MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Subota, 31. 05. 2014.

Treća Štruklijada u Popovcu

Popovačke stručnjakinje za štruklePopovačke stručnjakinje za štrukle(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 31. V. 2014. godine, održana je treća Štruklijada u Popovcu u sklopu ovogodišnjih Dana Općine Popovac. Među učesnicima bila je i Mirovna grupa Oaza, čiji su štand aranžirale i na kojem su dežurale Ana Jeličić i Sabina Rončević. Pored poznatih štrukli, na Štruklijadi su se kuhali još i fiš-paprikaš, čobanac i grah pa je to bio dobar spoj raznih okusa i mirisa, što je izazvalo veće zanimanje gostiju.

Subota, 31. 05. 2014.

Velike misli za ljude male (10)

Vrlo aktualno...Vrlo aktualno...

Dubravka SimendićDubravka Simendić"Oazine" gerontodomaćice od svojih štićenika čuju svakakve zgode ili zanimljive priče. Nekoliko anegdotalnih zgoda zabilježili smo u prethodnim člancima, a ovaj put opisat ćemo čemu se nasmijala jedna gerontodomaćica pri obilasku svojih baka. I tu priču zapisala je Dubravka Simendić, asistentica na programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

Nagusto slaganje drva
Nabavka ogrjeva za sezonu 2013/2014. nije išla baš glatko. Neki vele zbog izvoza drva u Mađarsku, neki opet zbog povišenja cijena ili tko zna još zbog čega. Sve u svemu, moralo se podosta čekati da odabrani dobavljač dopremi naručenu robu.

Četvrtak, 29. 05. 2014.

Trinaesta Kulinijada u Jagodnjaku

Kulin do kulina...Kulin do kulina...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje – 331 fotografija)

I ove, 2014. godine mnogi proizvođači kulina / kulena pokazali su veliki interes za sudjelovanjem na tradicionalnom ocjenjivanju u Jagodnjaku, koje je održano u četvrtak (29. svibnja) i gdje ih se okupilo 107. Poslije ocjenjivanja šesteročlane komisije na čelu s emeritusom prof. dr. sc. Antunom Petričevićem, najboljima su se pokazali: Seoski turizam Novosel iz Gata (95 od 100 bodova), Tomislav Blažević iz Valpova (93,8 bodova) i OPG Barić iz Narda (93,6).

Četvrtak, 29. 05. 2014.

Najava Dana Dvorca Eugena Savojskog

U Bilju, u subotu, 31. V. 2014.U Bilju, u subotu, 31. V. 2014.U sklopu Dana Dvorca Eugena Savojskog, koji će se održati u subotu, 31. V. 2014. godine, LAG Baranja, TZO Bilje i udruga "Čuvari tradicije princa Eugena Savojskog u Bilju" organiziraju radionicu na temu: "LEADER-mjere u Dvorcu Eugena Savojskog".

Program događanja: 31. V. 2014. – Dan Dvorca Eugena Savojskog

14,00 Radionica LAG-a Baranja

'Izvori financiranja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje''Izvori financiranja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak i srijedu, 27. i 28. V. 2014. godine, u poslovnom centru Oculus u Osijeku održana je radionica "Izvori financiranja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje". Radionicu je organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Osijek u sklopu projekta Partner-net. Predavači su bili Patrick Galeski, suradnik za međunarodne odnose, i Darko Ivanić, suradnik za poduzetništvo i financije, obojica iz tvrtke Superna d.o.o.

Na seminaru su iz Baranje bili: Ana Lazić (LAG Baranja), Zoran Kranjčec i Milica Milosavljević (Grad Beli Manastir), Vesna Nedić ("Oaza") i Jasna Petrović (Udruženje "Baranja").

Tradicionalna gastronomska manifestacijaTradicionalna gastronomska manifestacijaProgram se može vidjeti ovdje!

Učenici drugog razreda primaju šaliceUčenici drugog razreda primaju šalice(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 26. V. 2014. godine, učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ Popovac i njihovi učitelji dobili su na poklon šalice s logom i imenom Mirovne grupe Oaza, grbom RH i nazivom "Oazinog" projekta "Tolerancija – DA, nasilje – NE". Šalice će ih podsjećati na radionice koje su proveli njihovi učitelji: Daniela Hmura (I. r.), Stevan Mirković (II. r.), Natalija Fehir (III. r.) i Ankica Ostojić (IV. r.).

'Oazine' i 'Alergine' aktivistice'Oazine' i 'Alergine' aktivisticeU nedjelju, 25. V. 2014. godine, s početkom u 18 sati, u belomanastirskom Hotelu Patria aktivistice "Oaze" i "Alerge" na zajedničkom su sastanku provele vrednovanje (evaluaciju) programa "Volontirajmo za zajednicu". Programskom evaluacijom došlo se do spoznaje da su ciljevi programa u potpunosti ostvareni, a procesnom evaluacijom utvrđeno je da se program provodio u skladu s akcijskim planom.

Gerontodomaćica Stela FabijanGerontodomaćica Stela FabijanNa području Belog Manastira, Branjinog Vrha i Šećerane Mirovna grupa Oaza pruža uslugu pomoć u kući, a u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". U mjesecu travnju 2014. godine "Oazin" gerontotim sastojao se od voditeljice programa, asistentice na programu, pet gerontodomaćica i gerontokrojačice.

U takvom sastavu "Oazin" gerontotim održao je tri sastanka srijedom radi rješavanja problema u radu s korisnicima. U toku mjeseca dvije su osobe preminule, a više njih imalo je ozbiljnijih zdravstvenih problema. "Oazine" gerontodomaćice obilazile su 39 osoba (36 žena i 3 muškarca) i to ukupno 294 puta.

Subota, 24. 05. 2014.

Ne zaboravite sutra glasati!

Izađite na izbore za Europski parlamentIzađite na izbore za Europski parlamentBudući da barem svaki drugi zakon o kojem se glasa u Hrvatskom saboru dolazi iz Europskog parlamenta, neuhvatljive europske politike imaju veliki utjecaj na našu svakodnevicu.

Zato na izborima za Europski parlament (25. V. 2014) možete iskoristi preferencijski glas i dati glas kandidatkinji ili kandidatu u koju / kojeg najviše vjerujete. Tada ne zaokružujete listu, već samo broj uz ime.

Pročitajte i članak Helene Puljiz "Zašto u nedjelju moramo preplaviti birališta".

'Čovječe, ne ljuti se' za mlade i stare'Čovječe, ne ljuti se' za mlade i stare(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 23. V. 2014. godine, Mirovna grupa Oaza priključila se akciji "Hrvatska volontira", koju već četvrtu godinu organizira Hrvatska mreža volonterskih centara. U akciji je učestvovalo 11 "Oazinih" uglavnom mladih volontera (na donjoj slici: Sanja Blagus, Evica Čutoraš, Doris Matoušek, Robert Kožić, Ana Jeličić – Marija Horvat iz Doma – Stanislav Simendić, Ana Jeličić st., Davor Frič, Vesna Nedić, Neno Radić i Jakob Kajtar), a provedena je u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe.

Belomanastirska Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga" održala je u četvrtak, 22. V. 2014. godine, u Nastavno-sportskoj dvorani dječju kreativnu radionicu. Na radionici je bilo dvanaestero djece, vodila ju je Mirela Kotromanović uz asistenciju još četiri tete: Gordane, Ksenije, Marice i Sandre, a na njoj je bila i Ana Jeličić, voditeljica "Oazinih" likovno-kreativnih radionica za žene utorkom.

Prema Aninom izvještaju, radionica je protekla u vedrom raspoloženju i kreativnom radu. Izrađivali su se veseli cvjetići u kaljevima, s crvenim nosićem, očima i mnogim raznobojnim detaljima. Radovi su bili načičkani i razigrani, baš kao i dječja mašta. Mali prstići ispreplitali su se dok su među ponuđenim "magičnim stvarčicama" (trakicama, mašnicama, perlicama, šljokicama) izabirali baš onu pravu… Bilo je tu i nedoumica, ali rezultat je – školskim rječnikom rečeno – odličan! No, važnije od toga je da su se djeca i odrasli međusobno ugodno družili i naučili nešto novo.

Tradicionalna gastronomska manifestacijaTradicionalna gastronomska manifestacijaTrinaesta Kulinijada u Jagodnjaku održat će se u četvrtak, 29. V 2014. godine. Uzorci kulina predaju se u Općini Jagodnjak u utorak (27. V.). Ocjenjivanje će se obaviti u srijedu (28. V.).

Program:

10.00 – Likovna kolonija "Kulinijada 2014"

13.00 – Radionica LAG-a Baranja, sala PZ Naše selo

14.00 – Izložba "Vrijedne ženske ruke", Općina Jagodnjak

15.00 – Svečano otvorenje Kulinijade s proglašenjem pobjednika i degustacijom, hala PZ Naše selo

16.30 – Defile konja i konjskih zaprega, ulice Jagodnjaka (Potkruševac – PZ Naše selo)

18.00 – Smotra folklornih društava, dvorište Općine Jagodnjak

19.30 – Tamburaški tuš, hala PZ Naše selo

20.30 – Gitarijada, dvorište Općine Jagodnjak

Esther Stonecypher i Gregory Cohoat (lijevo i desno) pred 'Oazinim' uredomEsther Stonecypher i Gregory Cohoat (lijevo i desno) pred 'Oazinim' uredom(Fotoalbumčić se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 21. V. 2014. godine, Lokalnu akcijsku grupu (LAG) Baranja posjetilo je dvoje studenata na magisteriju s Fakulteta za socijalni rad pri Sveučilištu u Indiani: Esther Stonecypher i Gregory Cohoat. Program njihovog posjeta Hrvatskoj, koji se odvija u okviru obrazovnog modula pod nazivom International Service Learning Course, osim upoznavanja s kulturom, tradicijom te načinom života ljudi u Hrvatskoj, ima za cilj upoznati se s programima i uslugama iz područja rada u zajednici i pružanja socijalnih usluga te razmjenu znanja, iskustava i metodologija rada.

Davorin Taslidžić (za govornicom)Davorin Taslidžić (za govornicom)(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

Zavod za baranjsku povjesnicu obilježio je 21. V. 2014. godine 30. obljetnicu osnutka. Tom su prigodom dodijeljena javna priznanja najzaslužnijim udrugama, ustanovama, institucijama i pojedincima za njihov doprinos opstojnosti Zavoda kroz minula tri desetljeća.

Uputa volonterimaUputa volonterimaMinistarstvo socijalne politike i mladih na svojim je internetskim stranicama objavilo uputu u vezi s volontiranjem na poplavljenim područjima. Mole se građani da se samoinicijativno ne upućuju na poplavljena područja s ciljem volontiranja, a bez da su se prethodno javili i svoj dolazak dogovorili s operativnim službama zaštite i spašavanja na lokalnoj razini (Crveni križ, Hrvatska gorska služba spašavanja, Državna uprava za zaštitu i spašavanje...). Uputu u cijelosti pročitajte na web-stranici Ministarstva.

'U tuđim cipelama''U tuđim cipelama'U četvrtom mjesecu 2014. godine održane su tri dječje radionice iz projekta "Tolerancija – DA, nasilje - NE". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, radionice se održavaju u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra petkom od 18 do 20 sati, a vodi ih Stela Fabijan. Sve tri radionice (13, 14. i 15) imale su naziv "U tuđim cipelama". Na njima je, u prosjeku, bilo desetero djece.

Ciljevi radionica bili su: prepoznavanje vlastitih potreba i osjećaja te razvoj samopoštovanja i izgradnja samopouzdanja.

Ponedjeljak, 19. 05. 2014.

Prezentacija osječkih izviđača

Ponovni uzlet osječkih izviđačaPonovni uzlet osječkih izviđača(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 19. V. 2014. godine, s početkom u 18 sati, u prostorijama Učiteljskog fakulteta u Osijeku održana je prezentacija "Osječki izviđači jučer – danas – sutra". Cilj prezentacije bio je da se prikaže povijest izviđaštva u Osijeku s pogledom na budućnost. Voditelji prezentacije bili su Jadranka Kokolari iz Izviđačkog kluba (IK) Javor te Zdenko Popović iz Udruge izviđača (UI) "Slavonski hrast". Uime "Oaze" na prezentaciji je bio Neno Radić.

Izbor novog predsjednika i sekretaraIzbor novog predsjednika i sekretaraU ponedjeljak, 19. V. 2014. godine, s početkom u 19 sati, a na osnovu odluke Glavnog odbora, održana je vanredna izborna skupština belomanastirskog Pododbora SKD-a "Prosvjeta", na kojoj je bilo 11 od ukupno 15 članova. Skupštinu je vodio generalni sekretar "Prosvjete" Srđan Tatić.

Vanredna skupština sazvana je zato što su na izvještajnoj skupštini, održanoj 15. II. 2014. godine, dosadašnji sekretar Pododbora Milan Vekić i predsjednik Dejan Jeličić podnijeli ostavke iz privatnih razloga – zbog odlaska na dugotrajniji rad izvan Baranje.

Ponedjeljak, 19. 05. 2014.

Pomozimo u nevolji (II)

Volonteri CK razvrstavaju humanitarnu pomoćVolonteri CK razvrstavaju humanitarnu pomoć

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Mirovna grupa Oaza kao organizacija i njeni zaposlenici i članovi kao pojedinci uključili su se u skupljanje pomoći za ljude stradale u velikim poplavama u Posavini. Pomoć smo odnijeli u Crveni križ Beli Manastir. Pozivamo i Vas da to učinite. Potrebni su: flaširana voda, konzervirana hrana, trajno mlijeko, šećer, higijenske potrepštine, wc-papir, pelene, čista odjeća (uključujući veš i čarape)…

Za novčane iznose otvorena su tri računa, na koje se skuplja pomoć za poplavljene u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Brojevi računa mogu se vidjeti ovdje.

'Oazine' kreativke bolje su raspoložene od - vremena'Oazine' kreativke bolje su raspoložene od - vremenaSvakog ponedjeljka, od 18 do 20 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održavaju se besplatne "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene, koje vodi Jelena Opačić-Matijević. U toku četvrtog mjeseca 2014. godine održane su tri radionice, preskočen je jedino uskršnji ponedjeljak. Na radionicama su se oslikavale drvene kutije narodnim motivima i izrađivale papirnate korpice za uskrsne poklončiće.

Broj korisnica već je ustaljen, bude ih između 10 i 12 na svakoj radionici. U četvrtom mjesecu bilo je prevrtljivo vrijeme, izredala su se sva godišnja doba, ali to nije utjecalo na raspoloženje i rad "Oazinih" kreativki, one su bolje raspoložene od – vremena.

Nedjelja, 18. 05. 2014.

Pomozimo u nevolji

Apel Hrvatskog Crvenog križa za pomoć
stanovnicima poplavljenih područja

Za pomoć poplavljenima u Hrvatskoj nazovite donatorski telefonski broj

060-90-11 (6,25 kn, PDV uključen) ili

uplatom na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08

Hrvatski Crveni križ napominje da prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X

Pomozite poplavljenim u Srbiji

uplatom na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 07

Pomozite poplavljenim Bosni i Hercegovini

uplatom na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 05

Crveni križ moli građane kontinentalne Hrvatske da svoje donacije (konzervirana hrana, voda, odjeća, higijenske potrepštine, deke, sredstva za čišćenje donesu u svoja općinska ili gradska društva Crvenog križa.

Građani koji ne mogu stupiti u kontakt s članovima obitelji i prijateljima na poplavljenim područjima mogu kontaktirati Službu traženja Hrvatskog Crvenog križa na broj telefona 01/4655-814 ili 01/4655-813.

Mirela Kotromanović i Margita Nađ MihaljevićMirela Kotromanović i Margita Nađ Mihaljević(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 16. V. 2014. godine, s početkom u 18 sati, u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani održan je sastanak Upravnog i Nadzornog odbora Udruge osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga". Sastanak je imao samo jednu točku dnevnog reda: prigodni ispraćaj bivše članice Nadzornog odbora Margite Nađ Mihaljević u mirovinu. Ona je radila kao medicinska sestra na Pedijatriji belomanastirskog Doma zdravlja.

Iznenađenje za Margitu pripremile su: dr. Mirjana i dr. Ksenija Marjanović, Ksenija Dimić, Ivana Ileš, Gordana Jakopec, Mirela Kotromanović, Marica Kramarić, Sandra Kušenić, Danijela Mihaljević i članice Nadzornog odbora Iboja Sičajmov i Vesna Nedić.

Goran Gusak, Orlov put, BiljeGoran Gusak, Orlov put, Bilje(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 16. V. 2014. godine, u konferencijskoj dvorani BIOS u Osijeku, od 10 do 16 sati, održan je prvi dan dvodnevne konferencije PMIDayz: "Uspješni projektu – mit ili stvarnost" u organizaciji Centra za poduzetništvo Osijek i PMI (Project Management Institute) Osijek. Jedina predstavnica baranjskih nevladinih organizacija na prvom (besplatnom) dijelu konferencije bila je Vesna Nedić, projekt-koordinatorica Mirovne grupe Oaza.

Topli obrok stiže na kućni pragTopli obrok stiže na kućni pragU mjesecu travnju 2014. godine, kroz "Oazin" program "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", dostavljeno je 840 besplatnih toplih obroka. Programom, koji se financira sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Belog Manastira, obuhvaćeno je 40 naših najugroženijih sugrađana starije životne dobi.

Svi sudionici programa, zajedno s članovima "Oaze", daju sve od sebe da bi navedenim korisnicima pet puta tjedno stigao besplatni topli obrok na kućni prag. Tim besplatnim toplim obrocima, pripremljenim u Crvenom križu Osijek, pomažemo njihov kućni budžet, a istovremeno im pokazujemo da smo još uvijek humano društvo koje ne zaboravlja marginalizirane. Samo dokle, pitamo se, jer svakodnevno nastupaju velike zakonske promjene kojima se nije lako prilagoditi.

Rad, mašta, nova znanja i dobro raspoloženjeRad, mašta, nova znanja i dobro raspoloženje(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

Svakog utorka, od 18 do 20 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održavaju se besplatne "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene, koje vodi Ana Jeličić. U proteklom mjesecu travnju 2014. godine održane su četiri takve radionice. Na radionicama je u prosjeku bilo po 13 korisnica. Kako se taj broj ponavlja iz mjeseca u mjesec, čini se da je to sretan broj "Oazinih" kreativki. No, nije ni važno, važne su korisnice i njihovi radovi, koje su Baranjci imali prilike vidjeti na sajmovima održanim proteklog mjeseca.

Dr. med. Mirjana Marjanović i dipl. inž. poljoprivrede Sandra KušenićDr. med. Mirjana Marjanović i dipl. inž. poljoprivrede Sandra Kušenić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 12. V. 2014. godine, od 18 do 20 sati, u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani održano je predavanje o biljnim inhalacionim alergenima. Predavanje je organizirala Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga" u sklopu "Oazinog" projekta "Volontirajmo za zajednicu", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. U uvodnoj riječi belomanastirska pedijatrica dr. med. Mirjana Marjanović navela je vrste alergija prema uzroku: alergije na hranu, na lijekove te na inhalacione alergene.

'Oazin' internet-klub u Društvenom centru'Oazin' internet-klub u Društvenom centru"Oazin" internet-klub, koji posjeduje 13 kompjutera i jedan laptop, djeluje već preko 10 godina. Otvoren je svaki radni dan od 8 do 20 sati. Pristup kompjuterima omogućen je svima: djeci od prvih razreda osnovne škole pa sve do odraslih Belomanastiraca te gostiju iz drugih mjesta i gradova, a ponekad i država.

Pristup internetu više je nego jeftin, donira se jedna kuna po satu kako bi se bar djelomično nadoknadili troškovi. Vodi se mjesečna evidencija pristupa internetu te su za mjesec travanj zabilježena 372 korisnika.

Subota, 10. 05. 2014.

Sajam udruga Baranje 2014.

'Oaza', 'Alerga' i Grad Beli Manastir na istom 'poslu''Oaza', 'Alerga' i Grad Beli Manastir na istom 'poslu'(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje i ovdje)

U subotu, 10. V. 2014. godine, od 10 do 13 sati, na Trgu slobode u Belom Manastiru održan je Sajam udruga Baranje. Njega već devetu godinu zaredom organizira Mirovna grupa Oaza, a ove godine "Oaza" je u toj aktivnosti imala i partnere: Udrugu osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga" i Grad Beli Manastir. Sajam je organiziran u sklopu "Oazinog" projekta "Volontirajmo za zajednicu", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Cilj Sajma bio je pokazati koje sve udruge postoje u Baranji, čime se bave, koje su im aktivnosti, tko su njihovi članovi, a posebno pokazati i afirmirati volonterski rad članova baranjskih udruga.

Beli Manastir, Spomenik Crvenoj armijiBeli Manastir, Spomenik Crvenoj armiji

Četvrtak, 08. 05. 2014.

Sastanak programskog tima

Program *Volontirajmo za zajednicu*Program *Volontirajmo za zajednicu*U četvrtak, 8. V. 2014. godine, nakon održane volonterske akcije "Spirometrija" u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani, održan je još jedan sastanak programskog tima koji rukovodi "Oazinim" programom "Volontirajmo za zajednicu". Taj program financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, nosilac programa je Mirovna grupa Oaza, a partneri na programu su Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga" i Grad Beli Manastir.

Sastanku su uime "Alerge" prisustvovale dr. med. Mirjana Marjanović, Ksenija Dimić, Gordana Jakopec, Marica Kramarić i Mirela Kotromanović, a uime "Oaze" Vesna Nedić i Ana Jeličić. Na sastanku je bilo riječi o održavanju Sajma udruga Baranje 2014.

Mjerenje plućnog volumena i kapacitetaMjerenje plućnog volumena i kapacitetaU četvrtak, 8. V. 2014. godine, s početkom u 18 sati, u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani održana je volonterska akcija pod nazivom "Spirometrija" – besplatno mjerenje plućnog volumena i kapaciteta pomoću spirometra. Akciju je provela Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga" u nizu svojih volonterskih akcija u svibnju 2014. godine, a bila je namijenjena članovima "Alerge" i svim zainteresiranim građanima Grada Belog Manastira, i to kako velikima tako i malima.

"Alerga" spomenuti niz volonterskih akcija provodi kao partner Mirovne grupe Oaza u sklopu "Oazinog" programa "Volontirajmo za zajednicu", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Psihologinja Sonja Dženneta DervišićPsihologinja Sonja Dženneta DervišićU četvrtak, 8. V. 2014. godine, u belomanastirskoj Velikoj vijećnici održano je predavanje na temu "Zlostavljanje u djetinjstvu", koje je održala dipl. psihologinja i psihoterapeutkinja Sonja Dženneta Dervišić (rođ. Levačić). Predavanje su organizirali Vijeće za prevenciju Grada Belog Manastira i Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja.

Ove godine rane trešnje zarumenjele su se već poslije Prvog majaOve godine rane trešnje zarumenjele su se već poslije Prvog maja

Učenici nižih razreda OŠ na Trgu slobodeUčenici nižih razreda OŠ na Trgu slobode(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 6. V. 2014. godine, Udruga osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga", u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza, na belomanastirskom Trgu slobode obilježila je Svjetski dan astme. Bila je to zgodna prilika da se ukaže na probleme s kojima se susreću alergičari i astmatičari te kako spriječiti te probleme, odnosno kako prepoznati simptome. "Alerga" se potrudila da prikupi mnogobrojne pisane materijale, koji su dijeljeni zainteresiranim građanima.

Sonja Dženneta Dervišić (na slici lijevo)Sonja Dženneta Dervišić (na slici lijevo)Vijeće za prevenciju Grada Belog Manastira i Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja pozivaju vas na predavanje dipl. psihologinje i psihoterapeutkinje Sonje Džennete Dervišić (rođ. Levačić) na temu "Zlostavljanje u djetinjstvu", koje će se održati u četvrtak, 8. svibnja 2014. godine, u 11 sati u Velikoj vijećnici (Imre Nagya 2d, zgrada P+8, "Ljepotica") u Belom Manastiru. Predavanje je namijenjeno roditeljima, odgajateljima, nastavnicima, te osobama koje svakodnevno rade s djecom i mladima, kako bi lakše prepoznali probleme i promjene koje sprječavaju zdrav razvoj djece te osigurali zaštitu djeci koja trpe nasilje.

Beli Manastir, Trg slobode, 6. V. 2014, u 10 satiBeli Manastir, Trg slobode, 6. V. 2014, u 10 satiUdruga osoba s alergija i problemima disanja "Alerga" poziva svoje članove da joj se pridruže u obilježavanju Svjetskog dana astme, koje će se održati u utorak, 6. svibnja 2014. godine. Toga dana, s početkom u 10 sati, članovi će se okupiti na belomanastirskom Trgu slobode i ukazati na probleme s kojima se susreću alergičari i astmatičari. U provođenju tih aktivnosti Mirovna grupa Oaza bit će "Alergin" partner.

Domjenak u Gimnaziji povodom 50. godina postojanjaDomjenak u Gimnaziji povodom 50. godina postojanja(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

Prigodnom svečanošću u petak, 2. V. 2014. godine, u belomanastirskoj kinodvorani obilježena je 50. obljetnica Gimnazije Beli Manastir. Kako je istaknuo ravnatelj Veljko Frank, prva generacija učenika tu je obrazovnu ustanovu upisala i završila školske godine 1963/64, kad je ravnatelj bio pokojni prof. Antun Bubalović.

- O njemu govorim s posebnim pijetetom. Bio je primjer i uzor mnogima – rekao je Frank.

Četvrtak, 01. 05. 2014.

Čestitka za Praznik rada

Međunarodni praznik radaMeđunarodni praznik rada

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok