MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 12 Srpnja 2016

Djed Ivo i bake Vuka i MaraDjed Ivo i bake Vuka i MaraU utorak, 12. VII. 2016. godine, u sklopu projekta "Bolje sutra za starije osobe u Popovcu i Belom Manastiru", kojega financiraju zaklade Slagalica i Zajednički put sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, održano je u Belom Manastiru – u organizaciji "Oazine" aktivistice Stele – druženje starijih osoba kod djeda Ive i bake Mare Lubina. U goste im je došla njihova bivša susjeda Vuka.

Bračni par Lubina i baka Vuka godinama su bili susjedi, a sad više ne žive blizu jedni drugima. Pritisnuti godinama i ograničeni otežanim kretanjem danas se rijetko viđaju. Zato se baka Vuka obradovala novom druženju. Ne samo da ju je "Oazina" aktivistica dovezla do starih prijatelja, nego je usput obavila i kupovinu.

Šarene šatre kod Doma kultureŠarene šatre kod Doma kulture(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

(Fotoalbum Općine Jagodnjak može se vidjeti ovdje.)

Dana 12. jula po gregorijanskom, odn. 29. juna po julijanskom kalendaru, Srpska pravoslavna crkva slavi svete apostole Petra i Pavla – Petrovdan. Njima je posvećena i crkva u baranjskom selu Bolmanu, građena davne 1774. i 1775. godine, koja i danas ponosno stoji u centru sela.

Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok