MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 19 Rujna 2019

Runjenje kukuruzaRunjenje kukuruzaU ponedjeljak, 23. IX. 2019. godine, s početkom u 11 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru (Ulica kralja Tomislava 70), a povodom Međunarodnog dana kulturne baštine, održat će se terapeutsko-edukativna radionica na kojoj će učenici (k)runiti (mrviti) kukuruz te moći vidjeti kako se na tradicionalne načine od klipa kukuruza pravi kukuruzno brašno.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

"Udruga za njegovanje običaja Mađara – Surduk", sa sjedištem u Ulici maršala Tita 191 u Zmajevcu, organizira posljednjeg vikenda ovog mjeseca (27-28. IX. 2019. godine) 14. po redu Vinski maraton (ili na mađarskom "Bor maraton") kao dvodnevnu kulturno-turističku manifestaciju.

Za Baranju se kaže da je majka vina (mađarski "bor anya"), a za Zmajevac da je vinska prijestolnica Baranje. Sa svojih tridesetak aktivnih, u brdo ukopanih vinskih podruma (tzv. gatora), u kojima se njeguju vrhunska vina, nanizanih u dva surduka: Katoličkom i Reformatorskom, i u Ružinoj ulici, Zmajevac je definitivno zaslužio takvu laskavu titulu.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok