MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Radno predsjedništvoRadno predsjedništvo(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 31. I. 2017. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru Društvenog centra, održana je redovna izborna sjednica Skupštine Mirovne grupe Oaza. Sjednicu je vodila Ana Jeličić, u radnom predsjedništvo bile su Miroslava Kralj, Jelena Opačić-Matijević i Sandra Kušenić, a sjednici su prisustvovala 22 od ukupno 30 članova, uz jednu gošću.

Upravni odbor Mirovne grupe OazaUpravni odbor Mirovne grupe Oaza U utorak, 31. I. 2017. godine, s početkom u 17:30 sati, u "Oazinom" uredu održana je sjednica Upravnog odbora (UO) Mirovne grupe Oaza. Pored predsjednice "Oaze" Miroslave Kralj, koja je po funkciji članica i predsjedavajuća UO, na sjednici su bile i članice UO Ljubica Buha, Jasna Petrović i Sofija Petrović (opravdano odsutna bila je Gordana Čiča!) te direktorica "Oaze" Vesna Nedić. Zapisničarka je bila Ana Jeličić.

Ponedjeljak, 30. 01. 2017.

"Od starog pravimo novo" – Batina

Od reklamnog papira...Od reklamnog papira...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 30. I. 2017. godine, u prostorijama Mjesnog odbora Batina održana je likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta "Od starog pravimo novo", kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Radionicu je vodila Ana Jeličić, a na njoj je bilo osam korisnica, koje su radionicu s nestrpljenjem očekivale jer se u ovo zimsko vrijeme u njihovom snijegom pokrivenom selu rijetko nešto događa.

Ponedjeljak, 30. 01. 2017.

Prva radionica u Osnovnoj školi Darda

Radionica 'Isti, a različiti'Radionica 'Isti, a različiti'U ponedjeljak, 30. I. 2017. godine, u Osnovnoj školi Darda, učiteljica Radmila Stanić održala je u svom 3.a-razredu prvu radionicu (od četiri!) iz "Oazinog" projekta "Tolerancija DA, nasilje – NE", kojega financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ovih dana prve radionice održat će se u još 12 odjela te osnovne škole i Područne škole Mece.

Nadica Balog (lijevo), Jelena Opačić-Matijević (desno)Nadica Balog (lijevo), Jelena Opačić-Matijević (desno)(Fotoalbumčić se može vidjeti ovdje)

Nakon Petlovca i Kneževih Vinograda, u petak, 27. I. 2017. godine, od 16 do 18 sati, u Jagodnjaku je održana likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta "Od starog pravimo novo", kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Radionica je dogovorena s Nadicom Balog, predsjednicom Udruge žena Romkinja "Romsko srce", vodile su je Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan, a na njoj je bilo sedam korisnica.

Petak, 27. 01. 2017.

"Noć muzeja" u Osijeku

Promocija 'Kataloga izložbe Osječko'Promocija 'Kataloga izložbe Osječko'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

"Noć muzeja" 27. I. 2017. godine u Osijeku organizirana je u Muzeju Slavonije, Muzeju likovnih umjetnosti Osijek, Muzeju okusa te u Galeriji Kazamat i Galeriji Waldinger. A kad je tako velika ponuda, posjetilac je morao izabrati ono što mu se učinilo najprivlačnijim ili najzanimljivijim. "Oazin" izvještač odlučio se za Muzej Slavonije, prvenstveno stoga da bi prisustvovao promociji "Kataloga izložbe Osječko". Uz autore kataloga: dr. sc. Marinu Vinaj, knjižničarsku savjetnicu, i Antu Grubišića, višeg kustosa Muzeja Slavonije, katalog je predstavila dr. sc. Zlata Živaković-Kerže iz Hrvatskog instituta za povijest, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje.

Petak, 27. 01. 2017.

Prva "Noć muzeja" u Baranji

Izložba 'Baština Baranje'Izložba 'Baština Baranje'U petak, 27. I. 2017. godine, u Baranji je prvi put održana "Noć muzeja" i to u Belom Manastiru i Topolju. Tu manifestaciju Hrvatsko muzejsko društvo organiziralo je ove godine već 12. put. Uz muzeje, u njoj su učestvovale i druge baštinske institucije: arhivi, centri za kulturu, knjižnice, obrazovne ustanove, udruge i vjerske zajednice. Na svojoj web-stranici Hrvatsko muzejsko društvo izvještava da su programi realizirani na više od 230 lokacija u 110 gradova i općina.

Izrada privjesaka za ključeve u obliku lutkicaIzrada privjesaka za ključeve u obliku lutkica(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 26. I. 2017. godine, od 17 do 19 sati, u Kneževim Vinogradima održana je likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta "Od starog pravimo novo", kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Radionica je dogovorena s Korinom Tomašić Deak, predsjednicom Mađarske udruge mladih (MUM) "Hercegszöllősi Mihály" – Kneževi Vinogradi, vodile su je Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan, a na njoj je bilo 15 korisnica.

Vesna Nedić i Stana NemetVesna Nedić i Stana NemetU četvrtak, 26. I. 2016. godine, s početkom u 11 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" uredu razgovor s projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić, koji će biti emitiran u stalnoj emisiji "Školska klupa" u subotu, 4. II. 2017. godine, s početkom u 11 sati, na frekvenciji od 96,9 mHz.

Na početku razgovora bilo je govora o glavnim "Oazinim" aktivnostima u 2016. godini, a ostatak emisije posvećen je "Oazinim" projektima "Nenasilje je baš fora" i "Tolerancija – DA, nasilje – NE". Ti projekti namijenjeni su osnovcima iz Belog Manastira, Darde i Kneževih Vinograda, a cilj im je prevencija nasilja među djecom.

'Burzini' prani ormari'Burzini' prani ormariOrmari "Oazine" burze odjeće i obuće gotovo su se ispraznili, a naši korisnici stalno dolaze i traže ono što im je potrebno za ove hladne zimske dane. Ako imate nešto od toga, a više vam nije potrebno, donirajte tu robu "Oazinoj" burzi odjeće i obuće, a ona će je pokloniti onima kojima je potrebna, a ne mogu je kupiti.

"Oazina" burza odjeće i obuće nalazi se u Ulici J. Antala 3 u Belom Manastiru, telefon 705-055.

Stana Nemet i Vesna NedićStana Nemet i Vesna NedićU utorak, 24. I. 2017. godine, s početkom u 10 sati, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je u "Oazinom" uredu razgovor s projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić, koji će biti emitiran u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti" u četvrtak, 2. II. 2017. godine, s početkom u 17 sati, na frekvenciji od 96,9 mHz.

Tema razgovora bile su aktivnosti "Oazinih" projekata "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji" i "Od starog pravimo novo".

'Skandi Feniks' br. 915'Skandi Feniks' br. 915U 915. broju "Skandi Feniksa", riječkog "enigmatskog tjednika" objavljenog 24. I. 2017. godine, stalna dvostrana rubrika "Podatak više" posvećena je belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine (ECBB). Tekstualni dio rubrike na 16. stranici nastao je prilagođavanjem članka Ivice Getta iz "Glasa Slavonije" od 17. XII. 2016, u kome je temeljito opisan nastanak, sadržaj i značaj te belomanastirske znamenitosti.

Uz članak, objavljena je manja skandi-križaljka dimenzija 6x18 polja, sa slikom prednjeg dvorišta Etnološkog centra s karakterističnim bunarom u sredini, dok je na 17. stranici objavljena veća skandi-križaljka dimenzija 14x17 polja, sa slikom stražnjeg dvorišta u kome dominira vrtni paviljon.

Ponedjeljak, 23. 01. 2017.

Sastanak "Oazinog" PKO-a

Vesna Nedić, Ana Jeličić, Stela Fabijan, Jelena Opačić-MatijevićVesna Nedić, Ana Jeličić, Stela Fabijan, Jelena Opačić-MatijevićU ponedjeljak, 23. I. 2017. godine, s početkom u 10 sati, u "Oazinom" uredu održan je sastanak "Oazinog" Projektno-koordinacijskog odbora u sastavu: projekt-koordinatorica Vesna Nedić i članice Jelena Opačić-Matijević, Stela Fabijan i Ane Jeličić. Na sastanku se iscrpno razgovaralo i raspravljalo o aktivnostima koje se provode u sklopu tri trenutno aktualna projekta.

Izrada privjesaka za ključeve u obliku lutakaIzrada privjesaka za ključeve u obliku lutaka(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

"Oazine" likovno-kreativne radionice u okviru projekta "Od starog pravimo novo" nastavljaju se i u 2017. godini, ali se sad više ne održavaju u Belom Manastiru, nego u drugim baranjskim mjestima. Na radionici održanoj u Domu kulture u Petlovcu u petak, 20. I. 2017. godine, koju su vodile Stela Fabijan i Jelena Opačić-Matijević, bilo je 12 korisnica. Projekt financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta.

Petak, 20. 01. 2017.

Beljska Vinceška

Da grozdovi budu veliki kao kobasice...Da grozdovi budu veliki kao kobasice...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 20. I. 2017. godine, u vinariji "Vina Belje" i obližnjim beljskim vinogradima na Banovom brdu iznad Kamenca, obilježen je dan Sv. Vinka u organizaciji "Belja" i u prisustvu velikog broja gostiju iz cijele regije. Blagdan Sv. Vinka među Baranjcima još se naziva i Vinceška, a tradicija je da se na taj dan blagoslove vinogradi te obilježi početak rezidbe i nove vinogradarske godine.

Na kraju druženja: Kad se opet vidimo?Na kraju druženja: Kad se opet vidimo?(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 19. I. 2017. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Volontiraj i ti", održano je još jedno druženje "Oazine" aktivistice i volonterki sa štićenicima Doma. U akciji su učestvovale aktivistica Jelena Opačić-Matijević te volonterke Mirjana Banjanac, Donka Dvornić, Margita (Greta) Relić, Snežana Kapular i Stela Stanojević.

Izrada upotrebnih predmeta od reklamnih letakaIzrada upotrebnih predmeta od reklamnih letaka(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

"Oazine" likovno-kreativne radionice u okviru projekta "Od starog pravimo novo" nastavljaju se i u 2017. godini, ali se sad više ne održavaju u Belom Manastiru, nego u drugim baranjskim mjestima. Na radionici održanoj u Popovcu u utorak, 17. I. 2017. godine, koju je vodila Ana Jeličić, bilo je 11 korisnica. Projekt financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta.

Korisnik Renato dolazi iz PetlovcaKorisnik Renato dolazi iz Petlovca"Oazin" internet-klub u belomanastirskom Društvenom centru, Ulica J. Antala 3, nastavio je s radom i u 2017. godini. Njegova su vrata radnim danom od 8 do 20 sati širom otvorena svim dobnim skupinama. I mada su trenutno vremenski uvjeti nepovoljni, one najvjernije korisnike to nije omelo da dođu i da se u toplom i ugodnom okruženju prepuste internetskom istraživanju svega što ta virtuelna mreža pruža.

Mlađi korisnici većinom su na "Fejsu" ili se prepuštaju igricama, dok su oni ozbiljniji na ozbiljnijim stranicama u potrazi npr. za poslom ili nekom dobrom idejom.

Ponedjeljak, 16. 01. 2017.

U spomen Mirku Hunjadiju

Gradska knjižnica Beli Manastir, 20. I. 2017, 17 satiGradska knjižnica Beli Manastir, 20. I. 2017, 17 satiU petak, 20. I. 2017. godine, u Gradskoj knjižnici Beli Manastir, s početkom u 17 sati, održat će se književni susret u spomen na rad i djelovanje nedavno preminuloga profesora i književnika Mirka Hunjadija. O njegovom radu na području kulture i obrazovanja govorit će književnik Delimir Rešicki i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru Petar Tokić.

'Oazine' kreativke'Oazine' kreativkeU mjesecu prosincu 2016. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su tri likovno-kreativne radionice za žene pod vodstvom Jelene Opačić-Matijević, a u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Darko, Diana i Denis Tomašević s roditeljimaDarko, Diana i Denis Tomašević s roditeljima(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

U subotu, 14. I. 2017. godine, Zajednica športskih udruga (ZŠU) Grada Belog Manastira organizirala je proglašenje najboljih belomanastirskih sportaša, sportašica, sportskih kolektiva i najvećih sportskih nada, kao i dodjelu zahvalnica zaslužnima za višegodišnji rad u sportu.

Za najboljeg sportaša Grada Belog Manastira u 2016. godini proglašen je Denis Tomašević (Streljačka udruga "Mars", Beli Manastir), za najbolju sportašicu Diana Tomašević (Gimnastičko društvo "Beli Manastir"), a za najbolji sportski kolektiv Ženski rukometni klub (ŽRK) "Baranja" također iz Belog Manastira.

U svijetu mašte i kreativnostiU svijetu mašte i kreativnostiU mjesecu prosincu 2016. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održane su tri likovno-kreativne radionice za žene pod vodstvom Ane Jeličić, a u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Učesnice edukacije u Kneževim VinogradimaUčesnice edukacije u Kneževim Vinogradima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 12. I. 2017. godine, u sklopu "Oazinog" projekta "Nenasilje je baš fora", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, provedena je u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi edukacija učiteljica koje će sa svojim učenicima izvoditi radionice nenasilne komunikacije. Edukaciju i prezentaciju radionica vodila je "Oazina" vanjska stručna suradnica Sofija Petrović, učitelj mentor, zaposlena u Područnoj školi Karanac.

Emisija "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u četvrtak, 5. I. 2017. godine, s početkom u 17 sati, bila je posvećena predavanju na temu "Bolesti i ozljede u starijoj dobi". To predavanje održala je 28. XII. 2016. godine, u zajedničkom prostoru Društvenog centra, "Oazina" predsjednica Miroslava Kralj, dr. med., spec. hitne medicine, poslije izvanredne sjednice Skupštine Mirovne grupe Oaza.

Korisnica bira ponuđenu obućuKorisnica bira ponuđenu obuću"Oazina" burza odjeće i obuće djeluje u okviru "Oazinog" trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (bivše Ministarstvo socijalne politika i mladih). Tokom mjeseca prosinca 2016. godine Burza je doniranu robu zaprimila 49 puta, a izdavala je 22 puta.

Donirana roba bila je raznovrsna, ali je u odnosu na prijašnje mjesece zaprimljena veća količina muške odjeće te veća količina dječje odjeće i obuće za razne uzraste. U 12. mjesecu donirane su i tri kutije dječjih igračaka, koje su ubrzo i "nestale", pogotovo one edukativnog karaktera.

Ponedjeljak, 09. 01. 2017.

Edukacija učiteljica OŠ Darda

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

(Dva fotoalbuma mogu se vidjeti ovdje-2 i ovdje-1)

U ponedjeljak, 9. I. 2017. godine, u sklopu "Oazinog" projekta "Tolerancija – DA, nasilje – NE", kojega financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, provedena je u Osnovnoj školi Darda edukacija učiteljica koje će sa svojim učenicima izvoditi radionice nenasilne komunikacije. Na početku edukacije prisutne je pozdravio ravnatelj OŠ Darda Janoš Boni te im poželio uspješan rad i pohvalio izvrsnu suradnju s Mirovnom grupom Oaza.

Ponedjeljak, 09. 01. 2017.

Druženje starijih kod bake Radmile

Zdravica uz 'bambus': bake Radmila, Marica i DragicaZdravica uz 'bambus': bake Radmila, Marica i DragicaU ponedjeljak, 9. I. 2017. godine, u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održano je druženje starijih osoba kod bake Radmile Tošić iz Belog Manastira. U posjet su joj došle njezine susjede i nerazdvojne prijateljice Dragica i Marica te "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak.

Nedjelja, 08. 01. 2017.

"Oaza" opet ima gerontomajstora

Robert Dvornić - 'Oazin' gerontomajstorRobert Dvornić - 'Oazin' gerontomajstorOd 1. I. 2017. godine, kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", u Mirovnoj grupi Oaza ponovo je zaposlen tzv. gerontomajstor. Njegov zadatak je da sitnim popravcima u kućama i stanovima te drugim majstorskim (i "muškim") poslovima pomogne starijim osobama. U vremenskom razdoblju od pet mjeseci i na pola radnog vremena kao gerontomajstor radit će Robert Dvornić iz Belog Manastira, koji je po struci elektrotehničar, ali se razumije i u metalsku struku i druge djelatnosti.

Nedjelja, 08. 01. 2017.

Rad "Oazine" praonice (XII/2016)

'Oazina' veš-mašina'Oazina' veš-mašinaU posljednjem mjesecu 2016. godine u "Oazinoj" besplatnoj praonici u Društvenom centru oprano je svega pet mašina rublja. Prala je samo jedna korisnica koja je u potrebi, a koja inače nije obuhvaćena "Oazinom" socijalnom uslugom pomoć u kući. U tom mjesecu "Oaza" nije imala zaposlene gerontodomaćice jer su krajem prethodnog mjeseca završili javni radovi HZZ-a, preko kojih su one bile zaposlene. Stoga se trenutno ne obilaze korisnici usluge pomoć u kući pa nije bilo mogućnosti da se njihovo rublje donosi u Društveni centar na pranje.

"Oazina" praonica djeluje u okviru projekta "Pomoć ugroženim Belomanastircima", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Vježbe bazirane na kralješniciVježbe bazirane na kralješniciU mjesecu prosincu 2016. godine, u okviru projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", "Oazina" fizioterapeutkinja Antonija Papak držala je besplatnu grupnu medicinsku gimnastiku za korisnice starije od 60 godina te je pojedinačno posjećivala još devet korisnica, kojima je u njihovim kućama pružala fizioterapeutske usluge.

Obrok kupljen iz donacije gradskih vijećnikaObrok kupljen iz donacije gradskih vijećnikaI u mjesecu prosincu 2016. godine "Oaza" je nastavila pružati socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka starijim i nemoćnim građanima Belog Manastira i prigradskih naselja, financiranu sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Belog Manastira. Uslugu trenutno koristi 36 naših starijih, bolesnih i radno nesposobnih sugrađana korisnika socijalne pomoći, kojima takav vid pomoći puno znači, kako financijski tako i moralno jer se osjećaju prihvaćenima u našem društvu.

U provedbu te usluge još su uključeni Centar za socijalnu skrb Beli Manastir sa svojim prijedlozima i savjetima i Crveni križ Osijek, koji svakodnevno dostavlja ukusne i mirisne obroke, koji se potom dijele odnosno distribuiraju na kućne adrese korisnika.

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Više puta smo na ovoj web-stranici pisali o tome da se u Bolmanu do današnjih dana zadržao stari običaj zvan "vertep" (pogledati ovdje). Zato ćemo ovaj put, uz nekoliko fotografija, zabilježiti samo to da se vertep u Bolmanu nosio i na Badnjak 2017. godine.

Četvrtak, 05. 01. 2017.

Novo ruho starog ogledala

Dubravka i staro ogledaloDubravka i staro ogledaloU posljednjem, dvanaestom mjesecu svi pokušavamo dovršiti nedovršeno ili zaostalo tokom godine. Takav je slučaj bio i s našim starim, već pomalo zaboravljenim ogledalom s nečijeg tavana. To staro, oštećeno ogledalo duže je vrijeme skupljalo prašinu u jednom kutu Društvenog centra, dok ga se nije prisjetila i u svoje ruke uzela donedavna "Oazina" aktivistica Dubravka Simendić, već godinu dana u mirovini.

Grad Beli ManastirGrad Beli ManastirDana 5. I. 2017. godine gradonačelnik Grada Belog Manastira Ivan Doboš donio je "Odluku o načinu raspodjele sredstava namijenjenih financiranju projekata i programa udruga za 2017. godinu". Tom Odlukom utvrđuje se način raspodjele sredstava namijenjenih financiranju projekata i programa udruga iz područja kulture, socijalne zaštite i gospodarskih djelatnosti u ukupnom iznosu od 445.000 kuna, koja su raspoređena u tri prioritetna područja:

  1. Prioritetno područje 1 - Kultura - 250.000 kuna
  2. Prioritetno područje 2 - Socijalna zaštita - 165.000 kuna
  3. Prioritetno područje 3 - Razvoj gospodarskih djelatnosti - 30.000 kuna

Javni natječaj traje 30 dana od dana objave. Opširnije ovdje.

Unos badnjaka u kuću i večera na Badnji danUnos badnjaka u kuću i večera na Badnji dan(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 4. I. 2017. godine, s početkom u 18 sati, u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine, Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Belom Manastiru priredilo je povodom novogodišnjih i božićnih praznika već tradicionalni božićni prijem.

Srijeda, 04. 01. 2017.

Projekt "Nenasilje je baš fora"

Sofija Petrović i Ana JeličićSofija Petrović i Ana Jeličić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Mirovna grupa Oaza, u partnerstvu s Osnovnom školom Kneževi Vinogradi, provodi projekt "Nenasilje je baš fora", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt je namijenjen učenicima nižih razreda i provodit će se u drugom polugodištu ove školske godine kroz edukativne radionice.

Sofija Petrović i Ana JeličićSofija Petrović i Ana Jeličić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu prijepodne, 4. I. 2017. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, vrijedno se radilo. Toga su dana, naime, "Oazina" aktivistica Ana Jeličić i "Oazina" vanjska suradnica, diplomirana učiteljica Sofija Petrović razvrstavale i spremale radne materijale za edukaciju učenika Osnovne škole Darda, u kojoj se provodi "Oazin" projekt "Tolerancija – DA, nasilje – NE", kojega financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Poklon-taburei spremni za prijevoz do korisnikaPoklon-taburei spremni za prijevoz do korisnikaU posljednjem mjesecu 2016. godine u "Oazinom" šnajderaju, koji vodi Jelena Opačić-Matijević, nije bilo besplatnog prepravljanja i krpljenja garderobe za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira. Razlog tome je što su krajem prethodnog mjeseca prestale raditi "Oazine" gerontodomaćice, koje su bile zaposlene preko javnih radova HZZ-a. Time su prestali i obilasci starijih korisnika kojima je pružana socijalna usluga pomoć u kući, a u okviru te usluge korisnici su mogli poslati u "Oazin" šnajderaj ono što je trebalo prepraviti ili zakrpiti.

Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja, u suradnji sa Savjetodavnom službom Beli Manastir, organizira Informativnu radionicu vezanu uz natječaj za Podmjeru 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima", provedba tipa operacije 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima".

Radionica će se održati u četvrtak, 12. siječnja 2017. godine, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira, na adresi Ulica Imre Nagya 2 (zgrada "Ljepotica"), s početkom u 11 sati.

Ponedjeljak, 02. 01. 2017.

"Oazine" dječje radionice (XII/2016)

Božićno-novogodišnji pokloniBožićno-novogodišnji pokloni(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U posljednjem mjesecu 2016. godine održane su tri "Oazine" dječje kreativne radionice u sklopu projekta "Nenasilje je baš fora", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionice se održavaju u Društvenom centru petkom od 18 do 20 sati, a vodi ih Stela Fabijan. Na radionicama održanima 2, 9. i 23. prosinca djeca su od reciklažnog materijala pravila ukrase za bor.

Ponedjeljak, 02. 01. 2017.

(Ne)zaboravljena Marijina narukvica

Kreativka Marija iz GrabovcaKreativka Marija iz GrabovcaBelomanastirski Društveni centar mjesto je raznih događanja: od edukacija, radionica, raznih seminara do slavlja i druženja. A kreativne radionice za žene mjesto su rada, ali i druženja, gdje se sklapaju prijateljstva, razmjenjuju iskustva, recepti, daju savjeti... Svaka radionica je priča za sebe. Korisnice su uglavnom s područja Belog Manastira i prigradskih naselja, ali im se znaju priključiti i korisnice iz drugih baranjskih mjesta. Tako je i s gospođom Marijom Marić, koja s vremena na vrijeme, kad joj to obiteljske obveze dopuštaju, dolazi iz Grabovca.

U emisiji "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je na programu bila u četvrtak, 22. XII. 2016. godine, s početkom u 17 sati, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok