MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 28. 05. 2011.

Baranjski bećarac

Baranjski bećarac 2011.
Baranjski bećarac 2011. godine

U petak i subotu, 27. i 28. V. 2011. godine, u Duboševici je održana tradicionalna manifestacija "Baranjski bećarac", kome je glavni cilj očuvanje kulturnog naslijeđa baranjske podunavske i podravske šokadije. Narodne nošnje, bogata gastroponuda, veseli bećarci i svirka tamburaša ("Šokačka grana", "Prima bend") samo su dio dvodnevnog druženja, koje nije pokvarila ni subotnja kiša.

 

Program je počeo u petak otvaranjem izložbe "Iz šublika naših baka", a ubrzo nakon toga na stolove su došli slatki kolači koje su ispekle članice Udruge žena Duboševica. Nastavljeno  je revijom narodnih nošnji, koje su ponosno nosili folkloraši iz domaćeg KUD-a "Mladi Šokci", KUD-a "Repušnica" i učenici OŠ Draž.

U subotu posjetitelje su čekali brojni štandovi "Šokačkog vašara" s ručnim radovima, vinom i autohtonom gastroponudom. Svečane zaprege, koje su prošle seoskim sokacima, pratili su – uz domaći KUD – i brojni KUD-ovi iz Bačkog Monoštora, Baranjskog Petrovog Sela, Draža, Gajića, Kukinja, Repušnice, Šaptinovaca, Šljivoševaca i Topolja, a nakon smotre folklora održano je "Šokačko veselje", koje su priredili "Najbolji hrvatski tamburaši".

(Slika posuđena s internetskih stranica Radija Baranja.)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok