MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Radno predsjedništvoRadno predsjedništvo

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 21. IX. 2015. godine, s početkom u 14 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održano je izvanredno zasjedanje Skupštine Lokalne akcijske grupe (LAG) Baranja. Članove Skupštine pozdravila je i zasjedanje otvorila predsjednica LAG-a Ana Lazić. Uime Mirovne grupe Oaza na zasjedanju je bila projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Mladi volonteri u prihvatnom centru za izbjegliceMladi volonteri u prihvatnom centru za izbjegliceU četvrtak, 17. rujna 2015. godine, Belim Manastirom su počele kružiti priče o dolasku velikog broja izbjeglica. Počeo se širiti i nemir među Belomanastircima, a i različite dezinformacije. Navečer, brzinom munje, kroz grad je prostrujila vijest da su izbjeglice stvarno stigle i to vlakom. Time je ono što smo dotada gledali na TV-u i grozili se prizorima koje vidimo sada bilo pred našim očima, ravno ispred nas. Odjednom je naš inače mali i uglavnom pusti gradić postao tijesan, ulice su mu bile pretrpane ljudima i dijelili smo ih s potpunim strancima.

Ponedjeljak, 21. 09. 2015.

Sandra Kušenić: Trag u našim srcima

Ozren, Velibor i Sandra (3-5. na slici) i obitelj iz SirijeOzren, Velibor i Sandra (3-5. na slici) i obitelj iz SirijeU četvrtak uvečer, 17. IX. 2015. godine, moja obitelj i ja, vjerovatno kao i mnogi drugi u Belom Manastiru, bili smo iznenađeni brojem izbjeglica koje su se odjednom pojavile u našoj ulici (Betonskoj, odn. Kralja Petra Svačića), pješačeći od željezničkog kolodvora do prihvatnog centra u Osječkoj ulici. Iznosili smo im hranu, mlijeko, voće i sve čega smo se sjetili da bi im trebalo i što smo u kući imali.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok