Društvenog centra, u predvorje belomanastirskog kina, u Gradsku knjižnicu Beli Manastir, u Crveni križ Beli Manastir, u Osnovnu školu "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir, u Osnovnu školu Šećerana te u Prvu i Drugu srednju školu Beli Manastir.

A poruke ispisane na UNHCR-ovim posterima stvarno treba da dođu do što više očiju i ušiju:

- "i 1 izbjeglica koju se svake godine prisilno vrati u opasnost je previše"
- "i 1 prognana obitelj je previše"
- "i 1 izbjeglica koja čezne za svojim domom je previše"
- "i 1 jedno dijete bez državljanstva je previše"
- "i 1 jedno dijete koje odrasta u izbjegličkom kampu je previše"
- "i 1 jedna obitelj razdvojena zbog rata je previše"
- "i 1 izbjeglica bez utočišta je previše"
- "i 1 jedna izbjeglica bez obrazovanja je previše"
- "i 1 obitelj bez krova nad glavom je previše"

Pročitano 615 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok