MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Prizor iz 'Smiješne bajke'Prizor iz 'Smiješne bajke'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Šesta Selekcijska smotra amaterskih kazališta Osječko-baranjske županije (OBŽ) održana je u Belom Manastiru u nedjelju, 29. III. 2015. godine, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Gradskog kazališta. Odigrane predstave pratio je i državni selektor Igor Ružić iz Zagreba, koji je – u konkurenciji od pet predstava – kao najbolju predstavu Smotre izabrao "Dnevnik Anne Frank", koja odlazi na 55. Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) u Pazinu u svibnju ove godine. Za taj festival nominiralo se oko 150 predstava iz cijele Hrvatske.

Donirajte odjeću i obuću onima kojima je potrebnaDonirajte odjeću i obuću onima kojima je potrebnaU drugom mjesecu 2015. godine "Oazina" burza odjeće i obuće nastavila je s uobičajenim aktivnostima. Donirana roba zaprimljena je dvadeset i tri puta i redovito se slaže i sortira po kategorijama. Od svih donacija treba izdvojiti dvije veće, a radilo se o odjeći za djecu: jedna donacija bila je za dječake, a druga za djevojčice. Takva roba veoma se traži pa se kod izdavanja moralo voditi računa o količini izdane robe pojedincima da bi svi korisnici bili zadovoljni.

Donirana roba izdavana je četrdeset i pet puta. Pojedini korisnici dolazili su i više puta u toku mjeseca da bi našli ono što im je potrebno, a to je uglavnom odjeća za djecu. Ipak, najtraženija je odjeća za bebe, koja kontinuirano nedostaje. Pored korisnika s područja Grada Belog Manastira, bilo je i onih iz mjesta s područja drugih jedinica lokalne samouprave (Bolman, Darda). Svi oni su ujedno i korisnici pomoći Centra za socijalnu skrb.

Medicinska sestra Bojana VujatovićMedicinska sestra Bojana VujatovićI u drugom mjesecu 2015. godine medicinska sestra Bojana Vujatović pružala je "Oazinim" starijim korisnicima savjetodavnu zdravstvenu pomoći u kući. To je činila kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Evo kako Bojana opisuje svoje aktivnosti: "Samostalno obilazim korisnike, ponekad u pratnji gerontomajstora, te im po dolasku mjerim krvni tlak, pogledam lijekove koje koriste te kada ih uzimaju i njihovu medicinsku dokumentaciju (uputnice, nalaze, recepte). Za mjerenje šećera u krvi dogovorim se s korisnicima i obično im najavim tjedan dana ranije da bi oni mogli malo pripaziti na prehranu te da toga dana ne bi doručkovali ili nešto popili prije nego što im izmjerim šećer u krvi.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok