MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Nedjelja, 19. 04. 2015.

Banovim brdom od Bazena do Popovca

Pješačenje i otkrivanje baranjskih prirodnih ljepotaPješačenje i otkrivanje baranjskih prirodnih ljepota(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U nedjelju, 19. IV. 2015. godine i u organizaciji udruge "Skok-klub – športska rekreacija i ples", a u suradnji s popovačkom Udrugom "Maska", organizirano je povodom Dana planeta Zemlje pješačenje pod imenom "Prehodajmo ♥ Baranje 2015." po Banovom brdu. Polazak je bio zakazan u 9:30 sati ispred belomanastirskog SRC-a Bazeni. Odazvalo se 40-ak zainteresiranih, među kojima su bile "Oazine" volonterke, aktivistice i članice: Dora Fabijan, Stela Fabijan, Sanela Stanojević, Snežana Kapular i Stela Stanojević.

Grob i spomenik prote MihaldžićaGrob i spomenik prote Mihaldžića"Oazina" gerontodomaćica Dubravka Simendić bila je zamoljena da na Mladi Uskrs, tj. u prvu nedjelju poslije Uskrsa po julijanskom kalendaru, pomogne svojoj korisnici da prisustvuje običaju "prelijevanja grobova" u selu iz koga baka potječe. U tu svrhu organiziran je prijevoz, a baka je pripremila veliku šerpu punu ljuski od luka i crvene boje za šaranje jaja, u kojoj su jaja nakon kuhanja stajala poduže da se dobije boja "baš onak' kak' treba bit' ofarbato".

Doduše, gerontodomaćici je bilo čudno da za groblje treba baš toliko jaja jer je baka sama, ali je od nje dobila informaciju da joj treba upravo 18 jaja jer ima namjeru obići toliko grobova. I tada je postalo i jasno zašto je tražila pratnju. Spremila je i dvije "kile" žutih voštanih svijeća i jednu litru crvenog vina, sve po propisu i običaju.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok