MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Vesna Nedić i Stana NemetVesna Nedić i Stana NemetEmisija "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija "Banska kosa", emitirana u četvrtak, 3. VII. 2014. godine s početkom u 17 sati, ponovo je bila posvećena Mirovnoj grupi Oaza. Razgovor s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić snimila je novinarka Stana Nemet sedam dana ranije, a povod je bio novi "Oazin" trogodišnji program "Pomoć ugroženim Belomanastircima", za koji je ugovor s Ministarstvom socijalne politike i mladih potpisan 20. VI. u Zagrebu. Emisiju možete preslušati ovdje.

U razgovoru je bilo riječi o prethodnom trogodišnjem programu, koji je završio posljednjim danom petog mjeseca ove godine, a potom i o novom programu, koji će imati dvije socijalne usluge: dostavu besplatnih toplih obroka te prikupljanje, sortiranje, pranje, peglanje i prepravljanje odjeće i obuće i podjelu tako prikupljene odjeće i obuće onima kojima je to potrebno, a ne mogu to kupiti.

U emisiji je bilo govora i o drugim "Oazinim" aktivnostima, a ne samo o socijalnom programu: o dječjim radionicama "Tolerancija – DA, nasilje – NE", koje su se provodile u Osnovnoj školi Popovac i u Osnovnoj školi "Ivan Filipović" iz Velike Kopanice, i koje se još uvijek provode u "Oazi" svakog petka od 18-20 sati, te o likovno-kreativnim radionicama za žene, koje se održavaju svakog ponedjeljka i utorka od 18-20 sati u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, i na kojima se izrađuju suveniri, koje "Oaza" prodaje u suvenirnici u Osijeku te na sajmovima i izložbama…

'Oazin' internet-klub otvoren je svima'Oazin' internet-klub otvoren je svima"Oazin" internet-klub radio je i u šestom mjesecu 2014. godine. Nalazi se u belomanastirskom Društvenom centru u Ulici J. Antala broj 3. Bio je otvoren svaki radni dan od 8 do 20 sati, a pristup kompjuterima (13 klasičnih plus jedan laptop) i internetu omogućen je svima kojima je to potrebno.

Još nisu nastupile prave ljetne vrućine pa se broj korisnika ne smanjuje, što će se svakako dogoditi u sljedeća dva mjeseca. A i bolje je tako. Preko ljeta se možemo posvetiti i drugim aktivnostima, a ne samo surfanju po web-prostorima. Vodi se mjesečna evidencija pristupa internetu te je za mjesec lipanj zabilježen 401 korisnik.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok