MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 04 Siječnja 2018

Čije li su to bake?Čije li su to bake?(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 4. I. 2018. godine, s početkom u 18 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine, Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru, a povodom novogodišnjih i božićnih praznika, i ove je godine priredilo veoma posjećeni prijem, praćen bogatim posnim domjenkom.

Prolaz između Trga slobode i Ulice Alojzija StepincaProlaz između Trga slobode i Ulice Alojzija Stepinca(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Kratka fotošetnja belomanastirskim Trgom slobode i okolnim ulicama pokazala je da su neki Belomanastirci i neki prolaznici kroz Beli Manastir iz stare godine u novu prenijeli i stari, ružni "običaj" da ono što im više ne treba bacaju na – ulicu. Najčešće su to iskorištene papirne maramice, kutije od cigareta, računi iz trgovina, papirne kese za pecivo i – naravno – opušci. Dokle tako?

Dobrovoljnim davanjem krvi spašavaju se ljudski životiDobrovoljnim davanjem krvi spašavaju se ljudski životiU četvrtak, 4. I. 2018. godine, od 9 d o13 sati, u prostorijama Crvenog križa Beli Manastir uspješno je provedena prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Baranji, a proveo ju je trasfuzijski tim Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek. Akciji se odazvalo 56 davatelja, od kojih su 48 bili muškarci, a osam žene.

Četvrtak, 04. 01. 2018.

600 brojeva riječkog "Feniksa"

Enigmatski magazin 'Feniks'Enigmatski magazin 'Feniks'U četvrtak, 4. I. 2018. godine, objavljen je 600. broj riječkog enigmatskog magazina "Feniks", koji izlazi svakih četrnaest dana. Prvi broj objavljen je 22. XII. 1994. tako da je krajem prošle, 2017. godine "Feniks" proslavio 23. rođendan.

Riječki Bjelovarčanin Pero Galogaža, glavni urednik "Feniksa" od prvog broja i predsjednik Hrvatskog zagonetačkog saveza, usto i veliki ljubitelj Baranje i baranjskih vina, predložio je i pomogao da se 33. SOZAH (Susret odgonetača i zagonetača Hrvatske) održi u – Belom Manastiru.

Susret je, u organizaciji Mirovne grupe Oaza, stvarno i održan u belomanastirskom Hotela Patria od 22. do 24. IX. 2017. godine, uz učešće 81 osobe s područja bivše države. Opširan članak može se pročitati ovdje.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok