MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Malo slavimo, malo radimoMalo slavimo, malo radimoU dvanaestom mjesecu 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su dvije likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 2. i 16. XII. Na njima je bilo 7 i još jednom 7 korisnica.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku obavještava organizatore volontiranja da će od 1. siječnja 2020. godine biti omogućen pristup aplikaciji za unos izvješća o organiziranom volontiranju.

Aplikacija je dostupna na adresi volonteri.mdomsp.hr.

Izvještajno razdoblje odnosi se na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine, a rok za dostavu izvješća je 31. ožujka 2020. godine.

Više informacija o podnošenju izvješća dostupno je na ovoj poveznici.

(Izvor: mdomsp)

Korisnici besplatnog toplog obrokaKorisnici besplatnog toplog obrokaKao i niz godina do sada, tako i ove godine "Oaza" nije zaboravila razveseliti skromnim paketićima svoje potrebite sugrađane. Naime, već tradicionalno za kraj godine korisnici besplatnih toplih obroka dobivaju paketiće s prikladnom čestitkom. Ove godine 28 korisnika dobilo je "Oazin" slatko-slani paketić s čestitkom, rađenom s ljubavlju i s puno mašte na zabavnim radionicama za djecu (vidjeti OVDJE).

Roba spremna za poklanjanje potrebitimaRoba spremna za poklanjanje potrebitimaTokom dvanaestog mjeseca 2019. godine "Oazinoj" burzi roba je donirana 9 puta, a izdavana 19 puta. Većina donacija bila je iz Belog Manastira, a bilo ih je i iz Osijeka. Među doniranom robom bilo je dosta krevetnine, krpa i peškira. Korisnika je najviše bilo iz Belog Manastira, a bilo ih je i iz Batine, Bilja, Bolmana, Branjinog Vrha, Darde, Luča i Popovca.

Ponedjeljak, 30. 12. 2019.

Rad "Oazinog" šnajderaja (XII/2019)

Džemper za krpanjeDžemper za krpanje"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tokom dvanaestog mjeseca 2019. godine "Oazina" krojačica Jelena Opačić-Matijević okrpila je jedne hlače, jedan džemper, jednu trenerku, dvoje tajica te smanjila rupice na jednom džemperu. Svi ti odjevni predmeti bili su donirani "Oazinoj" burzi odjeće i obuće, a nakon popravke stavljeni su na raspolaganje "Oazinim" potrebitim korisnicima.

'Ćiro' putuje u novu godinu'Ćiro' putuje u novu godinu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Gradska uprava poručuje: Vidimo se!!!Gradska uprava poručuje: Vidimo se!!!Grad Beli Manastir i ove (2019) godine organizira javni doček Nove godine za sve građane. Doček će se održati na Trgu slobode na Staru godinu (31. XII.) s početkom u 22 sata. Građane će zabavljati sastav "Silver Band Osijek", a u ponoć su osigurani vatromet i šampanjac za sve građane.

Belomanastirski orkestar harmonikaBelomanastirski orkestar harmonika(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

U petak, 27. XII. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u Velikoj dvorani belomanastirskog Centra za kulturu održan je Božićni koncert Belomanastirskog orkestra harmonika. Nastupili su: Gabriela Feher, Kornelija Pacanović Zvečevac, Lidija Šumiga, Aleksandra Gado, Vladimir Kedmenec, Samir Jurčec i Davorin Bubalović te njihovih gostiju: Zorislav Krušić (bubnjevi), Marijana Matijević (sopran), Marko Đurin (bariton), Julia Feher i Hanna Gado (violine), Iskra i Bartol Zvečevac (klarinet i bas-klarinet) te Lada Zvečevac i Andrea Feher (klavir).

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Pozivaju se svi zainteresirani na tradicionalnu osječku Novogodišnju utrku, koja će se održati 1. I. 2020. godine s početkom u podne. Start utrke bit će na osječkoj promenadi ispred Veslačkog kluba Iktus. Prijave će se primati na istoj lokaciji od 11 do 11:45, a start utrke za trkače svih kategorija bit će u 12 sati. Startnina iznosi simboličnih 10 kuna, a naplaćivat će se prilikom prijave.

(Opširnije: Novogodišnja utrka)

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U petak, 27. XII. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u Velikoj dvorani (kinodvorani) belomanastirskog Centra za kulturu održat će se tradicionalni Božićni koncert Belomanastirskog orkestra harmonika i gostiju.

Kako je bilo na prošlogodišnjem koncertu može se vidjeti OVDJE.

Uz SKUD, nastupili su i HKUD Beli Manastir i MKU 'Pélmonostor'Uz SKUD, nastupili su i HKUD Beli Manastir i MKU 'Pélmonostor'

(Fotoalbumi BaranjaMedije mogu se vidjeti ovdje i ovdje)

(Snimio: Rajko Cicak)

Tamburaški sastav Brace na 'Adventu u Belom Manastiru'Tamburaški sastav Brace na 'Adventu u Belom Manastiru'

Mirela Alagić, predsjednica P.G.D.I.-jaMirela Alagić, predsjednica P.G.D.I.-ja(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

Belomanastirska udruga "Projekt građanske demokratske inicijative" (P.G.D.I.), koja kao i "Oaza" ima sjedište u Društvenom centru, svečano je u petak, 20. XII. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine i u prisustvu većeg broja uzvanika, proslavila 20 godina svoga rada i postojanja, odnosno svojih prvih 20 godina rada, kako s ponosom kažu pgdijevci.

Petak, 20. 12. 2019.

"Slapov" advent u Erdutu

Predsjednica 'Slapa' Sonja Vuković (lijevo u sredini)Predsjednica 'Slapa' Sonja Vuković (lijevo u sredini)U petak, 20. XII. 2019. godine, s početkom u 14 sati, u Centru za održivi ruralni razvoj u Erdutu osječka Udruga za kreativni razvoj Slap organizirala je po dvanaesti put "Advent u Erdutu". Na to događanje slapovci su pozvali svoje prijatelje, suradnike i partnere iz javnog, civilnog i privatnog sektora, koji su pristigli iz Osijeka, Baranje te Erduta i okoline.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Hrvatski centar za razvoj volonterstva izdao je za kraj 2019. godine newsletter "Volonterski vjesnik", u kome su objavljena 23 članka. Među njima je i članak s naslovom Belomanastirski najvolonteri 2019. godine o volonterskoj nagradi i priznanjima koje je 6. XII. 2019. godine dodijelio "Oazin" volonterski centar. Opširniji članak o tim priznanjima može se vidjeti na "Oazinoj" web-stranici OVDJE, a do članka u "Volonterskom vjesniku" može se doći preko gornje poveznice označene crvenom bojom, a može ga se vidjeti i na dnu ove objave.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Na Božićnom sajmu i Adventu u Belom Manastiru posjetioce očekuju sajam domaćih proizvoda i prigodnih božićnih ukrasa, vožnja kočijama, nastupi zborova, tri koncerta: TS Brace, rok-bend Kit Karson te grupa Vigor, motomrazovi...

Po belomanastirskom Trgu slobode širit će se miris cimeta, kolačića, kobasica, kuhanog vina... te će svakog dana od 18 do 19 sati Trg posjetiti Djed Božićnjak i njegovi vilenjaci, a u nedjelju će se, po starom dobrom običaju, puštati u nebo lanterne s lijepim i dobrim željama.

Utorak, 17. 12. 2019.

Domjenak Udruženja "Baranja"

Željko Cickaj i Milorad NenadovićŽeljko Cickaj i Milorad NenadovićU utorak, 17. XII. 2019. godine, s početkom u 13 sati, u Domu kulture Bilje, Udruženja "Baranja" iz Luga upriličilo je domjenak povodom završetka godine, na kome su, uz zaposlenike Udruženja, bili predstavnici raznih institucija, općina, škola i udruga.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U subotu, 21. XII. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u Velikoj dvorani belomanastirskog Centra za kulturu održat će se godišnji koncert SKUD-a "Jovan Lazić". Osim domaćina, na koncertu će nastupiti još dva belomanastirska KUD-a: Hrvatski KUD Beli Manastir i Folklorna skupina "Talicska" Mađarske kulturne udruge (MKU) "Pélmonostor".

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Ogranak Matice hrvatske (OMH) u Belom Manastiru i Centar za kulturu Grada Belog Manastira pozivaju zainteresirane na predstavljanje "Godišnjaka OMH" broj 15 (za 2018. godinu) i zbirke poezije "Duelizmi" Ana-Marije Posavec i Dine Pletikapića, koje će se održati u petak, 20. XII. 2019. godine, u 19 sati, u Dvorani za produkcije Umjetničke škole u Belom Manastiru.

Zbirka poezije "Duelizmi" autorā Ana-Marije Posavec i Dine Pletikapića po prvi put predstavlja poeziju dvaju belomanastirskih autora široj javnosti. "Duelizmi" su izdani u sunakladništvu OMH u Belom Manastiru i Centra za kulturu Grada Belog Manastira.

Na radionicama budu i mame čija su djeca (pre)malaNa radionicama budu i mame čija su djeca (pre)mala(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 13. XII. 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je dvadeset šesta "Oazina" zabavna radionica za djecu. Kao i prošli put, tema je bila izrada naljepnica za staklo, a osim toga djeca su mogla izraditi i kuglice za bor.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić", koje već jedanaestu godinu zaredom dodjeljuje osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, svečano su uručeni 12. XII. 2019. godine, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Lidija Lukina Kezić, Martina Hećimović, Ivka Kaurinović, Josip Berdica, Viktor Škoflek, Romano Kristić (za govornicom)Lidija Lukina Kezić, Martina Hećimović, Ivka Kaurinović, Josip Berdica, Viktor Škoflek, Romano Kristić (za govornicom)U četvrtak, 12. XII. 2019. godine, s početkom u 10 sati, u Vijećnici Pravnog fakulteta u Osijeku održan je okrugli stol na temu "Siromaštvo osoba starije životne dobi".

Vesna Nedić ('Oaza') i Stana Nemet ('Banska kosa')Vesna Nedić ('Oaza') i Stana Nemet ('Banska kosa')U srijedu, 11. XII. 2019. godine, s početkom u 9 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" dnevnom boravku u Društvenom centru razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić. Razgovor će biti emitiran u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti" u četvrtak, 12. XII. 2019. godine, s početkom u 17 sati, na frekvenciji 96,9 mHz.

Nikolina Zec, Ženska udruga 'Izvor'Nikolina Zec, Ženska udruga 'Izvor'U utorak, 10. XII. 2019. godine, s početkom u 11 sati, u Hotelu Waldinger u Osijeku održana je javna rasprava na temu "Prepreke ostvarivanju prava na rad". Javna rasprava održana je u okviru projekta "POKRENI" koji Ženska udruga "Izvor" iz Tenje provodi u partnerstvu s Udrugom gluhoslijepih osoba Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije (UGsGO) i s Gradom Osijekom.

10. XII. - Međunarodni dan ljudskih prava10. XII. - Međunarodni dan ljudskih pravaMeđunarodni dan ljudskih prava obilježava se svake godine 10. prosinca, na dan kad je potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima 1948. godine. Tada je prvi put u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika.

Ponedjeljak, 09. 12. 2019.

"Oazin" domjenak

Kolo okolo stolova...Kolo okolo stolova...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 9. XII. 2019. godine, s početkom u 19:15 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra i u prisustvu "Oazinih" zaposlenika, članova i gostiju – nakon redovne sjednice "Oazine" Skupštine i dobrih želja za sljedeću godinu te podijeljenih poklon-paketića – održan je domjenak povodom nadolazećih blagdana i praznika.

Ponedjeljak, 09. 12. 2019.

Redovna sjednica "Oazine" skupštine

Radno predsjedništvoRadno predsjedništvo(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 9. XII. 2019. godine, s početkom u 18:15 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održana je redovna sjednica Skupštine Mirovne grupe Oaza. Sjednicu je vodila predsjednica "Oaze" Jasna Petrović, u radnom predsjedništvo bile su Jadranka Kuduz i Stela Stanojević, a zapisničarka je bila Ana Jeličić. Sjednici je prisustvovao 21 od ukupno 26 članova, uz više gostiju.

Ponedjeljak, 09. 12. 2019.

24. sjednica "Oazinog" Upravnog odbora

'Oazin' Upravni odbor'Oazin' Upravni odborU ponedjeljak, 9. XII. 2019. godine, s početkom u 17:30 sati, u "Oazinom" uredu u belomanastirskom Društvenom centru, održana je 24. sjednica Upravnog odbora (UO) Mirovne grupe Oaza. Pored predsjednice "Oaze" Jasne Petrović (druga zdesna), koja je po funkciji članica i predsjedavajuća UO, na sjednici su bile članice UO Ana Jeličić, Sofija Petrović, Stela Stanojević i Jadranka Kuduz te direktorica "Oaze" Vesna Nedić (lijevo).

Ponedjeljak, 09. 12. 2019.

Priprema novogodišnjih paketića

Ana Jeličić - novogodišnji paketići za "Oazine" članove, goste i korisnikeAna Jeličić - novogodišnji paketići za "Oazine" članove, goste i korisnikeU ponedjeljak, 9. XII. 2019. godine, "Oazina" aktivistica Ana Jeličić imala je jedan lijep zadatak pred sobom, a to je priprema 35 novogodišnjih paketića za "Oazine" goste i članove, kao i 28 paketića za starije osobe korisnike besplatnih toplih obroka.

Topli obroci se dostavljaju u tzv. jelonošamaTopli obroci se dostavljaju u tzv. jelonošamaProtekao je i mjesec studeni 2019. godine, a dostava besplatnih toplih obroka "Oazinim" potrebitim korisnicima nastavljena je i to zahvaljujući financiranju Grada Belog Manastira i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U studenom 2019. u spomenutu dostavu bilo je uključeno 28 korisnika, odnosno osoba starije životne dobi, većinom lošeg zdravlja, nesposobnih za rad te korisnika socijalne pomoći pa im takav vid pomoći i brige puno znači.

Anica Frič, Jelisavka Brnjevarac, Dubravka Simendić, Ana Jeličić, Jadranka Kuduz, Mirjana Ćosić, Ljubica BuhaAnica Frič, Jelisavka Brnjevarac, Dubravka Simendić, Ana Jeličić, Jadranka Kuduz, Mirjana Ćosić, Ljubica Buha(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U studenom, jedanaestom mjesecu 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su tri likovno-kreativne radionice utorkom od 18 do 20 sati (5, 12. i 26. XI.) pod vodstvom Ane Jeličić, na kojima je bilo 9, 10 i 7 korisnica, odnosno ukupno 26 žena.

Svečanu dodjelu pripremila i vodila Ana Jeličić (desno)Svečanu dodjelu pripremila i vodila Ana Jeličić (desno)(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje-BaranjaMedija)

"Oazin" volonterski centar, a povodom Međunarodnog dana volontera (5. XII.), dodijelio je volonterska priznanja za 2019. godinu volonterkama i volonterima s područja Grada Belog Manastira. Opširnije pročitajte OVDJE. Priznanja su im uručili zamjenik belomanastirskog gradonačelnika Predrag Stojanović, "Oazina" predsjednica Jasna Petrović i "Oazina" direktorica Vesna Nedić.

25. 'Oazina' zabavna radionica za djecu25. 'Oazina' zabavna radionica za djecu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 6. XII. 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je dvadeset peta "Oazina" zabavna radionica za djecu. Tema te radionice bile su naljepnice za stakla.

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje-BaranjaMedija)

U petak, 6. XII. 2019. godine, s početkom u 12:30 sati, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira, svečano su dodijeljene "Nagrada volonter / volonterka godine", dva "priznanja za volonterski angažman" u 2019. godini te jedno posebno priznanje. Dobitnica "Nagrade volonterka godine" je Ana Palagyi, dobitnici "Priznanja za volonterski angažman" su Gordana Jakopec i Nikola Arc, a dobitnik posebnog priznanja je Vladimir ŠkroboBajo.

Igračice 'Rummyja': Mara, Dubravka, Margita (Greta) i KlaraIgračice 'Rummyja': Mara, Dubravka, Margita (Greta) i KlaraNeke "Oazine" korisnice sastaju se svakog četvrtka u "Oazinom" dnevnom boravku. Druženje počinje već u 14 sati i nešto minuta i traje do 18 sati. Grozničavo čekaju jedna drugu i ne daj bože da koja okasni. U 15:30 sve je na stolu: kava, čaj, grickalice, karte. Standardnu ekipu za igru "Rummy" čine Mara, Dubravka, Greta i Klara (na slici).

Projektni tim projekta 'Nova znanja - nove prilike'Projektni tim projekta 'Nova znanja - nove prilike'U četvrtak, 5. XII. 2019. godine, s početkom u 12 sati, u prostorijama Udruge žena Vukovar održan je prvi sastanak projektnog tima projekta "Nova znanja – nove prilike". Sastanku su prisustvovale predstavnice nositelja projekta iz Udruge žena Vukovar te predstavnice partnerskih organizacija: Mirovne grupe Oaza Beli Manastir, Centra za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca te udruge "S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice (skraćeno S.O.S. Virovitica).

Četvrtak, 05. 12. 2019.

Čestitka volonterima

Mirovna grupa Oaza i "Oazin" volonterski centar čestitaju svim volonterima 5. XII. – Međunarodni dan volontera.

Kornelija Pacanović ZvečevacKornelija Pacanović ZvečevacU srijedu, 4. XII. 2019. godine, s početkom u 9 sati, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira, održan je sastanak Partnerstva za Intervencijski plan Grada Belog Manastira i Općine Darda. Sastanku su prisustvovali i predstavnici tvrtke koju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije angažiralo za vrednovanje provedbe projekata iz Intervencijskog plana.

Božićni vijenciBožićni vijenci(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U jedanaestom mjesecu 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 4, 11, 18. i 25. XI. Na njima je bilo 4, 5, 5 i 7 korisnica.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Generalni konzulat Mađarske u Osijeku i Centar za kulturu Grada Belog Manastira priređuju  svečani adventski koncert na kome će nastupiti mađarska pijanistica Csilla Szentpéteri s pratećim sastavom. Kao gost najavljen je i operni pjevač Máté Szécsi.

Koncert će se održati u Velikoj dvorani Centra za kulturu u subotu, 7. XII. 2019. godine, s početkom u 18 sati. Ulaz slobodan.

Utorak, 03. 12. 2019.

Rad "Oazine" praonice (XI/2019)

Sandra Kušenić: sušenje vešaSandra Kušenić: sušenje vešaU toku jedanaestog mjeseca 2019. godine veš se u "Oazinoj" praonici prao tri puta. Jednom za potrebe "Oazine" burze odjeće i obuće i dva puta za potrebe Društvenog centra. Pritom su se koristili programi na 40° i 90°.

"Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira" i socijalno ugroženim osobama s područja Grada Belog Manastira nudi besplatne usluge. Program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinac proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava pozvala je zemlje članice da potiču obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

'Oazina' krojačica Jelena Opačić-Matijević'Oazina' krojačica Jelena Opačić-Matijević"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tokom jedanaestog mjeseca 2019. godine "Oazina" krojačica Jelena Opačić-Matijević okrpila je dvije trenerke, pidžamu, hlače i džemper donirane "Oazinoj" burzi te mijenjala dugmad i sašila dvije draperije od materijala doniranih Burzi.

Tek pristigla roba u 'Oazinu' burzuTek pristigla roba u 'Oazinu' burzuTokom jedanaestog mjeseca 2019. godine "Oazinoj" burzi roba je donirana 28 puta, a izdavana 59 puta. Bilo je dosta donirane garderobe za sve uzraste. Korisnika je najviše bilo iz Belog Manastira, ali i iz Batine, Bilja, Bolmana, Darde, Duboševice, Kozjaka i Torjanaca.

Korisnici iz drugih baranjskih mjesta navraćaju u "Oazinu" burzu kad nekim povodom dolaze u Beli Manastir, npr. kod liječnika, da plate račune ili da posjete Centar za socijalnu skrb.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Zainteresirani Belomanastirci i Baranjci pozivaju se na božićni koncert Ivane Husar, Danijele Pintarić, solista, orkestra i zbora Opere HNK u Osijeku te Dječji zbor "Osječkih zumbića". Koncert će se održati u Belom Manastiru u četvrtak, 5. XII. 2019. godine, s početkom u 20 sati, u Velikoj dvorani Centra za kulturu Grada Belog Manastira.

Ulaz je slobodan, a besplatne karte mogu se preuzeti u srijedu (4. XII.) i četvrtak (5. XII.) od 9 do 14 sati u prostorijama Centra za kulturu te sat vremena prije početka koncerta na blagajni.

Ponedjeljak, 02. 12. 2019.

Danas je Dan Grada Osijeka

2. XII. - Dan Grada Osijeka2. XII. - Dan Grada Osijeka

Tim povodom, na svojoj FB-stranici, zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota napisao je sljedeće:

Sretan ti 233. rođendan, dragi moj grade...

Petaračke strašne buše na sajmu u PetlovcuPetaračke strašne buše na sajmu u Petlovcu(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

(Snimio: Rajko Cicak)

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera, Volonterski centar Osijek dodijelit će u četvrtak, 5. XII. 2019. godine, svoje godišnje volonterske nagrade. Svečana dodjela nagrada bit će u Arheološkom muzeju u Osijeku, Trg Svetog Trojstva 2, s početkom u 18 sati.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok