MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 27. 05. 2011.

... Kućica na drvetu

Beli Manastir, Beljsko naselje
Kućica na drvetu...

U stranim filmovima, crtićima ili stripovima možemo vidjeti kućice različitog oblika podignute na drvetu, obično namijenjene dječjoj zabavi. Ponekad one služe i za stvarno stanovanje, kao npr. u filmovima o Tarzanu. Ako hoćete vidjeti kakve sve kućice na drvetu postoje širom svijeta, ukucajte u pretraživač Google riječi "house" i "tree" i izaberite opciju "slike".

Kod nas kućica na drvetu nema. Bar ih mi dosad nismo viđali.

Beli Manastir, Beljsko naselje
... u Beljskom naselju

Ipak, nabasasmo na jedan izuzetak u belomanastirskom Beljskom naselju, u Ulici bana Jelačića, iza koje se prostiru polja prema Karanačkoj ciglani i šumi Haljevo. Prizor je zaista zanimljiv. Pored kuće prolazi prteni put koji vodi u polje. Između puta i kućne ograde jedan orah, a na orahu kućica, u koju se može popeti – lotrom (kao to Baranjci kažu).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok