MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Proba pod vodstvom Aleksandre Čeliković CvidrakProba pod vodstvom Aleksandre Čeliković CvidrakKao što smo i najavili, u utorak, 4. VIII. 2020. godine, s početkom u 19:30 sati, na ljetnoj pozornici Etnološkog centra baranjske baštine u Belom Manastiru, održat će se koncert združenih zborova "BelAmi" iz Belišća i "Martinus" iz Belog Manastira, a pod vodstvom magistre glazbene pedagogije Aleksandre Čeliković Cvidrak.

Društvena igra 'Rummy'Društvena igra 'Rummy'U mjesecu srpnju (VII) 2020. godine pet puta su održane dnevne aktivnosti četvrtkom u "Oazinom" dnevnom boravku. Prve dvije opisane su ovdje i ovdje, a održane su još 16, 23. i 30. VII. Dana 16. VII. na druženju uz društvenu igru "Rummy" bila je standardna ekipa u sastavu: Dubravka, Klara, Mara i Margita (Greta), a na preostala dva druženja izostala je samo Dubravka. Na druženjima su dežurale "Oazine" aktivistice Sandra ili Ana.

Četvrtak, 30. 07. 2020.

Velike misli za ljude male (15)

Nikita Mihalkov je ruski filmski režiserNikita Mihalkov je ruski filmski režiser

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U utorak, 4. VIII. 2020. godine, s početkom u 19:30 sati, na ljetnoj pozornici Etnološkog centra baranjske baštine u Belom Manastiru, održat će se koncert združenih zborova "BelAmi" iz Belišća i "Martinus" iz Belog Manastira, a pod vodstvom magistre glazbene pedagogije Aleksandre Čeliković Cvidrak.

Koncert će se održati pod sloganom "... u srcu Te nosim" i uz poštivanje važećih protuepidemijskih mjera.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U utorak, 4. VIII. 2020. godine, od 9 do 13 sati, Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir, Ulica Vladimira Nazora 28a, u suradnji s timom Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek, organizira dobrovoljno darivanje krvi.

Akcija se održava pod sloganom "Pronađi heroja u sebi" i uz najviši higijenski standard u prostorijama Crvenog križa, uz dezinficiranje ruku i strogo pridržavanje osobne udaljenosti, a poželjno je i ponijeti svoju kemijsku olovku.

Daruj krv – spasi život!

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Na web-stranici gorica.info objavljen je 27. VII. 2020. godine popis svih lokacija u Hrvatskoj, njih 233, na kojima se nalaze kućišta za kamere za nadzor brzine. Preuzimamo popis za pet slavonsko-baranjskih županija. Lokacije kamera mogu se vidjeti i na Google mapama, koje se redovito ažuriraju.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Darđanska Udruga za ruralni turizam Đola organizira u nedjelju, 26. VII. 2020. godine, "Kino na Đoli" te zainteresirane poziva ovim riječima: "Za večeras je najavljena vrlo topla večer, stoga nam se pridružite uz film pod zvijezdama od 21:00".

Na repertoaru je irski film "Profesor i luđak" (The Professor and the Madman):

  • Redatelj: Farhad Safinia
  • Žanr: Biografija, drama, misterij
  • Uloge: Natalie Dormer, Mel Gibson, Sean Penn
  • Trajanje filma: 125 minuta
  • Godina: 2019
  • Država: Irska

Vid pretvoren u - Covid 19Vid pretvoren u - Covid 19Početkom četvrtog mjeseca 2020. godine, u jeku pandemije izazvane koronavirusom, nepoznata osoba dopisala je sprejom slova CO i brojeve 19 na tablu s imenom mjesta Vid kod Metkovića pa je takvim enigmatskim postupkom Vid postao – Covid 19. Fotografiju je objavila fejsbuk-stranica "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca", a u nekoliko sati prikupila je više od 6.000 lajkova.

Verzija članka s portala 'Novosti'Verzija članka s portala 'Novosti'U zagrebačkim "Novostima" broj 1075 (24. VII. 2020, str. 7 dodatka "Kronika") objavljen je članak pod naslovom "Volonterski 'Promoparkić'", u kome je opisano volontersko događanje u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine (vidjeti OVDJE). Isti članak objavljen je dva dana ranije i na portalu "Novosti" na ovoj adresi.

Organizator: ŠRD 'Linjak' TopoljeOrganizator: ŠRD 'Linjak' TopoljeŠRD "Linjak" Topolje organizira 22. Somijadu, koja će se kao trodnevno takmičenje održavati u petak, subotu i nedjelju, 31. VII. i 1-2. VIII. 2020. godine. Ovaj put, zbog epidemije koronavirusa i preventivnih mjera Stožera civilne zaštite, održat će se samo takmičenje, bez muzike i fišijade.

Poznati hrvatski novinar i publicist Pero Zlatar preminuo je u četvrtak, 23. VII. 2020, u 86. godini. Rođen je u Skoplju 1934, a novinarstvom se bavio od svoje petnaeste godine.

(Biografija: hr-Wikipedia)

Belomanastirska tržnicaBelomanastirska tržnicaIz Hrvatske liječničke komore poslali su apel građanima:

"Poštovani sugrađani i sugrađanke!
COVID-19 je visoko zarazna bolest izazvana novim koronavirusom koji se izuzetno lagano kapljično prenosi. Širenje epidemije nije moguće u cijelosti zaustaviti sve do pronalaska cjepiva ili lijeka, ali se epidemiološkim mjerama ona može držati pod kontrolom. Mi, hrvatski liječnici, pozivamo vas da se dosljedno i disciplinirano pridržavate javnozdravstvenih mjera.

Utorak, 21. 07. 2020.

Pismo volonterke Milice

Milica Kuzmanović, volonterka u RNV-uMilica Kuzmanović, volonterka u RNV-u"Oaza" je primila e-pismo od Milice Kuzmanović iz Beograda, koja volontira u zagrebačkom RNV-u i koja je nedavno bila u Belom Manastiru na volonterskom događanju nazvanom "Promoparkić". Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

"U utorak, 14.7.2020. godine, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru održali smo prezentaciju pod nazivom "Promoparkić". Ideja ovog okupljana bila je da međunarodni volonteri RNV-a (Romskog nacionalnog vijeća) podijele svoja iskustva i potaknu mlade da volontiraju u svom gradu, svojoj državi ili inozemstvu.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Gradsko kazalište Beli Manastir i Centar za kulturu organiziraju 9. Dječji kazališni festival, koji će se, zbog pridržavanja epidemioloških mjera, održati na ljetnoj pozornici Centra za kulturu. Na festivalu će biti prikazane četiri predstave ovim redoslijedom:

  • 27. VII. 2020. – "Pale sam na svijetu"
  • 28. VII. 2020. – "Priča o prometu"
  • 29. VII. 2020. – "Luckasti klauni"
  • 30. VII. 2020. – "Put po svijetu"
Ponedjeljak, 20. 07. 2020.

Puštanje vivka na slobodu

Vivak spreman za let u sloboduVivak spreman za let u slobodu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 20. VII. 2020. godine, vivak je pušten na – slobodu. Već smo pisali o dva vivčića koji su 3. VI. 2020. dospjeli u Beli Manastir (vidjeti ovdje). Vivci su jedno vrijeme dobro napredovali, ali se jednog dan dogodilo da nisu mogli stati na noge. Prestali su se i glasati. Kao što je već pisano u prethodnom članku o tim ptićima, glavni savjetnici za njihovo zbrinjavanje bili su ljudi iz udruge AWAP (vidjeti ovdje). Zato su i ovaj put kontaktirani i rečeno je da ptićima nedostaje kalcija u ishrani. Odmah je nabavljen kalcij i počeli su ga dobivati, međutim jedan ptić ipak je uginuo. Drugi su ubrzo oporavio.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U izložbenom prostoru Etnološkog centra baranjske baštine, od 20. VII. do 3. VIII. 2020. godine, radnim danom od 9 do 14 sati, bit će otvorena Izložba slika sa 7. Likovne kolonije starijih osoba.

Organizator izložbe je "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir", a autori postava izložbe su Centar za kulturu i Etnološki centar.

Anita Drenjančević (Bilje)Anita Drenjančević (Bilje)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nakon prvih izvještaja, o kojima smo pisali ovdje, drugi izvještaji polaznika osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU stizali su do sredine mjeseca srpnja 2020. godine na e-mail koordinatorice projekta "Nova znanja – nove prilike" za Osječko-baranjsku županiju Vesne Nedić.

Na predavanjima su redovito bili svi polaznici iz Osječko-baranjske županije: Anita Drenjančević, Ankica Pašalić, Dijana Galošević, Ivana Miličević, Jasminka Paunović, Katarina Gaćina, Maja Štraub,  Marko Perković i Monika Joh.

Učilište Janus iz Osijeka poziva zainteresirane nezaposlene osobe na besplatnu edukaciju u sklopu projekta "Znanjem i inovacijama prema rastu konkurentnosti turizma kontinentalne Hrvatske" (UP.02.2.2.03.0053).

Besplatna edukacija je za zanimanja:

  • Jednostavni poslovi u zanimanju kuhar / kuharica
  • Jednostavni poslovi u zanimanju konobar / konobarica

Uvjeti:

  • Nezaposlenost, državljanstvo RH i stariji od 54 godine ili mlađi od 25 godina.
Subota, 18. 07. 2020.

Darđanski "Doručak na travi"

Zdravi doručak od domaćih ekoproizvodaZdravi doručak od domaćih ekoproizvoda(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

Kako je bilo i najavljeno, u subotu, 18. VII. 2020. godine, s početkom u 9 sati, u parku pored darđanskog jezera Đola, održan je – "Doručak na travi". To je jedna od aktivnosti projekta "Da.R.Da – Dajmo Radost Dardi", koji financira Europska Unija kroz Europski socijalni fond.

Derutni ulaz na Gradski stadionDerutni ulaz na Gradski stadion(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Uskoro će započeti izgradnja novog Gradskog stadiona u Belom Manastiru. U ovom fotoalbumu zabilježeno je što su vandali napravili od starog.

Pero Matić i Rada MarkovićPero Matić i Rada MarkovićU petak, 17. VII. 2020. godine, u organizaciji Pododbora SKD "Prosvjeta" Darda i Likovne radionice "Petar Dobrović", održana je izložba slika sa 16. saziva Međunarodne likovne kolonije "Đola 2019" u prostorijama Pododbora u Dardi. Na izložbi je predstavljeno tridesetčetvero autora, plus dvoje učenika, i isto toliko umjetničkih slika.

U emisiji "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u četvrtak, 16. VII. 2020. godine, s početkom u 17:20 sati, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s "Oazinom" aktivisticom Sandrom Kušenić. Razgovor je tematski bio vezan za volontersko događanje pod imenom "Promoparkić", održano 14. VII. 2020. u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine (najava OVDJE; izvještaj i fotoalbumi OVDJE). Razgovor je snimljen dana 15. VII. (vidjeti OVDJE).

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu i nedjelju, 18. i 19. VII. 2020. godine održat će se 2. Osječko-baranjski Ferivi triatlon 2020, koji će ujedno biti i utrka Kupa Hrvatske u akvatlonu. Uz to održat će se i miniakvatlon za one najmlađe.

Triatlon će se održati na Biljskom jezeru na ulazu u Bilje iz smjera Osijeka.

(Opširnije: racesmanager.com)

Četvrtak, 16. 07. 2020.

Da.R.Da – "Doručak na travi"

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Općinsko društvo Crvenog križa Darda s partnerskom Udrugom za ruralni turizam Đola, u sklopu projekta "Da.R.Da – Dajmo Radost Dardi", organizira "Doručak na travi", koji će biti održan u subotu, 18. VII. 2020. godine, s početkom u 9 sati, u parku na jezeru Đola. Planirane su četiri radionice:

  1. Akcija mjerenje krvnog tlaka i šećera te besplatno savjetovanje
  2. Jutarnja tjelovježba i edukativna radionica
  3. Priprema zdravog doručka
  4. Doručak na travi, rekreacija i veselo druženje

Sandra Kušenić na 'Promoparkiću'Sandra Kušenić na 'Promoparkiću'U srijedu, 15. VII. 2020. godine, s početkom u 13:30 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa, snimila je razgovor o "Promoparkiću" s "Oazinom" aktivisticom Sandrom Kušenić. Razgovor je obavljen telefonski zbog strožih mjera ponovo uvedenih da se suzbije širenje pandemije uzrokovane koronavirusom.

Pješački most preko Drave u OsijekuPješački most preko Drave u OsijekuPovodom Međunarodnog dana biciklista, u četvrtak, 16. VII. 2020. godine, Turistička zajednica Grada Osijeka (TZGO), u suradnji s poznatim osječkim vodičem Tinom Kovačevićem, organizira besplatnu cikloturu središtem grada. Bit će to jedna ugodna ljetna vožnja, koja će spojiti zanimljivosti rijeke Drave, osječkih parkova, Tvrđe i simbola Gornjeg grada.

Chloë Gabbar, Zvonimir Rajković, Stefano Cherubini i Milica KuzmanovićChloë Gabbar, Zvonimir Rajković, Stefano Cherubini i Milica Kuzmanović(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje-BaranjaMedija)

U utorak, 14. VII. 2020. godine, od 19 do 20 sati, održano je najavljeno volontersko događanje pod imenom "Promoparkić" u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine. To je aktivnost koju provode volonteri Romskog nacionalnog vijeća (RNV) u sklopu Programa EUROMIJA, koji je usmjeren na poboljšanje položaja Roma kroz aktivnosti međunarodnih volontera kroz EU-program Europske snage solidarnosti. "Promoparkić" u Belom Manastiru organizirali su aktivisti Mirovne grupe Oaza: Vesna, Ana, Sandra i Jovan.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U ponedjeljak, 13. VII. 2020. godine, "Oaza" je telefonskom porukom obaviještena da se na web-stranici hr.clearance2020.com oglašava prodaja dječje odjeće koju su Jasminka Zucić i Suzana Stojković donirale "Oazinoj" burzi odjeće i obuće.

Čim je takva obavijest stigla, "Oazina" direktorica Vesna Nedić pokrenula je istragu da se utvrdi o čemu se tu radi i da se otkloni sumnja da se "Oaza" bavi nekim mutnim poslovima.

I zaista, na spomenutoj stranici piše:

Nedjelja, 12. 07. 2020.

Bolmansko Petrovo u doba korone

Šatri s igračkama više nego ikadŠatri s igračkama više nego ikad

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje-BaranjaMedija-1, ovdje-BaranjaMedija-2 i ovdje-Baranjainfo)

U nedjelju, 12. VII. 2020. godine, u Bolmanu je – prema stoljetnoj tradiciji – obilježena crkvena slava ili kermenc – Petrovo. Vjerski dio organizirali su Srpska pravoslavna crkvena opština Bolman i mjesni paroh Srđan Trajković, a ostalo Općina Jagodnjak i njezin načelnik Stevo Mlinarević.

RNV - Ambasador Europskih snaga solidarnostiRNV - Ambasador Europskih snaga solidarnostiU utorak, 14. VII. 2020. godine, od 19 do 20 sati, RNV – Ambasador Europskih snaga solidarnosti iz Zagreba i Mirovna grupa Oaza iz Belog Manastira organiziraju u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine "Promoparkić", koji je namijenjen mladima od 15 do 30 godina.

Petak, 10. 07. 2020.

Poziv na bolmansko Petrovo

Šatre na bolmanskom PetrovuŠatre na bolmanskom PetrovuKako javlja BaranjaMedija, Općina Jagodnjak i ove godine organizira zabavni program za tradicionalni bolmanski kirbaj / kermenc Petrovo, koji će se održati u nedjelju, 12. VII. 2020. godine, s početkom u 19:30 sati uz gastroponudu. Prije programa, cijeli dan u centru sela, oko Doma kulture i crkve, bit će uobičajene šatre s raznovrsnom ponudom, a djecu očekuju zabavni sadržaji.

Ana Jeličić, Vesna Nedić, Jasna Petrović, Sofija PetrovićAna Jeličić, Vesna Nedić, Jasna Petrović, Sofija PetrovićU četvrtak, 9. VII. 2020. godine, s početkom u 18 sati, u poznatoj belomanastirskoj slastičarnici "Galerija No.1", održana je 25. sjednica Upravnog odbora (UO) Mirovne grupe Oaza. Uz predsjednicu "Oaze" Jasnu Petrović, koja je po funkciji članica i predsjedavajuća UO, na sjednici su bile članice UO Ana Jeličić, Sofija Petrović, Stela Stanojević te direktorica "Oaze" Vesna Nedić. Peta članica Upravnog odbora Jadranka Kuduz bila je opravdano odsutna.

Svakog četvrtka igra se 'Rummy'Svakog četvrtka igra se 'Rummy'U četvrtak, 9. VII. 2020. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku, nastavljeno je druženje uz društvenu igru "Rummy", koje se odvija u sklopu dnevnih aktivnosti četvrtkom. Okupila se uobičajena ekipa koju čine (na slici): Klara, Mara, Dubravka i Margita (Greta). Ovaj put "Oazina" dežurna aktivistica bila je Vesna. Druženje se odvijalo uz preporučene mjere opreza.

U mjesecu lipnju 2020. godine, zahvaljujući financiranju Grada Belog Manastira, nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka za 25 potrebitih i ugroženih građana Belog Manastira i prigradskih naselja. Tokom mjeseca njima je dostavljeno 525 raznovrsnih i ukusnih obroka.

"Oazinim" korisnicima takva vrsta pomoći puno znači, budući da su svi lošijeg zdravstvenog i imovinskog stanja, primatelji socijalne pomoći i nesposobni za neki dodatni rad. Kao što smo već više puta spominjali, u provođenje te socijalne usluge svojim savjetima uključene su i stručne osobe Centra za socijalnu skrb Beli Manastir.

Dana 6. VII. 2020. godine preminuo je talijanski kompozitor Ennio Morricone, dobitnik dvaju Oscara. Bio je poznat po suradnji sa Sergiom Leoneom, talijanskim redateljem zaslužnim za nastanak žanra "špageti-vesterna".

Anita Drenjančević (Bilje)Anita Drenjančević (Bilje)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Prvi izvještaji polaznika osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU stizali su do kraja mjeseca lipnja 2020. godine na e-mail koordinatorice projekta "Nova znanja – nove prilike" za Osječko-baranjsku županiju Vesne Nedić.

Zbog pandemije izazvane koronavirusom osposobljavanje se odvija online. Provodi ga Algebra d.o.o. za obrazovanje odraslih i usluge – Centar Osijek.

U nedjelju, 5. VII. 2020. godine, u Hrvatskoj su održani "Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor" (izbori.hr). Službeni rezultati objavljeni su OVDJE, a mogu se pročitati i na hrvatskoj Wikipediji (ovdje).

U Baranji biračko pravo imalo je 27.551 osoba, a glasalo je samo 10.177 osoba, što je 36,94%. Ukupan broj važećih glasačkih listova bio je 9.873.

Žiri: pune ruke poslaŽiri: pune ruke posla(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-BaranjaMedija i ovdje-Baranjainfo)

U subotu, 4. VII. 2020. godine, na Jezeru u dijelu Bolmana od pamtivijeka zvanom – Pariz, održano je tradicionalno kulinarsko takmičenje pod imenom "Cigan-pečenje". Načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević, koji živi u Bolmanu, kaže:

Učesnici likovne kolonije u Belom ManastiruUčesnici likovne kolonije u Belom Manastiru(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

U subotu, 4. VII. 2020. godine, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine i u organizaciji "Matice umirovljenika Grada Beli Manastir", održana je sedma po redu Likovna kolonija starijih osoba, na kojoj se okupilo 19 starijih i mlađih slikara amatera. Kolonija je ujedno i početak manifestacije nazvane "Pozdrav jeseni života", koju Matica umirovljenika tradicionalno organizira svake jeseni.

Subota, 04. 07. 2020.

Jabuke

Kompost od jabukaKompost od jabukaOve godine jabuka se uglavnom dobro rodile: rane petrovače, a i kasnije sorte (delišes, jonatan, kisele, ovakve-onakve). Međutim, jako otpadaju pa je pitanje hoće li ostati štogod plodova da dozriju kako valja. Ako ništa drugo, bar će biti dobrog komposta...

Hrvatsko društvo pisaca objavilo je kako je njihova članica, spisateljica i glumica Zdenka Heršak preminula u petak, 3. VII. 2020. godine u Zagrebu, u 92. godini. Rodila se u istom gradu, 19. VIII. 1928. Tu je završila Zemaljsku glumačku školu, nakon čega je dvije godine bila članica studija Jadran-filma.

Kroz druženje do prijateljstvaKroz druženje do prijateljstvaU četvrtak, 2. VII. 2020. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku, održane su – bolje rečeno nastavljene – dnevne aktivnosti četvrtkom. Okupila se standardna ekipa koju čine: Mara, Dubravka, Margita (Greta) i Klara (na slici), uz Anino dežurstvo, usprkos vrućini i trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Odmjerile su snage kroz društvenu igru "Rummy", uz preporučene mjere predostrožnosti.

Neno, Vesna i Sandra u 'Petru Panu'Neno, Vesna i Sandra u 'Petru Panu'U četvrtak, 2. VII. 2020. godine, u osječkoj Tvrđi, u poznatoj Slastičarnici Petar Pan, našli su se "Oazini" aktivisti Neno Radić, Vesna Nedić i Sandra Kušenić (na slici). U ovom sastavu već dugo se nisu vidjeli, što zbog rada od kuće za vrijeme pandemije izazvane koronavirusom, pa onda zbog Neninog odlaskom na zasluženi odmor u "zavičaj" (Solin!), a i zbog toga što "Oaza" još uvijek ne radi s korisnicima budući da trenutna epidemiološka situacija nalaže da se rizične skupine ne izlažu opasnosti da se zaraze koronavirusom.

'Oazina' projekt-koordinatorica Vesna Nedić'Oazina' projekt-koordinatorica Vesna NedićU srijedu, 1. VII. 2020. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić u Gradu Belom Manastiru potpisala je ugovore o financiranju "Oazinih" projekata.

Grad Beli Manastir u ovogodišnjem natječaju za udruge odobrio je dva "Oazina" projekta, oba u prioritetnom području "2. Socijalna zaštita":

  • "Besplatni topli obroci za starije i nemoćne osobe" – 15.000 kn
  • "Nasilje baš nije fer" – 4.000 kn
Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok