MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Davorin Taslidžić, Branko Krušić, Edo JurićDavorin Taslidžić, Branko Krušić, Edo Jurić(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

U petak, 31. I. 2020. godine, s početkom u 19:30 sati, u sklopu manifestacije "Noć muzeja u Belom Manastiru", u Etnološkom centru baranjske baštine predstavljena je pred pedesetak posjetilaca zbirka pjesama "Prošlo me je" Branka Krušića iz Belog Manastira (rođenog 1949. godine u Čemincu).

Hvatači snova ili društvene igreHvatači snova ili društvene igre(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 31. I. 2020. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je trideseta "Oazina" zabavna radionica za djecu. Kako na prošloj radionici nije bilo puno djece koja su željela izrađivati hvatače snova, na ovoj radionici su to mogli uraditi. Osim toga, djeca su mogla igrati društvene igre.

EU konferencija visoke razineEU konferencija visoke razineU četvrtak i petak, 30. i 31. I. 2020. godine, u Zagrebu, u konferencijskoj dvorani u Šubićevoj 29, održana je EU-konferencija visoke razine "Sudjelovanje žena na tržištu rada – društvena dobit!"

Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske organizirao je konferenciju kao jedno od službenih događanja u okviru predsjedanja Vijećem Europske Unije.

Jelena Janković, Vesna Nedić, Desa Kolesarić, Mirjana BilopavlovićJelena Janković, Vesna Nedić, Desa Kolesarić, Mirjana Bilopavlović(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 29. I. 2020. godine, s početkom u 12 sati, u Kongresnoj dvorani Bauer Hotela Lav u Vukovaru, na početnoj konferenciji predstavljen je projekt "Nova znanja – nove prilike" iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i poticanju zapošljavanja marginaliziranih skupina". Projekt provodi Udruga žena Vukovar u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca i udrugom "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice.

Utorak, 28. 01. 2020.

Najava 14. Lučke kobasijade

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu, 8. II. 2020. godine, s početkom u 18 sati, u prostorijama Nogometnog kluba "Luč" održat će se 14. Lučka kobasijada pod motom: "natjecanje za najbolji kvalitet domaće dimljene kobasice – neka najbolja kobasica pobijedi..."

Natjecatelji na kobasijadu trebaju ponijeti jedan par suhih dimljenih kobasica, a četiri prvoplasirane kobasice bit će prigodno nagrađene. Kobasijadu organizira uprava kluba, uz živu glazbu.

O Lučkoj kobasijadi postoji članak na Wikipediji (vidjeti OVDJE), koji bi trebalo dopuniti podacima iz prethodnih godina.

Logo projektaLogo projektaU srijedu, 29. I. 2020. godine, s početkom u 12 sati, u Kongresnoj dvorani Bauer Hotela Lav u Vukovaru, Ulica J. J. Strossmayera 18, održat će se početna konferencija projekta "Nova znanja – nove prilike" iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i poticanju zapošljavanja marginaliziranih skupina".

Projekt je financiran sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 833.317,89 kuna i financiran je u stopostotnom iznosu iz spomenutog fonda.

Park u centru BolmanaPark u centru BolmanaDana 30. XII. 2019. godine Glavni odbor Lokalne akcijske grupe Baranja iz Belog Manastira donio je odluku o konačnoj rang-listi natječaja za provedbu Mjere 3.1.1. "Potpora za ulaganja u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga". Rang-lista je službeno objavljena 27. I. 2020. godine na LAG-ovoj web-stranici (OVDJE), a natječaj je bio raspisan 23. VIII. 2019. godine i odnosio se na ulaganja na LAG-području koje čine osam baranjskih općina (Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Popovac), Grad Beli Manastir i dio Grada Osijeka koji se nalazi u Baranji, odnosno naselja Tvrđavica i Podravlje.

Nedjelja, 26. 01. 2020.

Najava Noći muzeja u Valpovu

15. Noć muzeja u Valpovu15. Noć muzeja u ValpovuKao i dosadašnjih godina, Muzej Valpovštine uključio se u manifestaciju Noć muzeja (31. I. 2020), koja se u Hrvatskoj ove godine održava 15. put. Tema ovogodišnje manifestacije su "Velike obljetnice hrvatskih muzeja", čime se želi ukazati publici na prisutnost muzeja u hrvatskom društvu i doprinos koji su muzeji imali u očuvanju kulture i baštine.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U petak, 31. I. 2020. godine, FKK "Baranja-film" Beli Manastir, Centar za kulturu Grada Belog Manastira i Etnološki centar baranjske baštine organiziraju "Noć muzeja u Belom Manastiru". Ulaz na sve programe je slobodan.

  • FKK "Baranja-film" Beli Manastir u 18 sati, u Mikroklupskoj fotogaleriji, otvara izložbu fotografija "Iz ĆIRINE prošlosti", a u 18:15 u Mikrokinu slijedi projekcija filma "Velika buka" redatelja Mala St. Claira.
  • Centar za kulturu u 18:30 u Velikoj galeriji otvara izložbu starih filmskih plakata "U susret 100. godini kina u Belom Manastiru", a u Maloj galeriji "Focus" izložbu "15 godina Centra za kulturu Grada Belog Manastira – 1. dio".

Hvatači snova iz indijanskih vjerovanjaHvatači snova iz indijanskih vjerovanja(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 24. I. 2020. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održana je dvadeset deveta "Oazina" zabavna radionica za djecu. Ovaj put izrađivani su hvatači snova. Na početku radionice voditeljica je djeci ukratko ispričala što su, prema indijanskom vjerovanju, hvatači snova i čemu služe.

Radionicu je održao Petar TokićRadionicu je održao Petar TokićU četvrtak, 23. I. 2020. godine, s početkom u 17 sati, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira održana je radionica o prijavljivanju projekata i programa udruga na natječaj Grada Belog Manastira u 2020. godini. Petar Tokić, viši stručni suradnik za gospodarstvo i društvene djelatnosti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun, financije i društvene djelatnosti Grada Belog Manastira na radionici je detaljno objasnio okupljenim predstavnicima udruga kako treba prijavljivati projekte i programa na još uvijek otvoreni natječaj Grada Belog Manastira.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U Gradskoj knjižnici Beli Manastir od srijede, 29. I. 2020. godine, s početkom u 17 sati, na dječjem odjelu nastavlja s radom Dječji književni klub Knjiški klinci.

Knjižnica poziva male knjigoljupce da se uključe u rad toga kluba, a tema prvog sastanka su – stripovi. Ali, psssst, o tome nikome ni riječi!

PS. Ako netko ne zna, knjižnica se nalazi u samom centru Belog Manastira, na uglu Trga slobode i Ulice kralja Tomislava.

(Izvor: FB Gradske knjižnice)

Grad Beli ManastirGrad Beli ManastirGradska uprava Grada Belog Manastira obavještava sve zainteresirane udruge da će se u četvrtak, 23. I. 2020. godine, s početkom u 17 sati, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira, Ulica kralja Tomislava 53, održati radionica o prijavljivanju projekata i programa udruga na natječaj Grada Belog Manastira u 2020. godini.

'Antifišijada' u Tvrđi'Antifišijada' u Tvrđi

(Fotoalbum Stjepana Zeca može se vidjeti ovdje)

Ispred restorana "Slavonska kuća" u osječkoj Tvrđi održana je u nedjelju, 19. I. 2020. godine, sedma međunarodna Fišijada Geza Gudlin 2020 (popularno zvana "Gezijada"), tradicionalno okupljanje na kome se osvaja jedinstvena titula majstora najgoreg fiša. Sve je počelo prije sedam godina, okupljanjem desetak poznanika koji su htjeli obilježiti 10. godišnjicu smrti svog prijatelja – legendarnog osječkog ugostitelja Geze Gudlina, a pretvorilo se u jedinstveni regionalni događaj na koji dolaze i natjecatelji iz okolnih zemalja.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Program "Uskoro u školi, danas u knjižnici" provodit će se u Gradskoj knjižnici Beli Manastir od 8. veljače do 30. svibnja 2019. godine. Program će voditi knjižničari Renata Benić, Krunoslav Mijatov i Danica Bukna subotama prema dogovorenoj satnici na dječjem odjelu.

Program je u potpunosti besplatan, a prijave za sudjelovanje predškolaca primaju se do 25. siječnja 2020. godine. Prema broju prijavljene djece formirat će se radne grupe.

 (Izvor: GK Beli Manastir)

Petak, 17. 01. 2020.

Izrada magnetića u "Oazi"

Pokloni se mogu i izraditi, a ne samo kupovatiPokloni se mogu i izraditi, a ne samo kupovati(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 17. I. 2020. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je dvadeset osma "Oazina" zabavna radionica za djecu. Tema te radionice bila je izrada magnetića za frižider. Kako djeca ne bi prebrzo odradila zadatak, osmišljeno je da se prvo male drvene pločice obojaju u željenu boju.

Roba za sve uzrasteRoba za sve uzraste(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 17. I. 2020. godine, u "Oazinu" burzu odjeće i obuće stigla je velika donacija robe iz župnog Caritasa Župe Funtana. Kontakt-osoba za tu donaciju bila je Pava Štifanić, koja je sudjelovala u skupljanju, sortiranju i pakiranju robe i u organizaciji slanja velike količine odjeće i obuće u Beli Manastir.

Štand i rolap novog projektaŠtand i rolap novog projektaU petak, 17. I. 2020. godine, u "Oazu" je stigao promomaterijal za projekt "Nova znanja – nove prilike". Taj projekt provodi Udruga žena Vukovar u partnerstvu s "Oazom" iz Belog Manastira, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca te udrugom "S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice. Od promomaterijala stigli su štand i rolap, a ostalo će "Oaza" dobiti – kao i drugi partneri – u Udruzi žena Vukovar kad se bude održavao drugi partnerski sastanak i početna konferencija projekta.

Četvrtak, 16. 01. 2020.

13. Dan mimoza

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

HKUD Beli Manastir s radošću poziva na treći zajednički koncert u nizu po baranjskim selima i pod nazivom "Šokac jesam, šokačko mi tilo, samo nosim gospodsko odilo". Ove godine, u suradnji s Općinom Draž, koncert će se održati u Dražu, u subotu, 18. I. 2020. godine, s početkom u 18 sati, u dvorani Doma kulture. Nastupaju:

  • KUD "Seljačka sloga" Gajić
  • KUD "Baranjski Šokci" Gajić
  • HKUD "Valpovo 1905" Valpovo
  • HKUD Beli Manastir

Organizator: HKUD Beli Manastir

Pokrovitelj: Općina Draž

Ulaz je slobodan!

Koristan projekt u PleterniciKoristan projekt u Pleternici"'U projekt se uključi i prijevoz naruči!' naziv je iza kojeg se krije vrlo važna usluga besplatnog prijevoza za osobe starije životne dobi s područja grada Pleternice i svih 38 okolnih naselja. (...) Usluga prijevoza obuhvaća dolazak po korisnike prema dogovorenom rasporedu i u dogovorenom terminu te prijevoz (...) do odredišta u gradu Požegi. To su prvenstveno posjeti liječniku, nabavka namirnica i lijekova, odlazak u određene institucije kako bi ostvarili svoja prava i drugo ovisno o potrebama korisnika, nakon čega slijedi povratak do mjesta boravišta."

Diana Tomašević - pehar za brata DenisaDiana Tomašević - pehar za brata Denisa(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

Na kraju prošle (30. XII. 2010) i početkom ove godine (11. I. 2020) Športska zajednica Osječko-baranjske županije (OBŽ) i Zajednica športskih udruga (ZŠU) Grada Belog Manastira proglasile su najbolje sportaše i sportske klubove u 2019. godini.

Izgleda lako, ali nije!Izgleda lako, ali nije!(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 10. I. 2020. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održana je prva u ovoj godini, a ukupno dvadeset sedma "Oazina" zabavna radionica za djecu. Za početak godine, nakon više božićno-novogodišnjih kreativnih radionica, odabrana je igra koncentracije. Za igru su pripremljene slike dlanova i stopala, koje je za početak trebalo obojati. Nakon toga krenulo je slaganje i lijepljenje slika na pod po određenom rasporedu: slike su postavljane kao tri susjedna polja, s tim da je naslagano dvanaest takvih redova, odnosno koraka.

Petak, 10. 01. 2020.

Svjetski dan smijeha

Izreka Čarlija Čaplina o smijanjuIzreka Čarlija Čaplina o smijanju"Smijeh je najbolji lijek", krilatica je s kojom je indijski liječnik Madan Kataria 1998. utemeljio Svjetski dan smijeha, koji se slavi dva puta godišnje: 10. siječnja i 2. svibnja, i dokazao da je smijeh najbolji lijek protiv mnogih bolesti, prvenstveno protiv stresa, koji je u suvremenom načinu života u svakodnevnom porastu.

Mara, Dubravka, Margita (Greta) i KlaraMara, Dubravka, Margita (Greta) i KlaraNeke "Oazine" korisnice sastaju se svakog četvrtka u "Oazinom" dnevnom boravku. U 15:30 sve je spremno i na stolu: kava, čaj, grickalice, karte. Druženje uz "Rummy" može početi, a trajat će do 18 sati. Standardnu ekipu čine Mara, Dubravka, Margita (Greta) i Klara (na slikama).

Slika s prve zabavne radionice (29. III. 2019)Slika s prve zabavne radionice (29. III. 2019)(Fotoalbum s posljednje radionice u 2019. godini: ovdje)

U petak, 13. XII. 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održana je dvadeset šesta "Oazina" zabavna radionica za djecu, posljednja u toj godini. Nakon novogodišnje pauze, radionice se nastavljaju od petka, 10. I. 2020. I dalje će se održavati na istom mjestu i u isto vrijeme: u Društvenom centru u Belom Manastiru, Ulica J. Antala 3, od 18 do 20 sati. Radionice vodi Sandra Kušenić.

Ponedjeljak, 06. 01. 2020.

Hrvatski predsjednički izbori 2019.

Novi predsjednik RH: Zoran MilanovićNovi predsjednik RH: Zoran MilanovićRezultati predsjedničkih izbora po baranjskim općinama:

Nedjelja, 05. 01. 2020.

Rad "Oazine" praonice (XII/2019)

Arhivska fotografijaArhivska fotografijaU toku posljednjeg mjeseca 2019. godine veš se u "Oazinoj" praonici nije prao ni jedanput.

"Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Jadranka Kuduz, Ljubica Buha, Mirjana Ćosić i Rožika BudimirJadranka Kuduz, Ljubica Buha, Mirjana Ćosić i Rožika BudimirU prosincu, posljednjem mjesecu 2019. godine, u zajedničkom prostoru Društvenog centra, održane su tri likovno-kreativne radionice za žene pod vodstvom Ane Jeličić. Radionice su već uobičajeno održavane utorkom od 18 do 20 sati u prisustvu vjernih korisnica, kojih je u tom mjesecu ukupno bilo 28 (9 + 11 + 8).

Slika s radionice održane 18. X. 2019.Slika s radionice održane 18. X. 2019.Tokom 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održano je 26 zabavnih radionica za djecu, od prve održane 29. III. do posljednje održane 13. XII. Od toga 24 radionice održane su u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nakon završetka projekta, radionice su se nastavile održavati na inicijativu voditeljice Sandre Kušenić jer je u toku razgovora s roditeljima uočena potreba i interes za njihovim daljim održavanjem.

U emisiji "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u četvrtak, 12. XII. 2019. godine, s početkom u 17 sati, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Teme razgovora bile su aktivnosti koje je "Oaza" provodila 2019. godine i početak novog projekta "Nova znanja – nove prilike". Razgovor je snimljen dan prije, 11. XII. (vidjeti OVDJE).

Emisija je 3. I. 2020. godine postavljena na YouTube pa se može preslušati "klikanjem" na gornju sliku.

Na temelju odredbi članka 27. Statuta LAG-a Baranja od 6. ožujka 2018. godine te njegovih Izmjena i dopuna od 20. prosinca 2018. godine, Glavni odbor Lokalne akcijske grupe Baranja, na svojoj sjednici održanoj 13. prosinca 2019. godine, donio je Odluku o drugoj izmjeni Lokalne razvojne strategije LAG-a Baranja.

Tople obroke priprema Bistro 'Kod Kaje'Tople obroke priprema Bistro 'Kod Kaje'Protekao je i mjesec prosinac 2019. godine, a dostava besplatnih toplih obroka "Oazinim" ugroženim i potrebitim korisnicima nastavljena je i to zahvaljujući financiranju Grada Belog Manastira i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U tom posljednjem mjesecu prošle godine u dostavu besplatnih toplih obroka bilo je uključeno 28 korisnika. Sve su to osobe starije životne dobi, uglavnom lošijeg zdravlja, nesposobne za rad i primatelji socijalne pomoći, uglavnom zaboravljene i napuštene od svojih obitelji, koje obično i same nisu u puno boljoj situaciji.

Ples na belomanastirskom Trgu slobodePles na belomanastirskom Trgu slobode(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

Na Trgu slobode i ovaj je put Grad Beli Manastir organizirao javni doček Nove godine. Okupljene građane zabavljao je osječki "Silver band", a u ponoć i prvim sekundama 2020. priređen je vatromet. Gradonačelnik Tomislav Rob sugrađanima je poželio sve najbolje u novoj godini.

(Snimio: Rajko Cicak)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok