MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Ponedjeljak, 31. 12. 2018.

Novogodišnja čestitka

Sve najbolje u 2019. želi Vam Mirovna grupa OazaSve najbolje u 2019. želi Vam Mirovna grupa Oaza

Pun 'gepek' robe (a i stražnja sjedišta)Pun 'gepek' robe (a i stražnja sjedišta)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Donacije "Oazinoj" burzi odjeće i obuće stizale su do posljednjeg dana 2018. godine. Veće od njih, pogotovo one iz daljine, već smo zabilježili na "Oazinoj" web-stranici (ovdje, ovdje i ovdje), a one manje iz Belog Manastira i drugih baranjskih mjesta "Oazine" zaposlenice redovito bilježe u popratnoj dokumentaciji, čak i donacije koje stignu anonimno, npr. ostavljanjem pred vratima "Oazine" burze.

Jelena Opačić-MatijevićJelena Opačić-Matijević"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U njemu "Oazina" krojačica Jelena Opačić-Matijević stoji na raspolaganju socijalno ugroženim i starijim osobama s područja Grada Belog Manastira.

Tokom dvanaestog mjeseca 2018. godine krojačica je "Oazinim" korisnicima popravila jedan "zibzar" i na jakni promijenila još jedan. Također je sašila pet jastučnica i dvije zavjese od doniranog materijala. Zavjesama i trima jastučnicama bordo-boje ukrasila je u božićnom duhu "Oazin" dnevni boravak, u kome se održavaju druženja starijih osoba.

Belomanastirski ansambl harmonikaBelomanastirski ansambl harmonika(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Oaza i ovdje-BaranjaMedija)

Već je postala tradicija da Belomanastirski ansambl harmonika posljednjih dana 12. mjeseca svoje sugrađane počasti besplatnim svečanim novogodišnjim koncertom. Tako je bilo i uoči Nove, 2019. godine, samo što je ovaj put koncert bio i jubilejski jer je njime obilježeno deset godina rada tog ansambla. Tradiciju i kvalitetu prepoznaje i belomanastirska publika pa je te večeri u kinodvorani Centra za kulturu rijetko koje sjedište ostalo prazno.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U zagrebačkim "Novostima" broj 993 (28. XII. 2018,  str. 8 dodatka "Kronika") objavljen je članak pod naslovom "Belomanastirski najvolonteri", u kome su predstavljeni dobitnici "Oazinih" godišnjih volonterskih priznanja. Isti članak objavljen je i na portalu "Novosti" na ovoj adresi i s datumom 26. XII. 2018.

(Napisao stihova za preko 60 pjesama Olivera Dragojevića;
biografija: hr-Wikipedia)

Četvrtak, 27. 12. 2018.

Nova donacija Jasminke Zucić

Nova donacija stigla je - kombijemNova donacija stigla je - kombijem

Nakon što je 6. XII. 2018. godine iz Osijeka u "Oazinu" burzu donijela veliku donaciju uglavnom dječje odjeće i obuće, koju je skupila uz pomoć prijateljice Suzane Stojković (vidjeti OVDJE), bivša Belomanastirka Jasminka Zucić iz Josipovca, zaposlena u Bolničkoj ljekarni Kliničkog bolničkog centra (KBC) Osijek, nastavila je skupljati robu za "Oazinu" burzu.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U osječkom "Glasu Slavonije" od 27. XII. 2018. godine (str. 18) objavljen je članak belomanastirskog dopisnika Ivice Getta pod naslovom "Josip Molnar je volonter godine".

(Opširnije o dodjeli volonterskih priznanja za Grad Beli Manastir može se pročitati OVDJE).

(Članak se nalazi i na web-portalu: glas-slavonije.hr)

Igranje društvene igre 'Rummy'Igranje društvene igre 'Rummy'U "Oazinom" dnevnom boravku održavane su tokom 12. mjeseca 2018. godine i u organizaciji Stele Fabijan dvije dnevne aktivnosti u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Te aktivnosti namijenjene su osobama starije životne dobi.

6. XII. 2018. (četvrtak) – 4 osobe + aktivistica Stela

 • "Rummy"

13. XII. 2018. (četvrtak) – 3 osobe + aktivistica Stela

 • "Rummy"

Na svakom druženju učesnice su poslužene kavom ili čajem.

Ponedjeljak, 24. 12. 2018.

Božićna čestitka

('Oazin' štand na Božićnom sajmu'Oazin' štand na Božićnom sajmuFotoalbum se može vidjeti ovdje)

Mirovna grupa Oaza učestvovala je na Božićnom sajmu u Belom Manastiru, održanom 23. XII. 2018. godine u sklopu "Adventa u Baranji". "Oazin" ukusno uređen štand lijepo se uklopio u šarenilo koje je vladalo na belomanastirskom Trgu slobode. A šarenilu su, pored "Oazinog" štanda s božićnim ukrasima, za kojim su bile aktivistica Ana i volonterke  Jelisavka, Mara i Dubravka, doprinijeli i ostali izlagači sa svojom ponudom.

SKUD "Jovan Lazić"SKUD "Jovan Lazić"

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje-Cicak)

Pero Matić, Ljeposava Grubor i Radojka PiškorjanacPero Matić, Ljeposava Grubor i Radojka PiškorjanacU petak, 21. XII. 2018. godine, u izložbenom prostoru Pododbora Osijek SKD-a "Prosveta", otvorena je izložba slika s 14. saziva Međunarodne likovne kolonije "Đola". Tu koloniju organizira Likovna radionica "Petar Dobrović", koja djeluje u okviru "Prosvjetinog" Pododbora Darda, a 14. saziv održan je 30. septembra i 1. oktobra 2017. godine.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Oaza i ovdje-BaranjaMedija)

U petak, 21. XII. 2018. godine, s početkom u 12:30 sati, u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira, svečano su dodijeljene "Nagrada volonter godine", dva "priznanja za volonterski angažman" u 2018. godini te pet zahvalnica "Oazinim" volonterkama također za volonterski angažman u 2018. godini. Dobitnik "Nagrade volonter godine" je Josip Molnar, dobitnice "Priznanja za volonterski angažman" su Katica Ničin i Savica Vujatović, a zahvalnice "Oazinim" volonterkama dobile su Mara Bodlović, Stela Stanojević, Kristina Gubić, Dubravka Simendić i Margita Relić.

'Oazine' zaposlenice ponekad i dovoze doniranu robu'Oazine' zaposlenice ponekad i dovoze doniranu robuZbog godišnjih odmora i božićnih praznika "Oazina" burza odjeće i obuće radila je samo do petka, 21. XII. 2018. godine. Zato se i ovaj izvještaj odnosi na razdoblje od početka mjeseca do tog datuma, u kome je roba donirana osam puta, a izdavana 32 puta.

Lidija Dabić i radno predsjedništvoLidija Dabić i radno predsjedništvoU četvrtak, 20. XII. 2018. godine, s početkom u 17 sati, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, Ulica kralja Tomislava 70, održana je Redovna skupština Lokalne akcijske grupe Baranja. Mirovnu grupu Oaza na Skupštini je predstavljala projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Četvrtak, 20. 12. 2018.

Donacija iz Pule za "Oazinu" burzu

Paket iz PulePaket iz PuleU četvrtak, 20. XII. 2018. godine, u "Oazinu" burzu odjeće i obuće stigla je nova donatorska pošiljka iz Pule. Radilo se o povećem paketu teškom pet kilograma, koji su poslale Nika i Anna Štifanić. U paketu je bila dječja odjeća i obuća (zimska jakna, kape, rifle, patike, kape za Djeda Mraza...), dječje igračke, dječji novčanik, čokolade "Dorina"... te jedna vesta i nekoliko drugih stvari za odrasle.

Mirovna grupa Oaza uime svojih korisnika srdačno zahvaljuje donatoricama iz Pule.

Saša, Kristina i VioletaSaša, Kristina i VioletaU četvrtak, 20. XII. 2018. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je posljednje ovogodišnje druženje "Oazinih" aktivistica Jelene Opačić-Matijević i Stele Fabijan te "Oazinih" volontera sa štićenicima Doma. U akciji su učestvovala tri volontera: Margita Relić, Kristina Gubić i Saša Vučković.

Srijeda, 19. 12. 2018.

Domjenak Udruženja "Baranja"

Izvršni direktor Milorad NenadovićIzvršni direktor Milorad NenadovićU srijedu, 19. XII. 2018. godine, s početkom u 12 sati, u Civilnom centru "Ferenc Deak" u Lugu, povodom završetka godine, Udruženja "Baranja" upriličilo je domjenak, na kome su bili predstavnici raznih institucija, općina, škola i udruga te zaposlenici Udruženja.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U utorak, 18. XII. 2018. godine, s početkom u 18 sati, u Vikarijatu Đakovačko-osječke nadbiskupije u Osijeku upriličeno je svečano obilježavanja 140. obljetnice humanitarnog rada Gradskog društva Crvenog križa (GDCK) Osijek. Time je obilježeno više značajnih obljetnica:

Ponedjeljak, 17. 12. 2018.

Domjenak i ples za "Oazine" korisnice

'Oazine' korisnice uvijek su spremne na ples'Oazine' korisnice uvijek su spremne na ples(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 17. XII. 2018. godine, od 18 do 21 sat, u zajedničkom prostoru Društvenog centra u Belom Manastiru, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održan je u povodu nadolazećih praznika domjenak i ples za "Oazine" korisnice i zaposlenice (i samo jednog korisnika i dva zaposlenika).

(Snimio: Zdenko Tomšić)

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Općina Bilje uzak je prostor smješten na posebno sretnom mjestu – s jedne strane susjed mu je Osijek, urbana sredina sa svim pogodnostima velikog grada, a s druge potpuna divljina – netaknuta, drevna ljepota Kopačkog rita.

Predblagdansko razdoblje baš zato će se proslaviti na poseban način – bez struje! Svakog dana adventa može se, u posebnom, zimskom ruhu, posjetiti Kopački rit i doživjeti to mitsko mjesto u zagrljaju zime. Posljednji adventski tjedan posebno će biti svečan u Bilju. Središte mjesta dobit će svoj adventski sajam, osvijetljen svijećama, fenjerima i otvorenim plamenima.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Od 19. do 30. prosinca 2018. – Božićni sajam u Belom Manastiru (Trg slobode)

19. XII. 2018. (srijeda)

 • od 14:00 sati – Tvornica božićnih običaja (Etnološki centar baranjske baštine)
 • od 19:00 sati – Božićni koncert Umjetničke škola Beli Manastir (Dvorana za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir)

20. XII. 2018. (četvrtak)

 • od 17:00 sati – Božićni sajam u Belom Manastiru (Trg slobode)
  - OŠ "Dr. Franjo Tuđman"
  - HKUD Beli Manastir
  - Motomrazovi, MK Beli Manastir

Edo Jurić i Petar TokićEdo Jurić i Petar Tokić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 14. XII. 2018. godine, s početkom u 18 sati, u Dvorani za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir, u prisustvu gradonačelnika Tomislava Roba, promoviran je 14 broj za 2017. godinu "Godišnjaka Ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru".

Broja 14 / 2017.
Novi "Godišnjak" ima 96 stranica. U njemu je objavljeno 13 priloga, podijeljenih u šest ciklusa. Glavni urednik je dr. sc. Željko Predojević, lektor za hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu u Bratislavi, dok je lektorica Zdenka Baković, prof. Fotografiju na koricama potpisuju Mario Romulić & Dražen Stojčić, a "Godišnjak" je objavljen u 300 primjeraka.

Brigita Ivoševac, Šimun Buzov i Lidija DabićBrigita Ivoševac, Šimun Buzov i Lidija DabićU petak, 14. XII. 2018. godine, s početkom u 13 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira, na adresi Ulica Imre Nagya 2c, održana je javna tribina i radionica na temu "Sloboda kretanja usluga, radnika i roba".

Savjetodavne usluge za Slavoniju, Baranju i SrijemSavjetodavne usluge za Slavoniju, Baranju i SrijemU četvrtak, 13. XII. 2018. godine, u 12 sati, u najavljeni posjet "Oazi" došle su predstavnice Svjetske banke ms. Tara Sharafudheen (Senior Social Development Specialist) i ms. Lidija Japec (Consultant) s prevoditeljem Jurom Zelenikom.

Četvrtak, 13. 12. 2018.

Poziv na Večer ruskog filma

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Baranjsko-rusko društvo prijateljstva i Foto-kino klub "Baranja-film" srdačno vas pozivaju na Večer ruskog filma dana 17. XII. 2018. godine, s početkom u 18 sati. Projekcija filma "Bez ljubavi" održat će se u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, Ul. kralja Tomislava 70.

Film "Bez ljubavi" ("Neljubav"; ruski " Нелюбовь"; opis na hrvatskom) snimio je 2017. godine režiser Andrej Zvjagincev (Андрей Звягинцев), glavne uloge glume Marjana Spivak (Марьяна Спивак) i Aleksej Rozin  (Алексей Розин). Film je 2017. godine prikazan na Kanskom filmskom festivalu, gdje je osvojio Nagradu žirija.

Kartaroši i Jelena Opačić-MatijevićKartaroši i Jelena Opačić-MatijevićU srijedu, 12. XII. 2018. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je još jedno druženje sa štićenicima toga Doma s ciljem da im se bar malo uljepša dan i razbije monotonija. U akciji su učestvovale "Oazine" aktivistice Stela Fabijan i Jelena Opačić-Matijević te četiri volonterke: Anica Frič, Dubravka Simendić, Kristina Gubić i Margita Relić.

Amalija Krstanović, dobitnica Nagrade 'Krunoslav Sukić'Amalija Krstanović, dobitnica Nagrade 'Krunoslav Sukić'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić", koje već desetu godinu zaredom dodjeljuje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, svečano su uručeni 12. XII. 2018. godine, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku!

15. XII. 2018. (subota) – Dom kulture Darda

 • 18 sati – Godišnji božićni koncert – HKUD Darda
Utorak, 11. 12. 2018.

Program Kneževog adventa 2018.

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

14. XII. 2018. (petak)

 • 16 sati – Dom kulture Kneževi Vinogradi – Humanitarno-prodajna izložba fotografija "Za Robertovo bolje sutra"
 • 17 sati – centar Kneževih Vinograda – Božićni sajam i program
  - DV "Zeko" Kn. Vinogradi
  - OŠ Zmajevac
  - OŠ Kn. Vinogradi
  - koncert: Džuboks bend
  - podjela kuhanog vina, čaja i kobasica

16. XII. 2018. (nedjelja) – Reformatska crkva Kn. Vinogradi – Adventski koncert

 • 17 sati – Crkveni zbor Hrvatske starokatoličke crkve Sv. Vida iz Šaptinovaca

22. XII. 2018. (subota) – Zmajevac

 • 17 sati – Kristkindl

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

U petak, 14. XII. 2018. godine, s početkom u 18 sati, Ogranak Matice hrvatske (OMH) u Belom Manastiru i Centar za kulturu Grada Belog Manastira predstavit će 14. broj Godišnjaka OMH. Promocija će se održati u Dvorani za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir.

Tekstove za 14. broj "Godišnjaka" pisali su: Saša Alilović, Zdenka Baković, Damir Barbarić, Marijana Kuna, Jovan Nedić, Dino Pletikapić, Ana-Marija Posavec, Goran Rem, Adam Sović, Mária Stanková, Ivan N. Svečnjak i Petar Tokić.

In memoriam: meteorolog Milan Sijerković (1935-2018)

(Biografija: sh-Wikipedia)

Donirana dječja obućaDonirana dječja obuća"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u sklopu trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U toku mjeseca studenog 2018. godine roba je "Oazinoj" burzi donirana 29 puta, a izdavana 44 puta.

Tokom mjeseca roba je donirana u velikim količinama pa je u Burzi sortirana i slagana kako bi se mogla lakše izdavati. Burza je posredovala pri nabavci autosjedalice za jednu socijalno ugroženu majku, također je preko FB-stranice posredovala i pri nabavci odjeće za jednog petogodišnjeg dječaka (donacija Crvenog križa Osijek!).

'Oazina' krojačica Jelena Opačić-Matijević'Oazina' krojačica Jelena Opačić-Matijević"Oazin" šnajderaj djeluje kroz trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U njemu "Oazina" krojačica Jelena Opačić-Matijević stoji na raspolaganju socijalno ugroženim i starijim osobama s područja Grada Belog Manastira.

Ćufte s pire-krumpiromĆufte s pire-krumpiromU mjesecu studenom 2018. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka potrebitim građanima Belog Manastira i prigradskih naselja i to zahvaljujući Gradu Belom Manastiru i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji ih financiraju. Tu "Oazine" socijalnu uslugu koristilo je 29 korisnika, koji su gotovo svi osobe starije životne dobi, bolesni, nesposobni za rad i korisnici socijalne pomoći, jednom riječju osobe kojima je ta vrsta pomoći zaista od velike koristi i puno im znači za ionako tanak kućni budžet.

Velika donacija dječje odjeće i obuće iz OsijekaVelika donacija dječje odjeće i obuće iz OsijekaU četvrtak, 6. XII. 2018. godine, iz Osijeka je u "Oazinu" burzu stigla velika donacija uglavnom dječje odjeće i obuće. Skupila ju je i u Burzu donijela Jasminka Zucić iz Josipovca, zaposlena u Bolničkoj ljekarni Kliničkog bolničkog centra (KBC) Osijek, uz pomoć Suzane Stojković iz Darde, također zaposlene u KBC-u Osijek.

Četvrtak, 06. 12. 2018.

Danas je Sveti Nikola

Čizmice nisu ostale prazneČizmice nisu ostale prazne

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

U srijedu, 5. XII. 2018. godine, s početkom u 18 sati, a pod naslovom "Nevidljivo učiniti vidljivim", u osječkom Muzeju Slavonije u zgradi Arheološkog odjela dodijeljene su godišnje volonterske nagrade, koje već trinaestu godinu u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera dodjeljuje Volonterski centar Osijek.

Toni Milun i Dubravka ObadToni Milun i Dubravka ObadU srijedu, 5. XII. 2018. godine, s početkom u 10 sati, u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održan je seminar "Financijsko poslovanje neprofitnih organizacija". Seminar je organizirala zagrebačka tvrtka Konto Obad d.o.o, a na seminaru je, pored mnogobrojnih učesnika, bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Srijeda, 05. 12. 2018.

Čestitka volonterima

5. XII. - Međunarodni dan volontera5. XII. - Međunarodni dan volontera

Polaznik Deže Erdeš i predavač Neno RadićPolaznik Deže Erdeš i predavač Neno RadićU mjesecu studenom 2018. godine, u 'Oazinom' dnevnom boravku, održano je ukupno osam sati osnovne informatičke obuke, koju je predavao inženjer informatike Neno Radić. Obuku je pohađao Deže Erdeš iz Karanca, pokazavši zavidno brzo učenje te je bez problema svladao osnovne stvari pa se moglo prijeći na upoznavanje s programom za pretraživanje interneta.

Utorak, 04. 12. 2018.

Rad "Oazine" praonice (XI/2018)

Sušenje veša u potkrovlju Društevog centraSušenje veša u potkrovlju Društevog centraU jedanaestom mjesecu 2018. godine rublje se u "Oazinoj" praonici pralo samo jednom za potrebe Društvenog centra (ručnici i kuhinjske krpe!). Korišten je program od 90°C.

"Oazina" praonica djeluje u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Novi Zagreb, Ulica Nikole KopernikaNovi Zagreb, Ulica Nikole KopernikaU nedjelju, 2. XII. 2018. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić zadesila se drugim povodom u Zagrebu pa je to bila prilika da od zagrebačke arhitektice Nele Rubin preuzme veliku količinu odjeće za "Oazinu" burzu. To je već treća donacija gospođe Rubin. O prvoj smo pisali ovdje, a o drugoj ovdje. I ovoga puta donirana roba namijenjena je djeci i osobama srednje dobi, a bila je razvrstana i složena u manje pakete.

Dnevna aktivnost 2. XI. 2018. - društvena igra 'Alias'Dnevna aktivnost 2. XI. 2018. - društvena igra 'Alias'U "Oazinom" dnevnom boravku održavane su tokom 11. mjeseca 2018. godine i u organizaciji Stele Fabijan četiri dnevne aktivnosti u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Te aktivnosti namijenjene su osobama starije životne dobi.

'Oazine' gimnastičarke vrijedno vježbaju'Oazine' gimnastičarke vrijedno vježbajuI tokom mjeseca studenog 2018. godine, kao što je to bilo i u mjesecu listopadu, u Nastavno-sportskoj dvorani u Belom Manastiru održavala se gimnastika za "Oazine" korisnice. Gimnastiku i dalje organizira "Skok-klub – športska rekreacija i ples", a vodi je trenerica Ivana Major.

Društvena igra 'slovo na slovo'Društvena igra 'slovo na slovo'U "Oazinom" dnevnom boravku održane su tokom 11. mjeseca 2018. godine i u organizaciji Jelene Opačić-Matijević četiri dnevne aktivnosti u okviru projekta "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Te aktivnosti namijenjene su osobama starije životne dobi.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok