MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Završetak Ljetnog koncertaZavršetak Ljetnog koncerta(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Oaza i ovdje-BaranjaMedija)

U nedjelju, 30. VI. 2019. godine, s početkom u 20 sati, na ljetnoj pozornici belomanastirskog Etnološkog centra baranjske baštine održan je Ljetni koncert Belomanastirskog ansambla harmonika. Pred više od 100 gledalaca ansambl je izveo seriju prepoznatljivih melodija iz svoga repertoara, među kojima su, na primjer, bili "Sinatra potpuri", "ABBA potpuri" te finale mjuzikla "Jalta, Jalta", poznata kompozicija "Neka cijeli ovaj svijet" Alfija Kabilja.

U subotu, 29. VI. 2019. godine, u večernjim vijestima Slavonske televizije emitiran je prilog u trajanju od 2:02 minuta o Sajmu udruga Baranje 2019., koji je održan istog dana na Trgu slobode u Belom Manastiru. Prilog su pripremili reporter Branimir Suhić i snimatelj Dominik Glavaš.

Subota, 29. 06. 2019.

Sajam udruga Baranje 2019.

Brojni štandovi na Sajmu udruga Baranje 2019.Brojni štandovi na Sajmu udruga Baranje 2019.(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje-Baranjamedija)

U subotu, 29. VI. 2019. godine, od 10 do 13 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru održan je Sajam udruga Baranje 2019. Tu manifestaciju već četrnaestu godinu zaredom organizira Mirovna grupa Oaza. Cilj Sajma je pokazati koje sve udruge postoje u Baranji, čime se bave, koje su im aktivnosti i tko su njihovi članovi. Ove godine Sajam je organiziran uz financijsku potporu Grada Belog Manastira i Osječko-baranjske županije.

Izrada ovčica od štapića za ušiIzrada ovčica od štapića za uši(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 28. VI. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održana je četvrta zabavna radionica za djecu u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer". Taj projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je održala Sandra Kušenić.

HKUD 'Valpovo 1905': 'Tekla voda Karašica'HKUD 'Valpovo 1905': 'Tekla voda Karašica'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U maloj sali valpovačkog Centra kulture M. P. Katančić održana je u četvrtak, 27. VI. 2019. godine, s početkom u 20 sati, promocija 24. broja "Valpovačkog godišnjaka". Promociju je vodio Jozo Bogdanović, potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske u Valpovu, uz pomoć urednika Stjepana Najmana.

Vesna Nedić i Stana NemetVesna Nedić i Stana NemetU srijedu, 26. VI. 2019. godine, s početkom u 13 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je razgovor s "Oazinim" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Razgovor će biti emitiran u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti" u četvrtak, 27. VI. 2019. godine, s početkom u 17 sati, na frekvenciji 96,9 mHz.

Tema razgovora bio je predstojeći, 14. po redu Sajam udruga Baranje, koji će se održati u subotu, 29. VI. 2019. godine, od 10 do 13 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru. Dosad je učešće prijavilo tridesetak udruga s preko 130 članova.

Četvrtak, 27. VI. 2019, 20 satiČetvrtak, 27. VI. 2019, 20 sati

Čestitka Grada Belog ManastiraČestitka Grada Belog ManastiraDan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom. Dan državnosti je službeni državni blagdan te se taj dan ne radi.

Ponedjeljak, 24. 06. 2019.

Poziv na Sajam udruga Baranje 2019.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Mirovna grupa Oaza Beli Manastir već 14. godinu zaredom organizira sajam udruga koje djeluju na području Baranje. Ove godine Sajam će se održati u subotu (29. VI. 2019) na Trgu slobode u Belom Manastiru od 10 do 13 sati.

Svoje sudjelovanje na Sajmu baranjske udruge mogu prijaviti na e-mail oaza_bm@yahoo.com ili na broj telefona / faksa (031) 705-055.

Sajam se ove godine održava uz financijsku potporu Grada Belog Manastira i Osječko-baranjske županije te uz volonterski angažman "Oazinih" aktivista i volontera.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Program obilježavanja Dana Općine Darda – ponedjeljak, 24. VI. 2019.

 • 11:00 – Proslava crkvenog goda Župe rođenja Svetog Ivana Krstitelja. Sveta misa održat će se u Župnoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja u 11 sati.
 • 18:00-19:00 – Besplatna konzumacija fiša i čobanca za mještane Općine na prostoru SRC-a Đola (pod šatorom). Fiš će pripremiti športska ribolovna društva "Amur" (Darda) i "Bjelica" (Mece), a čobanac Lovačko društvo "Fazan" (Darda).

HKUD 'Kolo' SuboticaHKUD 'Kolo' SuboticaPododbor Darda SKD-a "Prosvjeta" organizirao je u subotu, 22. VI. 2019. godine – a u sklopu obilježavanja Dana Općine Darda – 13. Međunarodnu smotru folklora nacionalnih manjina "Darda 2019". Bilo je predviđeno da će se smotra održati na ljetnoj pozornici SRC-a Đola, a u slučaju kiše u darđanskoj kinodvorani. Međutim, u 19:30 sati, kad je iz bivše Srednje škole trebao krenuti defile / mimohod svih učesnika, padala je jaka kiša, bolje rečeno zavladalo je strašno nevrijeme, tako da se nije moglo doći ni do obližnje kinodvorane pa je smotra održana u improviziranim uvjetima u dvorani Srednje škole.

Vijenac Grada Belog ManastiraVijenac Grada Belog Manastira(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

(Park Grada Mohácsa u Belom ManastiruPark Grada Mohácsa u Belom ManastiruFotoalbum se može vidjeti ovdje)

U Dardi, 22. VI. 2019, u 20 satiU Dardi, 22. VI. 2019, u 20 sati

Otkazuje se radionica 21. VI. 2019.Otkazuje se radionica 21. VI. 2019.Zbog iznenadne spriječenosti voditeljice Sandre Kušenić, otkazuje se "Oazina" zabavna radionica za djecu, koja je bila zakazana za petak, 21. VI. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u belomanastirskom Društvenom centru.

Radionica će se održati sljedećeg petka, 28. VI. 2019. godine, na istom mjestu i u isto vrijeme.

Četvrtak, 20. 06. 2019.

Rode na banderi… (2)

Rodino gnijezdo navrh bandereRodino gnijezdo navrh banderePrije osam godina, 28. V. 2011., objavili smo na ovoj web-stranici zanimljivu ilustriranu vijest (pogledati OVDJE), u kojoj je pisalo i ovo: "... u Bolmanu. Na početku Ulice Vuka Karadžića, uz ogradu grunta na kome je nekad bio poznati Bogdin bircuz, na visokoj banderi koja više ne služi svrsi zbog koje je tu postavljena, nalazi se gnijezdo u kome jedan par roda mirno i neometano odgaja svoje potomstvo."

Ta je bandera još uvijek na istom mjestu, na njoj se i danas nalazi gnijezdo, a u njemu "par roda mirno i neometano odgaja svoje potomstvo". Ne možemo znati je li to isti par od prije osam godina, ali je lijepo primijetiti da rode u Bolmanu nitko ne uznemirava.

Natalija Havelka, Zvonimir Jelinić, Željka Kuljak, Željka Radoš RadičevićNatalija Havelka, Zvonimir Jelinić, Željka Kuljak, Željka Radoš RadičevićU srijedu, 19. VI. 2019. godine, u Osijeku, u Klubu Knjižare Nova, s početkom u 11 sati, održana je panel-rasprava na temu "Sustav besplatne pravne pomoći – problemi i izazovi". Panel-raspravu su organizirali Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek i Centar za mirovne studije iz Zagreba.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu i nedjelju, 22-23. VI. 2019. godine, u Zlatnoj Gredi održat će se festival "Čudesna šuma".

Program

Subota (22. VI.)

 • 13:00-17:00 – Radionica za djecu "Zeleni junaci" (izrada životinjskih tragova u blatu, oslikavanje kamenčića, izrada predmeta od drveta, sadnja čudesnog vrta)
 • 13:00 – DJ Defunct: Picknik lounge
 • 13:30 – "Ružno pače", predstava, Teatar Poco Loco, Zagreb
 • 14:00 – "Postani umjetnik Dunava 2019.", proglašenje pobjednika i izložba najboljih radova

Donacija Nike i Anne ŠtifanićDonacija Nike i Anne ŠtifanićU ponedjeljak, 17. VI. 2019. godine, stigla je nova donacija iz Pule za "Oazinu" burzu odjeće i obuće. U paketu je bilo ženske odjeće za djecu i odrasle. Odjeću su ponovo poslale Nika i Anna Štifanić, kojima to nije prvi put da šalju paket u "Oazu" (vidjeti OVDJE i OVDJE).

Uime svojih korisnika "Oaza" zahvaljuje na donaciji.

Otvaranje 3. Izložbe kolača u JagodnjakuOtvaranje 3. Izložbe kolača u Jagodnjaku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 16. VI. 2019. godine, s početkom u 15 sati, u jagodnjačkoj Etnokući "Sanja" održana je treća "Izložba kolača" u organizaciji Udruge žena "Sretne i spretne". Kolači su bili izloženi na četrdesetak tacni, a bilo ih je preko 60 različitih vrsta. Naime, na nekim je tacnama bilo više, čak i po pet vrsta.

Subota, 15. 06. 2019.

Najava 1. Popovačke grahijade

Najava 1. Popovačke grahijadeNajava 1. Popovačke grahijade

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - OsijekCentar za mir, nenasilje i ljudska prava - OsijekCentar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek i Centar za mirovne studije pozivaju zainteresirane građane na Panel-raspravu "Sustav besplatne pravne pomoći – problemi i izazovi", koja će se održati 19. VI. 2019. godine u Klubu Knjižare Nova u Osijeku od 11 do 13 sati.

Pravo na pristup pravosuđu jedno je od temeljnih ljudskih prava, neodvojivo od ustavnog načela jednakosti svih građana pred zakonom, a zajamčeno međunarodnim, europskim i nacionalnim pravnim aktima. Ostvarivanje tog prava ovisi o dostupnosti pravne pomoći svim građanima bez obzira na njihovo imovno stanje. Postojanje djelotvornog i efikasnog sustava besplatne pravne pomoći u svakoj državi jamac je ostvarivanja ljudskih prava. Taj sustav treba pružiti sigurnost da će prava svih građana biti jednako zaštićena.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Jagodnjačka Udruga žena "Sretne i spretne" poziva zainteresirane da u nedjelju, 16. VI. 2019. godine, s početkom u 15 sati, posjete "Izložbu kolača".

Izložba će se održati u Etnokući "Sanja" u Jagodnjaku, Ulica Branka Radičevića 66.

Kako je bilo 2018. godine, na drugoj "Izložbi kolača", može se vidjeti i pročitati OVDJE.

Veselinka Kastratović (desno)Veselinka Kastratović (desno)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 11. VI. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je edukacijska radionica "Obaviješteni pristanak", na kojoj je bilo 15 "Oazinih" članica i korisnica. Radionicu je održala pravnica Veselinka Kastratović iz Osijeka.

Radionica je jedna od aktivnosti projekta "Informiranje marginaliziranih grupa o pravima", kojega financijski podržava Osječko-baranjska županija. Nositelj projekta je Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, projekt traje dva mjeseca (lipanj i srpanj 2019. g.), a Veselinka Kastratović je i voditeljica projekta. Uz Beli Manastir, nove radionice održat će se u Našicama i Donjem Miholjcu.

Razred 4.a učiteljice Gordane VesićRazred 4.a učiteljice Gordane Vesić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 11. VI. 2019. godine, u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u OŠ Darda održana je četvrta radionica u 4.a-razredu. Radionicu je održala učiteljica Gordana Vesić.

'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovor'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovor"Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić u Osječko-baranjskoj županiji u Osijeku, u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, potpisala je ugovor o financiranju projekta "Baranjski leksikon".

Projekt je prošao na javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga u kulturi Osječko-baranjske županije u 2019. godini. Vrijednost projekta je 1.000 kuna.

Plan raspodjele sredstava prema Programu javnih potreba u kulturi na području Osječko-baranjske županije za 2019. godinu može se vidjeti na web-stranici Županije OVDJE. "Oazin" projekt naveden je u Tablici 2. pod brojem 27.

Ponedjeljak, 10. 06. 2019.

Poziv na Festival Puta svile

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Godina 2019. obilježava se kao hrvatsko-kineska godina kulture i turizma pa je Hrvatska ove godine domaćin Festivala Puta svile, koji će se u Osječko-baranjskoj županiji održati od 14. do 16. VI. i to na tri lokacije, u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru.

Program za 16. VI. 2019. (nedjelja), 18:00 sati
Etnološki centar baranjske baštine, Beli Manastir

 • Kalinke (Rusija)
 • Kaligrafija – umjetničko slikanje (Mongolija)
 • Master Zhang – Ta chi – performans (Kina)
 • Rashmi Bhat – tradicionalna indijska glazba (Indija)
 • Franolić – Ćulap duo (Iran)
 • Azerbajdžanski narodni plesovi (Azerbajdžan)
 • Derviši (Turska)

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu i nedjelju, 15-16. VI. 2019. godine, u Parku Dvorca Eugena Savojskog u Bilju održat će se 20. Međunarodni etnosusreti.

Program:

15. VI. 2019. – subota

 • 14:00 sati – sajam domaćih proizvoda
 • 15:00 sati – natjecanje u kuhanju graha, "Grahijada"
 • 19:30 sati – Smotra folklora
 • 21:00 sati – koncert TS "Hrvatski sokol"

Štand Mirovne grupe OazaŠtand Mirovne grupe Oaza(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 8. VI. 2019. godine, s početkom u 15 sati, u Petlovcu je treći put zaredom održana manifestacija pod imenom "Lipanj u Petlovcu". Manifestacija je imala bogat program: Izložbu kolača i ručnih radova u organizaciji Udruge žena "Fijolice", Sajam domaćih proizvoda, Smotru folklora "Lipanjske note" u organizaciji Udruge "Tradicijom za budućnost" te zabavu uz TS "Veritas".

U emisiji "Školska klupa" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u subotu, 8. VI. 2019. godine, s početkom u 11:10, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić i asistenticom na projektu Sandrom Kušenić. Tema razgovora bio je "Oazin" projekt "Nasilje baš nije fer" koji se provodi kroz radionice u nižim razredima Osnovne škole Darda i Područne škole Mece.

Kliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatuKliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatu

Udruga "Zelena točka Baranje" priređuje u subotu, 15. VI. 2019. godine, noćnu utrku pod imenom "Baranja Night Trail Run" ukupne duljine 14 i 20 kilometara. Trkači se prijavljuju od 18:30 do 20 sati, a trka počinje u 20:15.

Izložba kulina: 130 uzorakaIzložba kulina: 130 uzorakaOvogodišnji Dani Općine Jagodnjak obilježavani su od 22. V. do 6. VI. 2019. godine, uz vrlo bogat kulturno-zabavni program.

Vesna Nedić, Stana Nemet i Sandra KušenićVesna Nedić, Stana Nemet i Sandra KušenićU četvrtak, 6. VI. 2019. godine, s početkom u 11 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" uredu u belomanastirskom Društvenom centru razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić i "Oazinom" zaposlenicom Sandrom Kušenić. Razgovor će biti emitiran u stalnoj emisiji "Školska klupa" u subotu, 8. VI. 2019. godine, s početkom u 11 sati, na frekvenciji od 96,9 mHz.

Savica Vujatović, Ljubica Mrkobrad i Stela StanojevićSavica Vujatović, Ljubica Mrkobrad i Stela Stanojević(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petom mjesecu 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 20-21. i 27-28. svibnja (maja), a na njima je bilo 9, 9, 9 i 12 korisnica. Radionice se održavaju u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Milan Dvornić (u sredini)Milan Dvornić (u sredini)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 5. VI. 2019. godine, s početkom u 12 sati, u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu održana je izložba slika Milana Dvornića iz Belog Manastira s baranjskim etnografskim motivima i predstavljanje knjige "Narodni običaji Srba u Baranji" istog autora. Tom događaju prisustvovao je veliki broj zainteresiranih građana, a najviše Baranjaca iz Novog Sada i okoline.

'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovor'Oazina' projekt-koordinatorica potpisuje ugovorU srijedu, 5. VI. 2019. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić u Osječko-baranjskoj županiji (OBŽ) u Osijeku, u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, potpisala je ugovor o financiranju projekta "Sajam udruga Baranje 2019."

Projekt je prošao na javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga, za koje su odobrena sredstva iz Proračuna Osječko-baranjske županije za 2019. godinu. Vrijednost "Oazinog" projekta je 2.800 kuna.

5.000 kuna od OBŽ za besplatne tople obroke5.000 kuna od OBŽ za besplatne tople obrokeU srijedu, 5. VI. 2019. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić u Osječko-baranjskoj županiji (OBŽ) u Osijeku, u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, Kapucinska ulica 40/I, potpisala je ugovor o financiranju projekta "Besplatni topli obroci za starije i nemoćne osobe".

Projekt je prošao na javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro iz Proračuna Osječko-baranjske županije u 2019. godini. Vrijednost projekta je 5.000 kuna, a cijeli iznos namijenjen je isključivo za financiranje socijalne usluge dostave besplatnih toplih obroka za starije i nemoćne osobe s područja Grada Belog Manastira.

Majica za svakog učesnika Sajma udrugaMajica za svakog učesnika Sajma udrugaU srijedu, 5. VI. 2019. godine, u "Oazu" su stigle majice za Sajam udruga Baranje 2019. "Oaza" organizira Sajam udruga već četrnaestu godinu zaredom. Sajam je bio planiran za 1. VI. 2019, ali je odgođen zbog najavljenog lošeg vremena. Majice su izrađene u Grafičkom obrtu "Fist" iz Borova, a namijenjene su za sudionike Sajma, kojega financiraju Grad Beli Manastir i Osječko-baranjska županija.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu, 8. VI. 2019. godine, održat će se – treći put zaredom – manifestacija "Lipanj u Petlovcu". U Domu kulture i na Sportskom igralištu održat će se izložba kolača i ručnih radova (15 sati) u organizaciji Udruge žena "Fijolice", Sajam domaćih proizvoda (16 sati) te Smotra folklora "Lipanjske note" (18 sati) u organizaciji Udruge "Tradicijom za budućnost".

Za smotru folklora najavljeni su:

 1. KUD "Seljačka sloga" B. P. Selo
 2. KUU Prelog
 3. HKUD Darda
 4. ZKL "Gacka" Bizovac
 5. FA "Baranja" Beli Manastir
 6. KUU Voćin
 7. Konjički klub "Baranjsko biserje" Popovac

Sanela ex-Stanojević: proslavljanje sudbonosnog 'Da'Sanela ex-Stanojević: proslavljanje sudbonosnog 'Da'U petom mjesecu 2019. godine, u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III", financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održane su četiri likovno-kreativne radionice pod vodstvom Ane Jeličić ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati (6-7. i 13-14. V.), na kojima je bilo 3, 4, 9 i 7 korisnica (odnosno ukupno 23 osobe).

Facebook-stranica "Oazine" burzeFacebook-stranica "Oazine" burze"Oazina" burza odjeće i obuće ima svoju facebook-stranicu. Na njoj se objavljuju vijesti vezane za rad te "Oazine" socijalne usluge, a posebno obavijesti donatorima da korisnici traže određene vrste odjeće ili obuće, kao i obavijesti socijalno ugroženim osobama da Burza raspolaže određenim robama po koje mogu doći ako su im potrebne.

Korisnik toplog obroka nije kod kućeKorisnik toplog obroka nije kod kućeI u mjesecu svibnju 2019. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka "Oazinim" potrebitim korisnicima i to zahvaljujući financiranju Grada Belog Manastira, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Osječko-baranjske županije. U tom mjesecu tu socijalnu uslugu koristilo je 28 osoba, koje su starije životne dobi, bolesne, nesposobne za rad, kao i korisnici socijalne pomoći. Distributer i "proizvođač" toplih obroka i dalje je belomanastirski Bistro "Kod Kaje", koji je u proteklom mjesecu "Oazinim" korisnicima pripremio i dostavio 609 obroka.

Likovna kolonija u Etnološkom centru baranjske baštineLikovna kolonija u Etnološkom centru baranjske baštine(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Prvog i drugog lipnja 2019. godine, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjska baštine, održana je 6. Međunarodna likovna kolonija starijih osoba. Koloniju je organizirala "Matica umirovljenika Grada Beli Manastir" kao događanje kojim počinje manifestacija "Pozdrav jeseni života".

Zaposlenica Sandra Kušenić i korisnicaZaposlenica Sandra Kušenić i korisnica"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku petog mjeseca 2019. godine roba je "Oazinoj" burzi donirana 19 puta, a izdavana 32 puta.

Tokom mjeseca bilo je najviše donacija dječje garderobe i robe za bebe, koje su većinom donirali građani Belog Manastira. Kao i prethodnih mjeseci, korisnici su bili ne samo iz Belog Manastira, nego i iz drugih baranjskih mjesta (Batine, Bolmana, Duboševice, Kneževa, Popovca, Šećerane i Torjanaca).

Olimpijski bazen u Kneževim VinogradimaOlimpijski bazen u Kneževim VinogradimaIako je bilo planirano da će kupališna sezona 2019. godine u Sportsko-rekreacijskom centru (SRC) Kneževi Vinogradi, odnosno na "Suljoškim bazenima", početi 1. VI., zbog nepovoljnih vremenskih prilika početak je odgođen za subotu, 8. VI.

Popravljanje odjeće donirane 'Oazinoj burziPopravljanje odjeće donirane 'Oazinoj burzi"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U njemu "Oazina" krojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno krpi garderobu i izrađuje upotrebne predmete od odjevnih stvari doniranih "Oazinoj" burzi koje nisu podijeljene (i koje neće biti podijeljene jer ih nitko ne želi preuzeti), i od doniranih materijala, za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok