MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 15 Listopada 2019

'Martinus' i 'BelAmi''Martinus' i 'BelAmi'U utorak, 15. X. 2019. godine, s početkom u 17 sati, u dnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, održan je koncert zborskog pjevanja za štićenike toga doma. Koncert je organizirala "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir", a zajednički su nastupili belomanastirski Pjevački zbor "Martinus" i nekoliko članova belišćanskog Muškog pjevačkog društva "BelAmi".

Gradska knjižnica Beli ManastirGradska knjižnica Beli ManastirGradska knjižnica Beli Manastir i ove godine nizom aktivnosti obilježava Mjesec hrvatske knjige, koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenog.
Moto ovogodišnje manifestacije je "U ritmu čitanja".

Program:

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svakog 15. listopada od 1964. godine, kad je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, taj dan proglasio Danom bijelog štapa. Osim što je prometni zaštitni znak slijepih u sve gušćem prometu, bijeli štap slijepima omogućuje samostalno kretanje na poznatom terenu.

Da bi štap doista bio pomagalo, slijepa osoba mora proći tečaj poduke za samostalno kretanje. Na tečaju svladava osnove tehnike i vještine korištenja štapa, osnovna prometna pravila i konfiguraciju terena kojim će se samostalno kretati.

(Opširnije: hzjz.hr)

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok