MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Petak, 31. 08. 2018.

"Oazin" poklon "Pčelicama"

Predsjednica 'Pčelica' Željana RistićPredsjednica 'Pčelica' Željana RistićU petak, 31. VIII. 2018. godine, u prijepodnevnim satima, u "Oazi" je bila Željana Ristić, predsjednica belomanastirske Udruge roditelja i djece Pčelice i potpisala ugovor o donaciji jednog kompjutera iz "Oazine" informatičke učionice toj udruzi. Potom je i preuzela donirani kompjuter.

"Pčelice" do sada nisu imale kompjuter pa će im "Oazin" poklon dobro doći. Istina, većina "pčelica" su mala djeca, a za njih je bolje da se igraju onako kako su se djeca igrala dok još nije bilo čuda moderne tehnike i tehnologije. Neka kompjuter koriste odrasli članovi za npr. vođenje administracije, pisanje dopisa, kreiranje plakata, pripremanje materijal za aktivnosti te udruge…

U sklopu provedbe projekta ''Učenjem i proaktivnošću do zapošljavanja u prioritetnim sektorima i zanimanjima'' (UP.03.2.3.02.0043.), Učilište Janus iz Osijeka objavljuje poziv za dostavu prijava za sudjelovanje na besplatnoj edukaciji za zanimanje njegovatelj / njegovateljica. Edukacija se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Prema kriterijima upisa pravo uključenja u edukaciju imaju nezaposlene osobe s osnovnom te trogodišnjom srednjom školom, a osobe s četverogodišnjom srednjom školom trebale bi imati status dugotrajno nezaposlene osobe, tj. osobe nezaposlene duže od godinu dana.

(Opširnije: uciliste-janus.hr)

Četvrtak, 30. 08. 2018.

"Oazin" poklon SUŽ-u "Dukat"

Vesna Nedić i Radmila OgnjenovićVesna Nedić i Radmila OgnjenovićU četvrtak, 30. VIII. 2018. godine, također poslije radnog vremena (kao i ovdje), "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić odnijela je Srpskom udruženju žena (SUŽ) "Dukat" jedan donirani kompjuter iz "Oazine" informatičke učionice. Kompjuter je preuzela i ugovor potpisala Radmila Ognjenović, predsjednica te udruge.

Iako donirani kompjuter nije novi, u dobrom je stanju i udruga će ga koristiti za obavljanje npr. uredskih poslova i pripremanje materijala za svoje aktivnosti i za aktivnosti Književnog kluba koji djeluje pri "Dukatu".

Četvrtak, 30. 08. 2018.

"Oazin" poklon Matici umirovljenika

Vesna Nedić i Franciška DrgalićVesna Nedić i Franciška DrgalićU četvrtak, 30. VIII. 2018. godine, poslije radnog vremena, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić odnijela je Matici umirovljenika Hrvatske – Udruga Beli Manastir jedan donirani kompjuter iz "Oazine" informatičke učionice. Kompjuter je preuzela i ugovor potpisala Franciška Drgalić, predsjednica te udruge.

Iako donirani kompjuter nije novi, u dobrom je stanju i udruga će ga koristiti za obavljanje uredskih poslova.

Četvrtak, 30. 08. 2018.

"Oazin" poklon baranjskoj HVIDR-i

Ivan Lovrenčić, Udruga HVIDR-a BaranjeIvan Lovrenčić, Udruga HVIDR-a BaranjeU četvrtak, 30. VIII. 2018. godine, u prijepodnevnim satima, u "Oazi" je bio Ivan Lovrenčić, predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) Baranje i potpisao ugovor o donaciji dva kompjutera iz "Oazine" informatičke učionice toj udruzi. Potom je i preuzeo donirane kompjutere.

Kliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatuKliknite na plakat da biste ga vidjeli u većem formatu

U subotu, 1. IX. 2018. godine, udruga "Čuvari tradicije princa Eugena Savojskog u Bilju" organizira 10. Dan Dvorca Eugena Savojskog u Bilju" s početkom u 14 sati u parku Dvorca. Toga dana organiziraju se viteške igre s povijesnim okvirom i dječjim radionicama.

Srijeda, 29. 08. 2018.

Fotovijest: Korov u Bolmanu

Korovčina preko glave...Korovčina preko glave...

Kompjuteri i kompjuterska oprema za otpisKompjuteri i kompjuterska oprema za otpisNa prijedlog direktorice Mirovne grupe Oaza Vesne Nedić, u utorak, 28. VIII. 2018. godine, održana je 19. sjednica "Oazinog" Upravnog odbora. Sjednica je održana telefonski. Dnevni red je bio:

  1. Usvajanje zapisnika sa sjednice od 13. III. 2018.
  2. Donošenje odluke o poklanjanju kompjutera iz "Oazine" informatičke učionice
  3. Razno

Zapisnik s 18. sjednice pročitan je svakoj članici Upravnog odbora, koji ga je i jednoglasno usvojio.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

"Belomanastirsko ljeto mladih '18" ove je godine započelo u petak, 24. VIII. 2018. godine, turnirom u basketu na srednjoškolskom igralištu. Potom je u nedjelju, 26. VIII., održano događanje nazvano "CreArt dvorišta".

Manifestacija se nastavlja u petak, 31. VIII., kad će biti organizirana Večer poezije Pod baranjskim nebom. "Ljeto" će završiti u nedjelju, 2. IX., na Trgu slobode događanjem nazvanim "Miss & Mister PAS".

Krajem kolovoza 2018. godine završeno je anketiranje osoba treće životne dobi. Tema anketiranja – pored pitanja o godinama, statusu, stručnoj spremi, stupnju osamljenosti… – bile su    vrste aktivnosti u koje se korisnici žele uključiti u sklopu dnevnih aktivnosti koje "Oaza" provodi.

Anketirano je 50 osoba treće životne dobi. Anketu su provele "Oazine" aktivistice na području Grada Belog Manastira, koji u svom sastavu ima četiri naselja: Beli Manastir, Branjin Vrh, Šećerana i Šumarina. Anketa je bila anonimna, osim u slučaju kad su anketirane osobe željele dati svoje ime i prezime da bi ih se moglo uključiti u neke od dnevnih i / ili pojedinačnih aktivnosti koje "Oaza" provodi i koje će provoditi u razdoblju od godine dana.

Ponedjeljak, 27. 08. 2018.

Upozorenje "Baranjske čistoće"

Ne bacajte glomazni otpad!Ne bacajte glomazni otpad!"Baranjska čistoća" na svom FB-profilu moli i upozorava građane da ne ostavljaju glomazni otpad pokraj spremnika (kontejnera ili kanti) za otpad jer "Čistoćini" kamioni za prikupljanje smeća nisu u mogućnosti pokupiti takav otpad. Za kupljenje takvog otpada potrebno je namjensko vozilo.

Posljednje prikupljanje glomaznog otpada izvršeno je u petom mjesecu 2018. godine, a sljedeće će biti ubrzo. Građani će o tome biti obaviješteni na vrijeme putem medija i društvenih mreža.

Baranjski trio 'Čista trojka'Baranjski trio 'Čista trojka'Baranjski blues-rock trio "Čista trojka" čine Goran ĐorđevićGogi (bas-gitara), Anđelko BalabanAnđelo (bubnjevi) i Nikola RagužNikson (gitara). Bend je sirovog i čvrstog zvuka i pozitivne energije te njeguje izvorni groove i jednostavnost rok-muzike.

Subota, 25. 08. 2018.

Smotra folklora u Vardarcu

U nedjelju, 25. VIII. 2018. godine, u Vardarcu je održana 11. Međunarodna smotra folklora, koja je započela u 13 sati događanjem nazvanim "Okusi regije – gastronomsko druženje". U 14 sati su započele tradicionalne dječje igre i radionice, s početkom u 15 sati održana je "Smotra dječjeg folklora", a u 17:30 program je nastavljen "Kulturno-umjetničkim programom". Posljednje događanje pod naslovom "Ulična zabava" počelo je u 20 sati.

Beli Manastir, raskrsnica Školske i Poštanske uliceBeli Manastir, raskrsnica Školske i Poštanske ulice(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Milica i Maša: oproštaj od igračakaMilica i Maša: oproštaj od igračakaU petak, 24. VIII. 2018. godine, dvije djevojčice iz Jagodnjaka: Milica i Maša, zajedno sa svojom mamom, donijele su dvije velike kutije za "Oazinu" burzu odjeću i obuće. Jedna velika kutija bila je puna odjeće (ženske i dječje), a druga, malo manja kutija bila je opet puna dječjih igračaka.

U emisiji "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u četvrtak, 23. VIII. 2018. godine, s početkom u 17 sati, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić, predavačem informatičke obuke Nenom Radićem i "Oazinim" korisnicima Mirkom Ognjenovićem i Dobrivojem Jankovićem.

Jelena, Despot i - VioletaJelena, Despot i - VioletaU četvrtak, 23. VIII. 2018. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je još jedno druženje "Oazinih" aktivistica Jelene Opačić-Matijević i Stele Fabijan te "Oazinih" volontera sa štićenicima Doma.

U akciji su učestvovala četiri volontera: Despot Matijević, Snežana Kapular, Stela Stanojević i Stevica Jovanović.

Grad Osijek, Turistička zajednica Grada Osijeka i Tržnica d.o.o. Osijek, u suradnji s partnerima, 24. VIII. 2018. organiziraju Urbani bike-festival Osijek – bikeOS, koji će se održati isti dan kad i Osječka ljetna noć, na Trgu slobode od 17 do 21 sat.

Ekipa za dominoEkipa za dominoU srijedu, 22. VIII. 2018. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je još jedno druženje sa štićenicima toga Doma. U akciji su učestvovale "Oazine" aktivistice Stela Fabijan i Jelena Opačić-Matijević te volonteri: Borislava Kovačević, Despot Matijević, Margita Relić, Snežana Kapular i Stela Stanojević.

'Oazin' korisnik Mirko Ognjenović'Oazin' korisnik Mirko OgnjenovićOd početka mjeseca srpnja 2018. godine u prostorijama Mirovne grupe Oaza u Belom Manastiru, Ulica J. Antala 3, može se svaki radni dan pročitati "Glas Slavonije", koristiti kompjuter i pristupati internetu. Te su usluge besplatne za sve osobe treće životne dobi.

Ako bude zainteresiranih za čitanje nekih drugih dnevnih ili tjednih novine, i one će se nabavljati najesen kad ipak bude prikladnije vrijeme za dolazak na "Oazine" dnevne aktivnosti za starije osobe (druženje, igranje "čovječe, ne ljuti se", domine, šah, kartanje…).

Nogometno igralište u Jagodnjaku, 18 satiNogometno igralište u Jagodnjaku, 18 sati

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

"Belomanastirsko ljeto mladih '18" ove će godine započeti u petak, 24. VIII. 2018. godine, turnirom u basketu, koji će započeti u 17:30 sati na srednjoškolskom igralištu.

Nastavit će se u nedjelju, 26. VIII., "CreArt dvorištima", dok će u petak, 31. VIII., biti organizirana Večer poezije Pod baranjskim nebom.

Manifestacije će se završiti u nedjelju, 2. IX., na Trgu slobode događanjem nazvanim "Miss & Mister PAS".

Stana Nemet i Neno RadićStana Nemet i Neno Radić

U ponedjeljak, 20. VIII. 2018. godine, s početkom u 12 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" uredu i internet-klubu u belomanastirskom Društvenom centru razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić, predavačem informatičke obuke Nenom Radićem i "Oazinim" korisnicima Mirkom Ognjenovićem i Dobrivojem Jankovićem. Razgovor će biti emitiran u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti" u četvrtak, 23. VIII. 2018. godine, s početkom u 17 sati, na frekvenciji 96,9 mHz.

Neobično drvo raste na nezgodnom mjestuNeobično drvo raste na nezgodnom mjestuU belomanastirskoj Betonskoj ulici, ispred trgovine "Ante", raste – ako niste znali – paulovnija!

Subota, 18. 08. 2018.

Održan treći Festival Tarda

Perivoj Dvorca EsterházyPerivoj Dvorca Esterházy(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Oaza, ovdje-Đola, ovdje-Post)

U petak i subotu, 17. i 18. VIII. 2018. godine, u perivoju Dvorca Esterházy u Dardi, održan je treći po redu Festival Tarda, koji je najavljen kao "dvodnevni festival glazbe, ruha i hrane, koji se tematski veže na razdoblje 16. stoljeća, odnosno na stoljeće vladavine sultana Osmanlijskog Carstva Sulejmana Veličanstvenog". Festival je organizirala darđanska Udruga za ruralni turizam "Đola", pod vodstvom predsjednice Bogdanke Ćudić Vilić.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

  • Mjesto održavanja: Beli Manastir
  • Vrijeme održavanja: 21-26. VIII. 2018. (četvrtak – nedjelja) | 8. izdanje

"Vukovar film festival u Belom Manastiru" sastavni je dio programskih sadržaja VFF-a. Odabrani program filmova VFF-a, zajedno s mnoštvom drugih događanja (popratne filmske projekcije, izložbe fotografija...), priređuju se paralelno s projekcijama i događajima u Vukovaru temeljem službenog programa Festivala.

Organizaciju i realizaciju potpisuje Foto-kino klub "Baranja-film", a potporu festivalu osiguravaju Centar za kulturu Grada Belog Manastira i Grad Beli Manastir.

Četvrtak, 16. 08. 2018.

Vizuali Festivala Tarda (II)

Festival Tarda dvodnevni je festival glazbe, ruha i hrane (17-18. VIII. 2018), koji se tematski veže na razdoblje 16. stoljeća, odnosno na stoljeće vladavine sultana Osmanlijskog carstva Sulejmana Veličanstvenog.

Opširno opisan program festivala može se pročitati u prethodnoj najavi, a ovdje donosimo vizuale različitih događanja na tom festivalu.

Četvrtak, 16. 08. 2018.

Vizuali Festivala Tarda (I)

Festival Tarda dvodnevni je festival glazbe, ruha i hrane (17-18. VIII. 2018), koji se tematski veže na razdoblje 16. stoljeća, odnosno na stoljeće vladavine sultana Osmanlijskog carstva Sulejmana Veličanstvenog. Opširno opisan program festivala može se pročitati u prethodnoj najavi, a ovdje donosimo vizuale različitih događanja na tom festivalu.

Ulaz u Osijek iz smjera NemetinaUlaz u Osijek iz smjera Nemetina

Dobrivoje Janković, Franjo Vonjak i Neno RadićDobrivoje Janković, Franjo Vonjak i Neno RadićU utorak, 14. VIII. 2018. godine, završena je informatička obuka za osobe starije od 60 godina. Obuka se održavala od 1. VIII. u "Oazinom" internet-klubu svakim radnim danom od 9 do 11 sati. Predavač je bio inženjer računarstva Neno Radić.

Obuku je pohađalo pet polaznika: Dobrivoje Janković, Zlatko Kajtar, Borislava Kovačević, Mirko Ognjenović i Franjo Vonjak. Zbog raznoraznih obaveza, ali i zbog velikih vrućina neki polaznici nisu bili baš redoviti, tako da su do kraja obuke, koja je ukupno trajala dvadesetak sati, ostali najuporniji: Dobrivoje Janković, Mirko Ognjenović i Franjo Vonjak.

Utorak, 14. 08. 2018.

Fotovijest iz Bilja

Putokaz za Land-art-festival SlamaPutokaz za Land-art-festival Slama

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Športski nogometni klub Polet iz Karanca organizira od 20. do 24. VIII. 2018. godine u Športskom parku Karanac otvorenu nogometnu školu za početnike i pionire (rođene od 2006. do 2011. godine).

Djecu će voditi treneri s UEFA-PRO licencom i višegodišnjim iskustvom, a organizirat će se i posebni treninzi za vratare.

Škola nogometa organizira se pod sloganom: "Jedini loš trening je onaj na kojem se ne pojaviš!"

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Od 17. do 19. VIII. 2018. godine Gradsko kazalište Beli Manastir gostovat će u Podgorici (Crna Gora) s predstavom "Sljedeći" u organizaciji podgoričkog Društva "Slavija". To je prvi korak prema suradnji između tog Društva i belomanastirskog kazališta, koje je zadnjih godina gostovalo u Kolašinu na "Korifej festu".

Belomanastirski kazalištarci predstavit će se crnogorskoj publici novom komedijom "Sljedeći", koju su premijerno izveli u lipnju 2018. godine u Stuttgartu, a dan kasnije ponovili u Karlsruheu u Njemačkoj. U predstavi glume Daniela Taslidžić Herman (u ulozi liječnice) i Nebojša Šimić, koji nosi dvije uloge (ročnika hipohondra s govornom manom i mladog gej-ročnika spremnog za vojsku).

Nedjelja, 12. 08. 2018.

Pozivnica na Festival Tarda

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Festival Tarda dvodnevni je festival glazbe, ruha i hrane (17-18. VIII. 2018), koji se tematski veže na razdoblje 16. stoljeća, odnosno na stoljeće vladavine sultana Osmanlijskog carstva Sulejmana Veličanstvenog.

Zašto?
Dobro je poznata činjenica da je čuveni Turski – Sulejmanov most bio tu negdje na prostoru Osijeka i Baranje, no ovaj festival naučit će vas da most nije završavao bilo gdje u Baranji, već da je išao upravo do Darde, odnosno do današnjeg perivoja Dvorca Esterházy, gdje će se ovaj povijesni festival i održati u petak i subotu, 17. i 18. kolovoza 2018. godine.

Raskrsnica Betonske i Školske uliceRaskrsnica Betonske i Školske ulice(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Subota, 11. 08. 2018.

Izjava o privatnosti

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U svibnju 2018. godine nastupila je korjenita promjena u zakonodavstvu Europske Unije koja se tiče zakona o privatnosti – Opća uredba o zaštiti podataka, koja donosi, među ostalim, novi pravni okvir za dobivanje privola, zaštitu podataka i prijenos podataka u treće zemlje. Opća uredba o zaštiti podataka (na engleskom General Data Protection RegulationGDPR) novi je zakon o zaštiti privatnosti i osobnih podataka koji će se primjenjivati u svih 28 država članica EU-a.

Irena Karamehmedović i Milan KlibaIrena Karamehmedović i Milan Kliba

Od ponedjeljaka, 13. VIII., pa do srijede, 5. IX. 2018. godine, zbog godišnjih odmora, "Oaza" će raditi samo prijepodne, od 8 do 14 sati.

"Oazin" ured, kao i "Oazina" burza odjeće i obuće, radit će također samo u to vrijeme pa molimo donatore koji u Burzu donose robu te korisnike koji u Burzu dolaze po robu da dolaze samo u to vrijeme.

Radojka PiškorjanacRadojka PiškorjanacU četvrtak uveče, 9. VIII. 2018. godine, a u sklopu projekta Crvenog križa Darda "Socijalnim uključivanjem do aktivnog starenja", u Dnevnom boravku za starije osobe u Bilju održana je društvena radionica pod naslovom "Život je ljubav". Korisnici projekta Radojka Piškorjanac i Adam Bešlin čitali su svoje pjesme na temu života i ljubavi.

Besplatni topli obrokBesplatni topli obrokU mjesecu srpnju 2018. godine dostava besplatnih toplih obroka našim potrebitim sugrađanima nastavljena je i to zahvaljujući Gradu Belom Manastiru i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Tokom mjeseca spomenutu uslugu koristilo je 30 osoba starije životne dobi, većinom bolesnih, nesposobnih za rad ili korisnika socijalne pomoći, kojima je taj besplatni obrok gotovo jedino što imaju tokom dana.

Srijeda, 08. 08. 2018.

Najava Land-art-festivala Slama

Bilje, Stara DravaBilje, Stara Drava

Obavijest zainteresiranim BaranjcimaObavijest zainteresiranim BaranjcimaZbog godišnjih odmora pravnica Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek neće pružati besplatnu pravnu pomoć u Belom Manastiru i Dardi sljedeća tri tjedna, počevši od 8. VIII. 2018. godine. Pružanje besplatne pravne pomoći nastavit će se u srijedu, 29. VIII. 2018, pa nadalje u uobičajenim terminima.

Inače, svake srijede od 9 do 11 sati pruža se besplatna pravna pomoć u prostorijama Mirovne grupe Oaza u belomanastirskom Društvenom centru, Ulica J. Antala 3, te u Dardi, u prostorijama Crvenog križa Darda, Sv. Ivana Krstitelja 116, istog dana kad i u Belom Manastiru, u vremenu od 11 do 13 sati.

Jadranka, Savica, Ljubica, Snežana, dijete, AnicaJadranka, Savica, Ljubica, Snežana, dijete, Anica(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U mjesecu srpnju 2018. godine, a prema projektu "Dostojanstveno starenje III" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održano je šest likovno-kreativnih radionica od 18 do 20 sati, tri ponedjeljkom i tri utorkom (2-3, 9-10. i 30-31. VII.), na kojima je bilo 7, 6, 8, 5, 8 i 6 – ukupno 40 – korisnica, a vodila ih je Ana Jeličić.

Sastanak u Gradu Belom ManastiruSastanak u Gradu Belom ManastiruU ponedjeljak, 6. VIII. 2018. godine, s početkom u 8 sati, u Maloj sali Grada Belog Manastira, održan je sastanak predstavnika udruga, gradskih institucija, vijećā nacionalnih manjina, zaklada, sportskih saveza… na kome je predstavljen novootvoreni natječaj – otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru". Mirovnu grupu Oaza na sastanku je predstavljala projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Vrijedne korisnice zanijete poslomVrijedne korisnice zanijete poslomU sedmom mjesecu 2018. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati, a pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević. Održane su 16, 17, 23. i 24. srpnja 2018. godine, a na njima je bilo 7, 4, 8 i 5 korisnica. Radionice se održavaju u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Dječja obuća brzo se podijeli korisnicimaDječja obuća brzo se podijeli korisnicimaU toku sedmog mjeseca 2018. godine "Oazinoj" burzi roba je donirana 15 puta, a izdavana 39 puta. "Oazina" burza odjeće i obuće, inače, djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Početkom mjeseca srpnja poštom je stigla i velika donaciju od gospođe Blanke Klarin iz mjesta Preka s otoka Ugljana (vidjeti ovdje). Jedna baranjska obitelji donijela je u Burzu veću količinu robe koja joj više nije trebala, a i odnijela manju količinu.

Jastuci od spužveJastuci od spužveU okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira" djeluje i "Oazin" šnajderaj. U njemu gerontokrojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno prepravlja i krpi odjeću za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira te izrađuje upotrebne predmete od odjevnih predmeta doniranih "Oazinoj" burzi odjeće i obuće, a koje nitko ne želi preuzeti. Program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Petak, 03. 08. 2018.

Poziv na Večer dobre glazbe

Kliknite za veći formatKliknite za veći format

U subotu, 4. VIII. 2018. godine, s početkom u 21 sat, u Restoranu Panon u sklopu SRC-a Kneževi Vinogradi održat će se koncert nazvan "Večer dobre glazbe". Na koncertu će nastupiti domaći baranjski dueta "Hranislava & Milan", a njima će se kao gosti pridružiti Branislava Podrumac (operska pjevačica porijeklom iz Darde koja živi u Beogradu), Irena Karamehmedović (mlada pjevačica iz Sarajeva) i Blanka Došen (pjevačica iz Osijeka). Oni će posjetioce zabaviti sevdahom, starogradskim pjesmama i evergrinima.

Te večeri SRC iz Kneževih Vinograda produžuje i radno vrijeme noćnog kupanja pa će se u suljoškim bazenima moći kupati i plivati i sve do ponoći.

Četvrtak, 02. 08. 2018.

Rad "Oazine" praonice (VII/2018)

Pranje za Društveni centarPranje za Društveni centarTokom prvih 19 dana mjeseca srpnja 2018. godine "Oazina" veš-mašina bila je u neispravnom stanju. Počela se koristiti tek 20. VII. kad je bila popravljena.

Veš se oprao šest puta: tri puta za socijalno ugroženu osobu, dva puta za potrebe "Oazine" burze odjeće i obuće te jednom za potrebe Društvenog centra. Tri puta korišten je program od 90°C, jednom od 60°C te dva puta od 30°C.

Polaznici informatičke obukePolaznici informatičke obukeU srijedu, 1. VIII. 2018. godine, u "Oazinom" internet-klubu održan je prvi sat besplatne osnovne informatičke obuke za osobe starije od 60 godina, koju je upisalo sedmero Baranjaca. Obuku drži inženjer informatike i "Oazin" web-dizajner Neno Radić. S obzirom da neki polaznici nisu u mogućnosti redovito prisustvovati nastavi, s njima je dogovorena individualna obuka vezana za korištenje pametnih telefona i tableta.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok