MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Izvještaji

Kuhanje pilećeg paprikaša ispred Mađarske kućeKuhanje pilećeg paprikaša ispred Mađarske kuće(Fotoalbum BaranjaMedije s 238 fotografija može se vidjeti ovdje)

U subotu, 3. VIII. 2019. godine, u Mađarskoj kući u belomanastirskom Beljskom naselju, održano je 21. natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša s trgancima (mađarski: čipetkama) u organizaciji Mađarske kulturne udruge "Pélmonostor" i u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje. Među 37 kuhara iz raznih dijelova Baranje, Slavonije i inozemstva najbolji je bio Ištvan Lakatoš (Beli Manastir). Po prvi puta održano je i natjecanje u brzini ''trganja'' tijesta u trgance (čipetke), u kome je s iskustvom i brzinom najbolja bila Eva Miklendin (Batina).

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

I ove godine, u sklopu "Belomanastirskog ljeta mladih", organizira se večer poezije i kratke proze pod naslovom "Pod baranjskim nebom". Održat će se u nedjelju, 4. VIII. 2019,  u Etnološkom centru baranjske baštine s početkom u 20 sati. Voditeljica programa je Ana-Marija Posavec.

Organizatori pozivaju zainteresirane da svojim dolaskom uveličaju taj događaj te poslušaju Baranjcima već poznate izlagače, interpretatore, pjesnike i kratkopričaše, a predstavit će se i neka nova, mlada lica! Publika je također pozvana da sudjeluje komentarima, dojmovima i pljeskom podrške!

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok