MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Izvještaji

Od 23. do 26. IX. 2020.Od 23. do 26. IX. 2020.

"Hrvatska volontira 2020." – prijavljeno preko 140 volonterskih aktivnosti!

U srijedu, 23. rujna, počinje kampanja koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije! Kampanja se odvija pod pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV), regionalni i lokalni volonterski centri i brojne organizacije koje uključuju volontere i ove godine pružaju priliku građanima da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

U četvrtak, 24. IX. 2020. godine, "Oazin" volonterski centar svojim će se aktivnostima uključiti u ovogodišnju manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga (DOVU), koja traje od 24. do 26. rujna, u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Toga dana, pridržavajući se svih preporučenih mjera zaštite od zaraze koronavirusom, "Oaza" će vrata svojih prostorija u belomanastirskom Društvenom centru (Ulica J. Antala 3) otvoriti posjetiteljima od 15:30 do 18:30 sati.

Dođite, čekamo vas!

Dan 22. rujna obilježava se kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u znak sjećanja na ubojstvo koje se dogodilo 22. IX. 1999. godine, kad je u Zagrebu, na ročištu tokom brakorazvodne parnice, suprug ubio suprugu te sutkinju i odvjetnicu, a teško ranio zapisničarku, ali i na sve druge žene koje su nasilno izgubile svoje živote.

Problem nasilja prisutan je i u svijetu i kod nas, najviše pogađa žene, prisutan je u svim dobnim strukturama, bez obzira na socioekonomski status, a pojedinci mogu biti nasilnici ili žrtve bez obzira na porijeklo i obrazovanje.

(Opširnije: mdomsp.gov.hr;
vidjeti također: sabor.hr)

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok