MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 06 Studenog 2017
Ponedjeljak, 06. 11. 2017.

Kako se koristiti pametnim mobitelima?

Evo to je baš tu!Evo to je baš tu!U sklopu "Oazine" osnovne informatičke obuke namijenjene osobama preko 60 godina, koja je započela 19. X. 2017. godine, predavač Neno Radić zainteresirane korisnike i korisnice upućuje ne samo u to kako koristiti kompjutere, nego i u tajne pametnih mobitela. Takva obuka, prema dogovoru, može biti grupna ili individualna.

Vesna Nedić, Stela Fabijan i Sofija PetrovićVesna Nedić, Stela Fabijan i Sofija PetrovićU ponedjeljak, 6. XI. 2017. godine, u "Oazinom" uredu održan je prvi sastanak projektnog tima za projekt "Nasilje baš nije fer". Na sastanku su bile predstavnice prijavitelja Mirovne grupe Oaza: Vesna Nedić, Jelena Opačić-Matijević (iza fotoaparata) i Stela Fabijan te vanjska suradnica, trenerica – mentorica na projektu Sofija Petrović. Na sastanku je bilo govora o aktivnostima projekta koje će se provoditi, koje su u pripremi te o pripremljenim dokumentima za provedbu tog projekta.

Topli obrok na kućnom praguTopli obrok na kućnom praguU mjesecu listopadu 2017. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim osobama iz Belog Manastira i prigradskih naselja. Tu socijalnu uslugu "Oaza" provodi već niz godina, a uglavnom se financira sredstvima Ministarstva za demografija, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U proteklom mjesecu njome su bila obuhvaćena 32 korisnika, koji su uglavnom starije, bolesne ili radno nesposobne osobe, primatelji socijalne skrbi ili minimalne mirovine.

Takav vid pomoći puno znači za njihovu egzistenciju i skromni kućni budžet. U provedbu su uključene i stručne osobe Centra za socijalnu skrb Beli Manastir čiji savjeti i preporuke "Oazi" puno znače. Raznovrsni i ukusni obroci pripremaju se i distribuiraju iz bistroa "Kod Kaje" svakim radnim danom i koliko je "Oazi" poznato zadovoljavaju ukuse korisnika. Prošlog mjeseca dostavljena su 704 obroka na zadovoljstvo svih.

Dostavu besplatnih toplih obroka financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz "Oazin" trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira".

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok