MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Četvrtak, 31. 01. 2019.

Fotovijest: Drugo Baranjsko prelo

Magdalena Nikolić, Savica Vujatović i Ljubica BuhaMagdalena Nikolić, Savica Vujatović i Ljubica Buha(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

Drugo Baranjsko prelo održano je u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine 31. I. 2019. godine.

(Vidjeti također: video-1, video-2; snimio: Rajko Cicak)

Hrvatsko-mađarski kulturni centar Općine BiljeHrvatsko-mađarski kulturni centar Općine BiljeDana 31. I. 2019. godine Jedinstveni upravni odjel Općine Bilje objavio je "Konačni prijedlog rang-liste po bodovima", s podacima o udrugama, programima i projektima koje će u 2019. godini financirati Općina Bilje. Bodovna lista može se vidjeti OVDJE.

'Oazine' volonterke u 'Baranjskom suncu''Oazine' volonterke u 'Baranjskom suncu'U četvrtak, 31. I. 2019. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je prvo ovogodišnje druženje "Oazine" zaposlenice Stele Fabijan te "Oazinih" volonterki sa štićenicima Doma.

U akciji su učestvovale četiri volonterke: Dubravka Simendić, Klara Trajković, Kristina Gubić i Margita Relić.

Volonterka Klara TrajkovićVolonterka Klara TrajkovićU srijedu, 30. I. 2019. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je još jedno druženje sa štićenicima toga Doma. Druženje je organizirala "Oazina" zaposlenica Stela Fabijan, a u akciji je učestvovalo još šest volontera: Dubravka Simendić, Klara Trajković, Kristina Gubić, Mara Bodlović, Margita Relić i Saša Vučković.

U emisiji "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u četvrtak, 24. I. 2019. godine, s početkom u 17 sati, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet sa Snježanom Pap o celijakiji. Razgovor je snimljen 21. I. neposredno prije nego što je Snježana Pap u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održala predavanje pod naslovom "Celijakija – nepodnošljivost organizma na gluten" (vidjeti OVDJE).

Utorak, 29. 01. 2019.

"Oazin" "press clipping"

Web-stranica - Kliknite za veći prikazWeb-stranica - Kliknite za veći prikaz

Mirovna grupa Oaza tokom cijele godine radi tzv. "press clipping", odnosno arhiviranje svih svojih objava i članaka, i to onih s "Oazine" web-stranice (www.oaza-bm.hr), facebook-stranice OAZA Beli Manastir, facebook-stranice Oazina burza odjeće i obuće i s kanala Mirovna grupa Oaza Beli Manastir na Youtubeu te objava i članaka iz različitih novina, medija i s internetskih portala u kojima se spominju "Oaza" i njezine aktivnosti.

To arhiviranje radi se svakog radnog dana ujutro kroz provjeru ima li što novoga kako bi liste arhiviranja bile potpune i kako se ništa ne bi zagubilo.

Gradska knjiznica Beli ManastirGradska knjiznica Beli Manastir

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

"Matica umirovljenika Grada Beli Manastir" poziva zainteresirane na druženje povodom Valentinova, koje će se održati u belomanastirskom Hotelu Patria 10. veljače 2019. godine (nedjelja), s početkom u 17:30 sati.

Cijena ulaznice je 100 kuna po osobi, a u cijenu je uključeno:

  • piće dobrodošlice, od 17:30 sati
  • večera i desert, od 19 sati
  • tombola i ples srdaca

Za svirku i pjesmu zadužen je "Montana".

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine (Ulica Kralja Tomislava 70), od 28. siječnja do 28. veljače, bit će otvorena izložba slika Đure Vidakovića. Ulaz slobodan!

Bogdanka Ćudić VilićBogdanka Ćudić Vilić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 25. I. 2019. godine, s početkom u 10 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine održana je Završna konferencija projekta "EU Baranja". Projekt provodi LAG Baranja sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova iz tematskog područja informiranja o EU i sredstvima LAG-a Baranja. Na konferenciji je učestvovala i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Četvrtak, 24. 01. 2019.

Terenska radionica LAG-a Baranja

Baranjske slastice HorvatBaranjske slastice Horvat(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 24. I. 2019. godine, s početkom u 10 sati i u sklopu projekta "EU Baranja", Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja organizirala je terensku radionicu za studente Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Studenti su obišli neke primjere dobre prakse u Općini Kneževi Vinogradi: "Bor-plastiku" (Kn. Vinogradi), OPG Hrvoje Matijević (Suza), Podrume Kolar (Suza) i Baranjske slastice Horvat (Ilonka Horvat, Suza).

(Opširniji članak: OVDJE)

Upravni odbor Mirovne grupe OazaUpravni odbor Mirovne grupe OazaU srijedu, 23. I. 2019. godine, s početkom u 16:00 sati, u Hotelu Patria u Belom Manastiru održana je 21. sjednica Upravnog odbora (UO) Mirovne grupe Oaza. Pored predsjednice "Oaze" dr. med. Miroslave Kralj, koja je po funkciji članica i predsjedavajuća UO, na sjednici su bile članice UO Ljubica Buha, Jasna Petrović i Sofija Petrović te direktorica "Oaze" Vesna Nedić.

Sastanak 'Oazinih' zaposlenikaSastanak 'Oazinih' zaposlenikaU srijedu, 23. I. 2019. godine, s početkom u 12:30 sati, u "Oazinom" dnevnom boravku održan je sastanak "Oazinog" programsko-koordinacijskog odbora (skraćeno PKO),  proširenog sadašnjim i budućim zaposlenicima. Prisutni: Vesna Nedić, Stela Fabijan, Neno Radić, Ana Jeličić, Sandra Kušenić i Jovan Nedić; odsutni: Jelena Opačić-Matijević. Sastanak je završio u 14 sati.

Društveni centar u Belom ManastiruDruštveni centar u Belom Manastiru(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Projekt 'EU Baranja'Projekt 'EU Baranja'LAG Baranja u sklopu projekta "EU Baranja", koji se financira sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova iz tematskog područja informiranja o EU i sredstvima LAG-a Baranja, poziva zainteresirane na Završnu konferenciju projekta "EU Baranja".

Konferencija će se održati u petak, 25. I. 2019. godine, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, Ulica kralja Tomislava 70 s početkom u 10 sati.

(Opširniji poziv i program konferencije: ovdje)

Ponedjeljak, 21. 01. 2019.

Predavanje o celijakiji

Predavačica Snježana PapPredavačica Snježana Pap(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 21. I. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održano je predavanje pod naslovom "Celijakija – nepodnošljivost organizma na gluten". Predavanje je, u organizaciji Mirovne grupe Oaza, održala Snježana Pap iz Belog Manastira, koja ima dugogodišnje iskustvo s tom bolešću jer je njezina unuka – celijakičarka. Predavanje je bilo jedna od aktivnosti projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nedjelja, 20. 01. 2019.

Izbor za Najljepšu mamu Hrvatske

I ove godine, četvrtu godinu zaredom, održat će se izbor za Najljepšu mamu Hrvatske (NMH). Finale će biti prvog lipnja (juna) u Šibeniku, a prije toga održat će se tri regionalna takmičenja: jedno u Zaprešiću 22. veljače, jedno u belomanastirskom Hotelu Patria 23. veljače i jedno u travnju u Dalmaciji.

Takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije: kategorija od 23 do 39 godina i kategorija dijamant od 40 do 53 godine. Pravilnik takmičenja te službenu prijavu najkasnije do 10. veljače zainteresirane mame mogu dobiti odnosno poslati na elektronsku adresu n.mama.hrvatske@gmail.com.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu, 2. II. 2019. godine, u valpovačkom dvorcu proglasit će se treća fašnička Karašicka Republika Belišća i Valpova.

Maskotrash-zabavom u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu započet će treća po redu Karašicka Republika, koja na šaljiv način ostvaruje bolju suradnju Belišća i Valpova. I ove godine bira se novi Grofmann, koji će u pokladno vrijeme preuzeti vlast nad dotičnim slavonskim gradovima.

Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja objavila je 31. XII. 2018. godine drugi LAG-natječaj iz Lokalne razvojne strategije za provedbu Mjere 3.1.1. "Potpora za ulaganja u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga", koja je sukladna tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine (PRR).

Rok za podnošenje prijava je od 28. siječnja do 31. ožujka 2019. godine. Prijave se šalju isključivo preporučenom pošiljkom s povratnicom.

Petar Tokić (lijevo)Petar Tokić (lijevo)U četvrtak, 17. I. 2019. godine, s početkom u 17.00 sati, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira održana je radionica na temu prijavljivanja projekata i programa udruga na natječaj Grada Belog Manastira u 2019. godini. Radionica je bila namijenjena svim zainteresiranim udrugama koje planiraju prijaviti projekte i programe na natječaj. Predstavnici udruga su, uz ostalo, upoznati s obaveznim obrascima te potrebnom dokumentacijom za prijavu na natječaj.

Predavač je bio PetarTokić, viši stručni suradnik za gospodarstvo u Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun, financije i društvene djelatnosti Grada Belog Manastira. Audiosnimka cijele radionice može se preslušati na FB-stranici BaranjaMedije.

Četvrtak, 17. 01. 2019.

Najava predavanja o celijakiji

Društveni centar, 21. I. 2019.Društveni centar, 21. I. 2019.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

HKUD Beli Manastir s radošću poziva na drugi zajednički koncert u nizu po baranjskim selima i pod nazivom "Šokac jesam, šokačko mi tilo, samo nosim gospodsko odilo". Ove godine, u suradnji s Općinom Draž, koncert će se održati u Topolju, u subotu, 19. I. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u dvorani Doma kulture. Nastupaju:

  • HKUD Beli Manastir
  • KUD "Mladi Šokci” Duboševica
  • Osnovna škola Draž
  • Plesna skupina “Gospođice i momci” Batina

Organizator: HKUD Beli Manastir

Pokrovitelj: Općina Draž

Ulaz je slobodan!

Grad Beli Manastir obavještava sve zainteresirane članove udruga kako će se u četvrtak, 17. I. 2019. godine, s početkom u 17 sati, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira, Kralja Tomislava 53, održati radionica o prijavljivanju projekata i programa udruga na natječaj Grada Belog Manastira u 2019. godini.

Na radionici će predstavnici Grada Belog Manastira govoriti o uvjetima natječaja, natječajnim obrascima i dokumentaciji, vremenskom okviru provođenja natječaja, postupku ugovaranja, načinu provedbe ugovorenih projekata i programa te odgovarati na pitanja vezana uz natječaj. Predviđeno trajanje radionice je 45 minuta.

(Izvor: Facebook)

Smeće na Bolmanskom spomeniku (i oko njega)Smeće na Bolmanskom spomeniku (i oko njega)

 19. I. - Dan mimoza 19. I. - Dan mimozaAko ste se ikad zapitali zašto je cvijet mimoze izabran za zaštitni simbol borbe protiv raka vrata maternice, u nastavku slijedi odgovor. Mimoza u mnogim kulturama simbolizira ženu, slobodu, emancipaciju i osjećajnost, a samim time što cvjeta u ledenim uvjetima pokazuje i snagu i otpornost, koju bi svaka žena trebala imati kada je u pitanju vlastito zdravlje.

Ponedjeljak, 14. 01. 2019.

Formiranje i edukacija stručnog tima

Vesna Nedić, Ana Jeličić, Sofija Petrović, Sandra Kušenić i Jelena Opačić-MatijevićVesna Nedić, Ana Jeličić, Sofija Petrović, Sandra Kušenić i Jelena Opačić-MatijevićU ponedjeljak, 14. I. 2019. godine, s početkom u 13 sati, u "Oazinom" dnevnom boravku formiran je i educiran stručni tim za projekt "Nasilje baš nije fer". Tim čine "Oazini" aktivisti Vesna Nedić, Ana Jeličić, Jelena Opačić-Matijević, Sandra Kušenić i Neno Radić. Edukaciju je provela "Oazina" vanjska suradnica – trenerica Sofija Petrović.

Odvoz papira i plastike u siječnju 2019. godineOdvoz papira i plastike u siječnju 2019. godine

Subota, 12. 01. 2019.

Belomanastirski najsportaši

Perspektivni sportaš Darko Tomašević iz BolmanaPerspektivni sportaš Darko Tomašević iz Bolmana(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

U subotu, 12. I. 2019. godine, Zajednica športskih udruga (ZŠU) Grada Belog Manastira proglasila je najuspješnije belomanastirske sportaše, sportašice i sportske kolektive za 2018. godinu. ZŠU u svom sastavu ima 20 sportskih udruga, jedan granski savez i školski sportski savez, s oko 500 registriranih sportaš(ic)a, koji se takmiče u 13 sportskih grana. Na svečanosti u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani proglašeni su perspektivni i najbolji sportaši te su dodijeljene plakete za ostvarene rezultate.

'Oazina' projekt-koordinatorica Vesna Nedić...'Oazina' projekt-koordinatorica Vesna Nedić...U petak, 11. I. 2019. godine, s početkom u 9 sati, u Osnovnoj školi Darda održana je prezentacija projekta "Nasilje baš nije fer". Projekt je prezentiran učiteljicama koje će sudjelovati u aktivnostima toga projekta i ravnatelju škole Janošu Boniju.

Osnovna škola DardaOsnovna škola DardaU petak, 11. I. 2019. godine, s početkom u 8:45 sati, u Osnovnoj školi Darda održan je prvi sastanak projektnog tima za projekt "Nasilje baš nije fer". Na sastanku su bili: predstavnica Mirovne grupe Oaza (Vesna Nedić) i predstavnici partnera na projektu Osnovne škole Darda (ravnatelj Janoš Boni i učiteljica Mirela Kotromanović).

Četvrtak, 10. 01. 2019.

Najava drugog Baranjskog prela

Arhivski snimak: prelo održano 25. I. 2018. godineArhivski snimak: prelo održano 25. I. 2018. godineU Etnološkom centru baranjske baštine 31. I. 2019. godine, od 8 do 15 sati, održat će se tradicionalno, drugo po redu Baranjsko prelo. Prela su bila sastanci seoskih žena i djevojaka. Imala su svrhu uzajamne pomoći. Najčešće su se održavala zimi, do duboko u noć, kad su dani kraći i kad je bilo manje posla na polju i oko kuće.

Kreativka Rožika BudimirKreativka Rožika Budimir(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U posljednjem mjesecu 2018. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 3, 4, 10. i 11. XII., a na njima je bilo 9, 9, 10 i 12 (ukupno 40) korisnica. Radionice se održavaju u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Svaki radni dan - besplatni topli obrokSvaki radni dan - besplatni topli obrokU mjesecu prosincu 2018. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka potrebitim građanima Belog Manastira i prigradskih naselja i to zahvaljujući Gradu Belom Manastiru i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji ih financiraju. Tu "Oazine" socijalnu uslugu koristilo je 29 korisnika, koji su gotovo svi osobe starije životne dobi, bolesni, nesposobni za rad i korisnici socijalne pomoći.

Dragoslav Šekularac - ŠekiDragoslav Šekularac - Šeki

(biografija: crvenazvezdafk.com)

Subota, 05. 01. 2019.

Ponovo snijeg u Belom Manastiru

Beli Manastir - Školska ulica (pogled prema jugu)Beli Manastir - Školska ulica (pogled prema jugu)

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

'Oazina' praonica u Društvenom centru'Oazina' praonica u Društvenom centruU dvanaestom mjesecu 2018. godine veš se u "Oazinoj" praonici prao dva puta: jednom za potrebe Društvenog centra (ručnici i kuhinjske krpe!) na programu od 90°C i jednom za potrebe socijalno ugrožene osobe na programu od 30°C.

"Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Gimnastika za osobe starije od 60 godinaGimnastika za osobe starije od 60 godina(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

I tokom posljednjeg mjeseca 2018. godine, kao što je to bilo i u prethodna dva mjeseca, Nastavno-sportskoj dvorani u Belom Manastiru održavala se gimnastika za "Oazine" korisnice. Gimnastiku je i dalje organizirala udruga "Skok-klub – športska rekreacija i ples", a vodila ju je trenerica Ivana Major.

Društvena igra 'slovo na slovo'Društvena igra 'slovo na slovo'U "Oazinom" dnevnom boravku održane su tokom 12. mjeseca 2018. godine i u organizaciji Jelene Opačić-Matijević dvije dnevne aktivnosti u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Te aktivnosti namijenjene su osobama starije životne dobi.

7. XII. 2018. (petak) – Na druženju su bile tri osobe i aktivistica Jelena. Igralo se slovo na slovo, što se korisnicama svidjelo.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok