MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 01 Lipnja 2017

Vježbanje u Društvenom centruVježbanje u Društvenom centruU mjesecu svibnju 2017. godine "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak držala je besplatnu grupnu medicinsku gimnastiku za korisnice starije od 60 godina te je pojedinačno posjećivala još devet korisnica, kojima je u njihovim kućama pružala fizioterapeutske usluge. Sve to odvijalo se u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

669 toplih obroka u mjesec dana669 toplih obroka u mjesec danaU mjesecu svibnju 2017. godine nastavljena je "Oazina" socijalna usluga dostava besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim osobama iz Belog Manastira i prigradskih naselja, u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom, i to na veliko zadovoljstvo 31 korisnika, koliko ih trenutno ima. Svi su oni stariji, bolesni ili radno nesposobni te im takav vid pomoći puno znači.

Usluga se pruža u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, koji "Oazi" pomaže u savjetodavnom dijelu, dok se obroci svakog radnog dana pripremaju i distribuiraju iz belomanastirskog Bistroa "Kod Kaje", koji djeluje u sklopu Esseker Grupe d.o.o.

Zimska garderoba koju nitko ne želiZimska garderoba koju nitko ne želi"Oazina" burza odjeće i obuće u petom mjesecu 2017. godine djelovala je u okviru "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Roba je od donatora preuzimana 11 puta, a korisnicima izdavana 28 puta.

Mjesec je bio specifičan po tome što su donatori donosili uglavnom zimsku odjeću i obuću pa je zbog toga bio i mali broj izdavanja robe u odnosu na prethodne mjesece. Uglavnom se izdavala odjeća za bebe i djecu te ponešto zimske odjeće, koju su korisnici uzeli za sljedeću zimsku sezonu.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok