MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Sportsko-rekreacijski centar Kneževi Vinogradi...Sportsko-rekreacijski centar Kneževi Vinogradi...

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje, a minifotoalbum ovdje)

Tvrtka Kneževi parkovi d.o.o. u petak, 30. VI. 2017. godine, javnosti je predstavila novoobnovljenu svečanu salu u Sportsko-rekreacijskom centu u Kneževim Vinogradima (popularnom Suljošu), a u sastavu Restorana Panon. Sala je dobila ime "Iris" po porodici biljaka u koju spadaju i lokalnom stanovništvu poznate perunike, neizbježni cvijet u tradicionalnim baranjskim "avlijama".

Članovi LAG-a BaranjaČlanovi LAG-a BaranjaU petak, 30. VI. 2017. godine, s početkom u 18 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira, Imre Nagya 2, održana je Redovna godišnja izvještajna skupština Lokalne akcijske grupe Baranja. Skupština je sazvana kako bi se, osim obveznih izvješća koje na njoj treba usvojiti, članove informiralo o izmjenama Pravilnika o provedbi Podmjere 19.2 "Provedba operacija unutar CLLD-strategije", Podmjere 19.3 "Priprema i provedba suradnje LAG-a" i Podmjere 19.4 "Tekući troškovi i animacija" unutar Mjere 19 LEADER/CLLD.

Olimpijski bazen u SRC-u Kneževi VinogradiOlimpijski bazen u SRC-u Kneževi VinogradiTvrtka Kneževi parkovi d.o.o., koja upravlja Sportsko-rekreacijskim centrom Kneževi Vinogradi, obavještava sve kupače i ostale zainteresirane građane da bazeni u Kneževim Vinogradima službeno započinju s radom u srijedu, 5. VII. 2017. godine.

Susret radnih kolega nakon tridesetak godinaSusret radnih kolega nakon tridesetak godinaU četvrtak, 29. VI. 2017. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", održano je još jedno druženje "Oazinih" aktivistica Jelene Opačić-Matijević i Stele Fabijan te "Oazinih" volonterki sa štićenicima Doma. U akciji su učestvovale tri volonterke: Donka Dvornić, Dušanka M. Hodap i Mara Bodlović. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kneževi Vinogradi, 30. VI. 2017, 18-22 hKneževi Vinogradi, 30. VI. 2017, 18-22 hTvrtka Kneževi parkovi d.o.o. iz kao upravitelj Sportsko-rekreacijskog centra i Restorana Panon u Kneževim Vinogradima organizira Dan otvorenih vrata Svečane sale Iris i Minisajam vjenčanja. Događanje će se održati na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra u Kneževim Vinogradima, Moše Pijade 11, dana 30. VI. 2017. godine od 18 do 22 sata.

Pogled prema Silosu (prema zapadu)Pogled prema Silosu (prema zapadu)(Prethodni članci: ovdje, ovdje i ovdje)

U srijedu, 28. VI. 2017. godine, u prijepodnevnim satima, u belomanastirskoj Školskoj ulici, na raskršću s Betonskom ulicom, popravljena su davno nastala oštećenja na asfaltu. Tokom zime oštećenja su se još i produbljivala i proširivala smrzavanjem vode, koja često ne može oteći u šanac zbog povišenih bankina.

Srijeda, 28. 06. 2017.

Druženje uz kavu

Mara Bodlović i Jelena Opačić-MatijevićMara Bodlović i Jelena Opačić-MatijevićU srijedu, 28. VI. 2017. godine, nakon medicinske gimnastike, Mara Bodlović, jedna od korisnica te besplatne aktivnosti, ostala je u Društvenom centru na malom druženju uz kavu s "Oazinom" aktivisticom Jelenom Opačić-Matijević. Usput su prolistale "Glas Slavonije" i porazgovarale o skorašnjoj informatičkoj obuci, za koju je gospođa Bodlović zainteresirana, a usput će povesti i prijateljicu. A takva joj je obuka potrebna da bi preko različitih društvenih mreža i ostaloga što nam pruža internet mogla biti u kontaktu sa sinovima i unucima koji su u inozemstvu.

Utorak, 27. 06. 2017.

Beli Manastir u anagramima

'Skandi Feniks' broj 937'Skandi Feniks' broj 937 U 937. broju riječkog "enigmatskog tjednika" "Skandi Feniksa", koji je objavljen 27. VI. 2017. godine, stalna dvostrana rubrika "Podatak više" bila je posvećena tzv. adresama, u ovom slučaju anagramima od imena Beli Manastir koji u svojoj postavci imaju imena i prezimena, na primjer STANIMIR ABEL – Beli Manastir.

Uz članak u "Skandi Feniksu" objavljena je manja skandi-križaljka dimenzija 6x18 polja, s tematskim pojmovima Bela Bartok, Sveti Martin i adresa.

U veću skandi-križaljku, dimenzija 14x17 polja, kao tematski pojmovi uvršteni su ime i prezime legendarnog zagrebačkog enigmatičara (i glumca) Pavla Bogdanovića, prvog autora gore spomenute adrese, te imena enigmatskih listova "Rebus" i "Kviz" u kojima je ta adresa objavljena.

Ponedjeljak, 26. 06. 2017.

Poziv na Akademiju blata u Karancu

Udruga Čuvari starih zanata - KaranacUdruga Čuvari starih zanata - Karanac

Znamenitosti Donje StubiceZnamenitosti Donje Stubice(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Subota, 24. 06. 2017.

Program "DunavArt Festivala"

'Festival koji teče i spaja''Festival koji teče i spaja'(29. VI. – 1. VII. 2017)

Festival "koji teče i spaja" povezat će Vukovar, Baranju i Erdut u jedinstveni umjetnički doživljaj, koji će u hrvatsko Podunavlje donijeti vrhunsku glazbu te istodobno promicati vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva (engl. gourmet = sladokusac).

Posjetitelje očekuje bogat program na tri lokacije, a od glazbenog programa okuplja vrhunske izvođače različitih glazbenih žanrova. Svi programi su besplatni.

Spomenik palim borcima Crvene armije u Belom ManastiruSpomenik palim borcima Crvene armije u Belom Manastiru(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 22. VI. 2017. godine, Grad Beli Manastir i Udruga antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Beli Manastir organizirali su obilježavanje Dana antifašističke borbe. Najprije su na Partizanskom groblju predstavnici Grada i Udruge ABA (gradonačelnik Tomislav Rob i predsjednik UABA Nikola Opačić) položili vijence na zajedničku grobnicu borcima NOR-a.

Čovječe, ne ljuti se!Čovječe, ne ljuti se!U srijedu, 21. VI. 2017. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje  II", održano je druženje sa štićenicima toga Doma. U akciji su učestvovale "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević i pet volonterki: Anica Frič, Donka Dvornić, Dušanka M. Hodap, Kristina Gubić i Margita Relić.

Srijeda, 21. 06. 2017.

21. VI. – Svjetski dan glazbe

Gradovi postaju zonom slobodne svirkeGradovi postaju zonom slobodne svirkePovodom Svjetskog dana glazbe, koji se obilježava u srijedu, 21. VI. 2017. godine, u gradovima diljem Hrvatske održat će se cjelodnevni glazbeno-scenski programi u organizaciji podružnica Hrvatske glazbene unije (HGU). Više od 700 profesionalnih glazbenika, ali i amatera, nastupit će na javnim gradskim površinama i time podsjetiti posjetitelje svih generacija na važnost glazbe u svakodnevnom životu.

Stana Nemet i Vesna NedićStana Nemet i Vesna NedićU utorak, 20. VI. 2017. godine, u poslijepodnevnim satima, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić, koji će biti emitiran u stalnoj emisiji "Školska klupa" u subotu, 1. VII. 2017. godine, s početkom u 11 sati, na frekvenciji od 96,9 mHz.

Emisija je posvećena "Oazinim" projektima "Nenasilje je baš fora" i "Tolerancija – DA, nasilje – NE". Ti projekti namijenjeni su osnovcima iz Belog Manastira, Darde i Kneževih Vinograda, a cilj im je prevencija nasilja među djecom.

Ovogodišnja manifestacija "Hrvatska volontira", u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC), održana je od 22. do 27. V. 2017. godine. Okupila je 156 organizatora volontiranja, koji su u 55 gradova proveli 269 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.059 volontera poklonilo je 15.505 volonterskih sati svojim zajednicama. Hvala od srca svima koji su se odazvali pozivu, dali podršku manifestaciji i svojom pozitivnom energijom zavolontirali Hrvatsku!

Rad, smijeh, razgovori, proslave...Rad, smijeh, razgovori, proslave...I dalje traju "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene, koje se održavaju svakog ponedjeljka i utorka u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra od 18 do 20 sati. Radionice ponedjeljkom vodi Jelena Opačić-Matijević, a utorkom Ana Jeličić.

Radmila Ognjenović, Jadranka Radošević i Dragica Seka RadulovićRadmila Ognjenović, Jadranka Radošević i Dragica Seka Radulović(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 17. VI. 2017. godine, s početkom u 19 sati, u Srpskom kulturnom centru u Belom Manastiru održano je književno veče pod nazivom "Pevaj moju pesmu", posvećeno poznatim pjesmama srpskih pjesnika koje se mogu i pjevati. Književno veče organizirao je Književni klub, koji pod vodstvom predsjednice Radmile Ognjenović djeluje u okviru Srpskog udruženja žena "Dukat". Veče je bilo vezano za Svjetski dan muzike (21. VI.).

Mihael Sučić, Ivan Tonković i Stjepan NajmanMihael Sučić, Ivan Tonković i Stjepan Najman(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U maloj sali valpovačkog Centra kulture M. P. Katančić održana je u petak, 16. VI. 2017. godine, s početkom u 19 sati, promocija 22. broja "Valpovačkog godišnjaka". Promociju je vodio Ivan Tonković, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Valpovu i član uredništva, a o sadržaju novog broja govorili su sam Tonković i urednik Stjepan Najman.

Petak, 16. 06. 2017.

Valpovo - fotoreportaža

Dvorac Prandau Normann u ValpovuDvorac Prandau Normann u Valpovu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

'Banatsko pero 2017.''Banatsko pero 2017.'Vesna Ćuk, direktorica Biblioteke "Branko Radičević" iz banatskog Žitišta, obavještava nas da su njezina biblioteka i Klub knjige "Branko Radičević" raspisali književni konkurs "Banatsko pero 2017." za neobjavljene priče, pjesme i aforizme. Raspis konkursa može se vidjeti ovdje na web-stranici spomenute biblioteke, ali i na web-portalu zagrebačkih "Novosti" (ovdje).

Prijašnjih godina na konkursima "Banatsko pero" bilo je i učesnika iz Hrvatske, od kojih su neki uspjeli "izborili" uvrštenje svojih radova u zbornik. Radovi se primaju do 20. VIII. 2016. godine.

U 'Oazi' se može (pro)čitati 'Glas Slavonije'U 'Oazi' se može (pro)čitati 'Glas Slavonije'Od početka svibnja 2017. godine, a u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u "Oazinom" internet-klubu sve osobe treće životne dobi mogu besplatno pristupati internetu, koristiti "Oazine" kompjutere za svoje potrebe ili čitati papirno izdanje osječkog "Glasa Slavonije".

Dora, Donka i Kristina kartaju tablićaDora, Donka i Kristina kartaju tablićaU srijedu, 14. VI. 2017. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir (kojega Belomanastirci zovu "Starački dom"), a u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", održano je druženje sa štićenicima tog Doma. U akciji su učestvovale "Oazine" aktivistice Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan te tri volonterki: Donka Dvornić, Dora Fabijan i Kristina Gubić.

Nina Savić i Vesna NedićNina Savić i Vesna NedićU srijedu, 14. VI. 2017. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić posjetila je Gimnaziju Beli Manastir, gdje je pedagoginji Nini Savić predala majice za učenike koji su sudjelovali u edukaciji učenika pod nazivom "Menadžment volontera". Edukacija je održana 1-3. II. ove godine i bila je dio projekta "Volontiraj i ti". Projekt provodi Mirovna grupa Oaza, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Majice su namijenjene svima koji su sudjelovali u projektu: ravnatelj škole Veljko Frank, pedagoginja Nina Savić, tajnica Vedrana Bagarić te učenici koji su tada postali koordinatori volontera: Marija Blažević, Sara Bonet, Nina Gotal, Sara Ivković, Renato Jurčec, Vedrana Katalinić, Antonia Kos, Mia Kotromanović, Ana Marjanović, Valentina Markan, Lucija Mustač, Tea Šteković i Marija Vinojčić.

Učiteljice trećeg i četvrtog razreda OŠ Kneževi Vinogradi: Marija Banović (3.a), Kristina Čičak (4.a), Tamara Đapić (2. i 3. r. PŠ Grabovac) i Ildiko Farkaš (3. i 4. r. PŠ Karanac), sa svojim učenicima, u svibnju 2017. godine održale su, u sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora", posljednju, četvrtu radionicu pod imenom "Ruka pomirenja". Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na radionici učenici su vježbali konstruktivno rješavanje sukoba kroz debatu, gdje su zastupali interese sukobljenih strana. Naučili su logiku pomicanja motrišta s argumentiranja o tome tko je u pravu na prepoznavanje stvarnog interesa svake strane u sukobu. Pored toga potaknuti su na pronalaženje načina nenasilnog rješavanja sukoba u kome bi obje strane zadovoljile svoje potrebe uz obveznu toleranciju i uvažavanje.

Tokom svibnja 2017. godine učiteljice prvog i drugog razreda Osnovne škole Kneževi Vinogradi: Dunja Kufner (1.a), Mihaela Kikić (2.a), Julijana Balint (1. i 4. r. PŠ Grabovac) i Monika Samardžić (1. i 2. r. PŠ Karanac) održale su posljednju, četvrtu radionicu pod imenom "Rješavamo sukobe" u sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora". Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na toj radionici učenici su naučili razlikovati svakodnevne konfliktne situacije koje bi mogle od običnih nesporazuma prerasti u sukobe. Na danim primjerima učenici su rješavali konfliktne situacije i tako su stjecali potrebna iskustva u nenasilnom rješavanju sukoba.

Utorak, 13. 06. 2017.

Najava 16. Grahijade

Subota, 17. VI. 2017. godineSubota, 17. VI. 2017. godine

Tokom svibnja 2017. godine održana je posljednja, četvrta radionica pod imenom "Rješavamo sukobe" za učenike trećih i četvrtih razreda Darda i Područne škole Mece. Učiteljice Radmila Stanić (3.a), Elizabeta Nikolić (3.b), Biljana Kodžoman (3.c), Julijana Fremec (4.a), Mirela Kotromanović (4.b), Belinda Kovačević (4.c) i Jela Merdić (2. i 4. r. PŠ Mece) i njihovi učenici na radionicama su upoznati s različitim konfliktnim situacijama u svom okruženju.

Učenici su vježbali umijeće konstruktivnog rješavanja sukoba te su upoznati s "koracima" za lakši izlazak iz konfliktnih situacija. Naučili su da je važno u svom okruženju prvo prepoznati mogući sukob, zatim procijeniti što zaista žele sukobljene strane i što pri tome osjećaju.

Posljednju, četvrtu radionicu pod imenom "Ruka pomirenja" učiteljice i njihovi učenici prvog i drugog razreda OŠ Darda i Područne škole Mece: Sandra Forijan (1.a), Ljubica Maceković (1.b), Gordana Kunšt (1.c), Gordana Vesić (2.a), Mirela Turk (2.b) i Nataša Mumlek (1. i 2. r. PŠ Mece) održali su u svibnju 2017. godine.

Učenici su kroz niz aktivnosti vježbali umijeće konstruktivnog rješavanja sukoba ulaženjem u uloge sudionika sukoba. Upoznati su s logikom pomicanja motrišta s argumentiranja o tome tko je u pravu na prepoznavanje stvarnog interesa svake strane u sukobu. Na vlastitim problemskim situacijama rješavali su jedan od svojih problema. Igrom uloga učenici puno lakše razumiju važnost nenasilnog rješavanja sukoba.

Gradsko vijeće Grada Belog ManastiraGradsko vijeće Grada Belog ManastiraU ponedjeljak, 12. VI. 2017. godine, konstituirano je Gradsko vijeće Grada Belog Manastira, izabrano na izborima održanima 21. V. ove godine. Članovi su vijeća (ukupno 18): Igor Franjić, Davor Gotal, Ivana Kišćinal, Ferenc Kovač, Oliver Matijević, Igor Pavelić, Saša Šipek, Ivan Šutalo, Dario Vargek i Zorana Žigić (HDZ), Marko Bogatić, Šandor Juhas, Aleksandar Momčilović, Snježana Vuković, Željka Zagvozda (SDP), Bogdan Tišma, Svetlana Žarković (SDSS) i Jadranka Sabljak (HDSSB). Za predsjednika Vijeća jednoglasno je izabran Igor Franjić.

Petak, 16. VI. 2017. godine, 19 satiPetak, 16. VI. 2017. godine, 19 sati

Nedjelja, 11. 06. 2017.

Prva izložba kolača u Jagodnjaku

Gužva u Etnokući 'Sanja' u JagodnjakuGužva u Etnokući 'Sanja' u Jagodnjaku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 11. VI. 2017. godine, s početkom u 14 sati, u Jagodnjaku je održana Prva izložba kolača u organizaciji Udruge žena "Sretne i spretne". Izložba je održana u lijepo uređenoj Etnokući "Sanja" u Ulici Branka Radičevića broj 66. Na izložbi je bilo preko 50 vrsta kolača, koje su brojni posjetioci mogli ne samo vidjeti, nego se i uvjeriti u njihov dobar okus.

Subota, 10. 06. 2017.

Susret LAG-ova u Baranji

Lagovci oko velikog bureta na VidikovcuLagovci oko velikog bureta na Vidikovcu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Lokalna akcijska grupa Baranja bila je 9. i 10. VI. 2017. godine domaćin studijskog posjeta LAG-ova pod nazivom "Mogućnosti razvoja projekata suradnje vezano uz ruralni i vinski turizam". U tome je sudjelovalo sedam LAG-ova s područja Republike Hrvatske (LAG Međimurski doli i bregi, LAG Moslavina, LAG Papuk, LAG Karašica, LAG Vuka-Dunav, LAG Srijem i LAG Bosutski niz) te Lokalna akciona grupa "Panonski fijaker" iz Sombora.

Knjiga Đorđa BalićaKnjiga Đorđa BalićaU utorak, 13. VI. 2017. godine, s početkom u 20 sati, u Znanstvenom i kulturnom centru "Milutin Milanković" u Dalju, održat će se predstavljanje knjige Đorđa Balića "Jankovac: planinarska priča". U promociji učestvuju:

  • Otmar Tosenberger, predsjednik udruge "Slavonski planinari", Osijek
  • dr. med. Gojko Mišković, publicist iz Sombora
  • Darija Gabrić, novinarka iz Osijeka,
  • Đorđe Balić, autor knjige, Osijek

ULAZ SLOBODAN!

"Dug čovjeka prema prirodi na Jankovcu je vječan, ali treba stalno pokazivati i dokazivati da dug s poštovanjem otplaćujemo" – Đorđe Balić

4.b razred - učiteljica Mirela Kotromanović4.b razred - učiteljica Mirela Kotromanović(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 9. VI. 2017. godine, "Oazine" aktivistice Vesna Nedić i Dragana Nikolić obišle su Osnovnu školu Darda i Područnu školu Mece te učenicima razredne nastave (od 1. do 4. razreda) te njihovim učiteljicama podijelile poklon-šalice. Šalice su podijeljene u sklopu projekta "Tolerancija – DA, nasilje – NE", kojega financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Štand Udruge žena 'Sretne i spretne' na ovogodišnjoj 'Kulinijadi'Štand Udruge žena 'Sretne i spretne' na ovogodišnjoj 'Kulinijadi'U nedjelju, 11. VI. 2017. godine, s početkom u 14 sati, Udruga žena "Sretne i spretne" u Jagodnjaku organizira izložbu kolača, koja će biti održana u Etnokući "Sanja", Ulica Branka Radičevića 66.

Uz izložbu kolača, predsjednica udruge Radmila Stojković nada se i ugodnom druženju i brojnim posjetiocima.

Doček na čistom zraku...Doček na čistom zraku...U četvrtak, 8. VI. 2017. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", održano je još jedno druženje "Oazine" aktivistice Jelene Opačić-Matijević i "Oazinih" volonterki sa štićenicima Doma. U akciji su učestvovale tri volonterke: Donka Dvornić, Magdalena Nikolić i Snežana Kapular. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Gerontomajstor Robert DvornićGerontomajstor Robert DvornićOd početka 2017. godine pa do kraja petog mjeseca, kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", u "Oazi" je na pola radnog vremena radio Robert Dvornić kao tzv. gerontomajstora. Obilazio je 40-ak starijih osoba s područja Belog Manastira, Branjinog Vrha i Šećerane te sitnim popravcima i drugim majstorskim poslovima pomagao starijim osobama. Projekt je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Što je sve Robert obavljao u svibnju može se vidjeti iz sljedećeg popisa:

Marija. Radojka i DarinkaMarija. Radojka i DarinkaU srijedu, 7. VI. 2017. godine, u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održano je druženje starijih osoba kod bake Darinke Bolić u Belom Manastiru. U posjet su joj došle prijateljica iz djetinjstva Radojka Dokić, prijateljica Marija Šimić te "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak.

Fizioterapeutkinja Antonija PapakFizioterapeutkinja Antonija PapakOd 2. svibnja 2017. u organizaciji Mirovne grupe Oaza, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra u Ulici J. Antala 3, a u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje – II", održava se besplatna medicinska gimnastika za osobe starije od 60 godina. Gimnastiku provodi "Oazina" aktivistica Antonija Papak, inače fizioterapeutkinja po struci. Zbog vrućina, a u dogovoru s korisnicama, gimnastika se sada provodi od 8 do 9 sati ujutro svakog ponedjeljka, srijede i petka, a ne od 15:30 do 16:30 sati kao što je bilo ranije.

Potpisivanje ugovora s 'Baranjskim vodovodom'Potpisivanje ugovora s 'Baranjskim vodovodom'U srijedu, 7. VI. 2017. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić u "Baranjskom vodovodu" potpisala je ugovor o financiranju projekta "Besplatni topli obroci za starije i nemoćne osobe". Projekt je prošao na javnom pozivu "Baranjskog vodovoda" za prijavu projekata i programa za dodjelu donacija i sponzorstva za 2017. godinu na području Baranje.

Vrijednost projekta je 1.000 kuna, a isključivo je namijenjen za financiranje socijalne usluge dostave besplatnih toplih obroka za starije i nemoćne osobe s područja Grada Belog Manastira. Uime "Oazinih" korisnika zahvaljujemo "Baranjskom vodovodu" na tom iznosu.

'Oazine' kreativke'Oazine' kreativkeU svibnju 2017. godine, po projektu "Dostojanstveno starenje – II" Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, u "Oazi" je održano pet likovno-kreativnih radionica utorkom od 18 do 20 sati pod vodstvom Ane Jeličić. Radionice su, kao i obično, bile dobro posjećene, ukupno su bile 53 korisnica.

PŠ Karanac: Ildiko Farkaš, Sofija Petrović, Vesna Nedić, Ana JeličićPŠ Karanac: Ildiko Farkaš, Sofija Petrović, Vesna Nedić, Ana Jeličić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 6. VI. 2017. godine, "Oazine" aktivistice Vesna Nedić, Ana Jeličić i Dragana Nikolić obišle su tri baranjska mjesta te učenicima i učiteljicama Osnovne škole Kneževi Vinogradi i područnih škola Karanac i Grabovac, kao i ravnatelju te pedagoginji, podijelile poklon-šalice u sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora". Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radionica od 8. svibnjaRadionica od 8. svibnjaU petom mjesecu 2017. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su tri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom od 18 do 20 sati pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević, a u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nedjelja, 04. 06. 2017.

Sastanak "Oazinog" PKO-a

'Oazin' programsko-koordinacijski odbor'Oazin' programsko-koordinacijski odborU nedjelju, 4. VI. 2017. godine, s početkom u 9 sati, u ugodnom i zelenom ambijentu jednog belomanastirskog dvorišta – iako je bio neradni dan – održan je sastanak "Oazinog" programsko-koordinacijskog odbora (PKO).

Dragana Nikolić u volonterskoj akcijiDragana Nikolić u volonterskoj akcijiMjesec svibanj 2017. godine bio je drugi mjesec otkad je u Mirovnoj grupi Oaza zaposlena Dragana Nikolić iz Belog Manastira kao projektna asistentica na provođenju nekih "Oazinih" projekata. Evo što je radila tokom tog mjeseca.

Izrada narukvica od plastičnih kolutićaIzrada narukvica od plastičnih kolutića(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petom mjesecu 2017. godine održane su četiri "Oazine" dječje kreativne radionice u sklopu projekta "Nenasilje je baš fora", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Održavane su u zajedničkom prostoru Društvenog centra u uobičajenom terminu petkom od 18 do 20 sati, a vodila ih je Stela Fabijan.

9. i 10. VI. 2017. godine9. i 10. VI. 2017. godine

Kese s doniranom odjećom i obućomKese s doniranom odjećom i obućomIako je trogodišnji program "Pomoć ugroženim Belomanastircima" završio s posljednjim danom mjeseca svibnja 2017. godine, "Oazina" burza odjeće i obuće i dalje zaprima odjeću i obuću od donatora i poklanja je svojim korisnicima. Spomenuti program financiralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kliknite na članak da biste ga vidjeli u većem formatuKliknite na članak da biste ga vidjeli u većem formatu

U zagrebačkim "Novostima" broj 911 od 2. VI. 2017. godine objavljen je članak pod naslovom "Kulin fasov'o na Spasovo" o 16. Kulinijadi u Jagodnjaku (vidjeti i odgovarajući članak s "Oazine" web-stranice ovdje, sa web-stranice LAG-a Baranja ovdje i s web-stranice Općine Jagodnjak ovdje). Članak iz štampanog izdanja objavljen je i na web-portalu "Novosti" (ovdje).

Početak članka s web-portala 'Novosti'Početak članka s web-portala 'Novosti'U zagrebačkim "Novostima" broj 911 od 2. VI. 2017. godine objavljen je člančić pod naslovom "Belomanastirci volontirali" o "Oazinoj" volonterskoj akciji održanoj u okviru manifestacije "Hrvatska volontira 2017." (vidjeti članak s "Oazine" web-stranice ovdje). Članak iz štampanog izdanja objavljen je i na web-portalu "Novosti" (ovdje).

Vježbanje u Društvenom centruVježbanje u Društvenom centruU mjesecu svibnju 2017. godine "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak držala je besplatnu grupnu medicinsku gimnastiku za korisnice starije od 60 godina te je pojedinačno posjećivala još devet korisnica, kojima je u njihovim kućama pružala fizioterapeutske usluge. Sve to odvijalo se u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

669 toplih obroka u mjesec dana669 toplih obroka u mjesec danaU mjesecu svibnju 2017. godine nastavljena je "Oazina" socijalna usluga dostava besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim osobama iz Belog Manastira i prigradskih naselja, u partnerstvu s Gradom Belim Manastirom, i to na veliko zadovoljstvo 31 korisnika, koliko ih trenutno ima. Svi su oni stariji, bolesni ili radno nesposobni te im takav vid pomoći puno znači.

Usluga se pruža u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, koji "Oazi" pomaže u savjetodavnom dijelu, dok se obroci svakog radnog dana pripremaju i distribuiraju iz belomanastirskog Bistroa "Kod Kaje", koji djeluje u sklopu Esseker Grupe d.o.o.

Zimska garderoba koju nitko ne želiZimska garderoba koju nitko ne želi"Oazina" burza odjeće i obuće u petom mjesecu 2017. godine djelovala je u okviru "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Roba je od donatora preuzimana 11 puta, a korisnicima izdavana 28 puta.

Mjesec je bio specifičan po tome što su donatori donosili uglavnom zimsku odjeću i obuću pa je zbog toga bio i mali broj izdavanja robe u odnosu na prethodne mjesece. Uglavnom se izdavala odjeća za bebe i djecu te ponešto zimske odjeće, koju su korisnici uzeli za sljedeću zimsku sezonu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok