MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Učiteljica Daniela Hmura i učeniciUčiteljica Daniela Hmura i učenici(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Učenici prvog i drugog razreda OŠ Popovac, zajedno s učiteljicom Danielom Hmura i učiteljem Stevanom Mirkovićem, uspješno su 24. i 31. ožujka te 7. travnja 2014. održali prvu, drugu i treću radionicu iz "Oazinog" projekta ''Tolerancija DA, nasilje - NE'', koji financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Te tri radionice imale su nazive: ''Svi smo mi različiti, a ipak isti'', ''Vjerujemo jedni drugima'' i "Dobra komunikacija". I učenici i učitelji zadovoljni su radionicama i osmišljenim igricama.

Radno predsjedništvoRadno predsjedništvo

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

'Oazin' Upravni odbor'Oazin' Upravni odbor

Predavačica Andrea VugrinovićPredavačica Andrea VugrinovićU utorak, 29. IV. 2014. godine, u poslovnom centru Oculus u Osijeku održan je seminar "Efikasan rad Lokalnog partnerstva za zapošljavanje". Seminar je organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Osijek u sklopu projekta Partner-net, a držala ga je Andrea Vugrinović, direktorica poduzeća Superna d.o.o. U okviru tog projekta provodit će s e aktivnosti koje za cilj imaju izradu kvalitetnih dokumenata vezanih uz razvoj ljudskih potencijala Osječko-baranjske županije (OBŽ).

Prvi razred Područne škole Jaruge, učiteljica Vesna PandurićPrvi razred Područne škole Jaruge, učiteljica Vesna PandurićNa koji način su učitelji trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole "Ivan Filipović" iz Velike Kopanice proveli prvu i drugu radionicu iz "Oazinog" projekta "Tolerancija DA, nasilje – NE", mogli smo pročitati i vidjeti u prethodnom članku (ovdje). Učiteljice prvih i drugih razreda Marina Knežević, Janja Matasović, Vesna Pandurić i Anica Vučković tokom trećeg mjeseca također su održale radionice u svojim razrednim odjelima.

Dubravka SimendićDubravka Simendić"Oazine" gerontodomaćice od svojih štićenika čuju svakakve zgode ili zanimljive priče. Nekoliko anegdotalnih zgoda zabilježili smo u prethodnim člancima (ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje), a ovaj put prenijet ćemo jednu zanimljivu priču 80-godišnje bake o nekadašnjem oblačenju u baranjskom selu Branjini (narodski zvanom Kišfaluba ili Kišvaluba). I tu priču zapisala je Dubravka Simendić, asistentica na programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

Nekada su Kišfalupci i Kišfalupke za svečanije prilike (npr. za crkvu, krštenja i sl.) nosili odjeću od finijih materijala. To su bili: delin – supertanak svilast materijal, potom patist – šareni pamuk za haljine i ferte (kecelje), zatim krepdešin za bluze ispod kostima i na kraju bačka svila (kao saten), koja se nosila za šetnju i za svetac. Bluze su obično bile teget-plave (tamnoplave) s bijelom kragnom.

Žuto do žutog...Žuto do žutog...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Natjecanje za Sportske igre mladihNatjecanje za Sportske igre mladihSportsko-zabavna manifestacija "Coca-Cola Cup" održat će se na belomanastirskom Trgu slobode u utorak, 29. IV. 2014. godine, s početkom u 11 sati.

Program manifestacije:

10:30 - Predstavljanje udruge "Skok-klub – športska rekreacija i ples"

11:00 - Okupljanje djece, natjecatelja i gostiju

11:25 - Uvodna riječ moderatora

11:30 - Pozdrav dobrodošlice gradonačelnika i paljenje baklje sportskih igara

Vrijedni članovi "Oaze" i P.G.D.I.-jaVrijedni članovi "Oaze" i P.G.D.I.-ja(Fotoalbum se može vidjeti ovdje i ovdje)

U sklopu akcije "Za čistiji i zdraviji Grad Beli Manastir", koju je organizirao Grad Beli Manastir, partner na "Oazinom" projektu "Volontirajmo za zajednicu", u petak, 25. IV. 2014. godine, držana je "Zelena čistka" na više lokacija u Belom Manastiru, od kojih je jedna bila i okolica Društvenog centra, u kome "Oaza" ima sjedište. U akciji je učestvovalo 200-tinjak građana. Akcija je trajala od devet do dva sata poslijepodne. Dok je "Oazin" tim, skupa s članovima P.G.D.I.-ja, čišćenje sveo na park oko Društvenog centra i duž Ulice J. Antala, drugi volonteri ("Luna", DVD…) te mehanizacija "Baranjske čistoće" čistili su druge dijelove Belog Manastira i uklanjali divlje deponije smeća.

Akcija Savjeta mladih Grada Belog ManastiraAkcija Savjeta mladih Grada Belog Manastira(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U petak, 25. IV. 2014. godine, u isto vrijeme dok se u Belom Manastiru održavala ekološka akcija Zelena čistka, u Društvenom centru okupili su se predstavnici Savjeta mladih Grada Belog Manastira i članice udruge "Skok-klub – športska rekreacija i ples" da bi, s "Oazinom" kreativkom Anom Jeličić, napunili zrnevljem hranilice za ptice, koje su izrađene na jednoj od prethodnih "Oazinih" likovno-kreativnih radionica.

Iskustvo i mladost u izradi hranilicaIskustvo i mladost u izradi hranilica(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 15. IV. 2014. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održana je zajednička likovno-kreativna radionica, u kojoj su učestvovale "Oazine" kreativke, predvođene voditeljicom Anom Jeličić, i predstavnici Savjeta mladih Grada Belog Manastira Robert Kožić i Evica Petković. Razlog zajedničke radionice bila je izrada hranilica za ptice povodom Dana planeta Zemlje.

Petak, 25. 04. 2014.

Najava Dana tehničke kulture

Arhivski snimak: Dani tehničke kulture 2011.Arhivski snimak: Dani tehničke kulture 2011.Dani tehničke kulture u Belom Manastiru 2014. održat će se 25. i 26. travnja na središnjem gradskom trgu, gdje će se svojim programima i stvaralaštvom predstaviti udruge tehničke kulture (i učenici baranjskih osnovnih škola), a planiran je i zabavno-natjecateljski dio. Program počinje 25. travnja (petak) izložbom fotografija u 19.30 sati, te projekcijom filmova od 20 sati u prostorijama Zajednice tehničke kulture Grada Belog Manastira (Trg slobode 16a).

Službeno otvaranje manifestacije je u subotu (26. IV.), u 9 sati na Trgu slobode, a petnaestak minuta kasnije udruge će kroz izložbe pokazati svoja dostignuća i postignute uspjehe.

Jagoda Treneska Cvetičanin (u sredini) i njeni gostiJagoda Treneska Cvetičanin (u sredini) i njeni gosti(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 23. IV. 2014. godine, u zgradi Glavne straže (poznatijoj kao Arheološki muzej) u osječkoj Tvrđi održan je koncert "Biseri komorne glazbe" u povodu 40 godina umjetničkog djelovanja pijanistice Jagode Treneske Cvetičanin, a u organizaciji Muzeja Slavonije Osijek (MSO) i Umjetničke akademije u Osijeku, na kojoj je Jagoda sve donedavno radila kao viši predavač klavira.

Utorak, 22. 04. 2014.

Danas je Dan planeta Zemlje

Zastava Dana planeta ZemljeZastava Dana planeta ZemljeObilježavanje Dana planeta Zemlje (22. IV.) usmjereno je prema zaštiti prirodnih resursa i ima za cilj skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Počeci obilježavanja Dana planeta Zemlje sežu u 1970. godinu kad su, pod vodstvom američkog senatora Gaylorda Nelsona, diljem SAD-a održane prve masovne demonstracije za zaštitu okoliša, na kojima je sudjelovalo više od 20 milijuna ljudi.

Ponedjeljak, 21. 04. 2014.

Poziv na "Noć knjige"

Noć knjige, Beli Manastir, 23. IV. 2014.Noć knjige, Beli Manastir, 23. IV. 2014.U srijedu, 23. IV. 2014. godine, u Gradskoj knjižnici Beli Manastir održat će se Noć knjige s bogatim programom:

19:00 – 19:20 – "Mravci-znalci", istraživački rad "Proizvodnja lubrihumusa" (Ana Marjanović, Anja Ćuk)

19:20 – 19:40 – "Gregorov dnevnik, II. dio", monolog Josipa Pejića
"Poetska petica" učenika 5. razreda OŠ "Dr. Franjo Tuđman"

19:40 – 19:50 – "Ulica predaka", projekt Gradske knjižnice Beli Manastir

19:50 – 20:00 – "Sepsei népdalkör" (Kotlina), nastup mađarskog pjevačkog zbora

20:00 – 21:00 – "Baranjski mjestopisi":
Kornelija Pacanović Zvečevac: "Pustare Baranje, ponos ili sramota"
Ivica Getto: "Baranjske pustare i radnička naselja"
Saša Alilović: "Općina Darda"
Lajoš Nađ i Nikola Alaica: "Mohačko-beljski mali vlak"

Nedjelja, 20. 04. 2014.

Uskrsna čestitka

Oslikaj sretno jaje!Oslikaj sretno jaje!(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 19. IV. 2014. godine, u etnoselu "Baranjski divani" belomanastirskog Hotela "Patria" održan je Uskrsni sajam u organizaciji Turističke zajednice Baranje. Usprkos oblačnom i pomalo tmurnom vremenu, Sajam je protekao veselo i razigrano, čemu je doprinio i dobro osmišljen program.

Subota, 19. 04. 2014.

Uskrsni sajam u Hotelu Patria

Etnoselo Baranjski divaniEtnoselo Baranjski divani(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Tratinčica do tratinčice...Tratinčica do tratinčice...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Gerontodomaćica Gospava DabićGerontodomaćica Gospava DabićNa području Belog Manastira, Branjinog Vrha i Šećerane Mirovna grupa Oaza pruža uslugu pomoć u kući, a u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira". U trećem mjesecu 2014. godine "Oazin" gerontotim sastojao se od voditeljice programa, asistentice na programu, šest gerontodomaćica, gerontokrojačice i gerontomajstora, koji je radio do 10. ožujka 2014. Jednoj gerontodomaćici radni odnos istekao je s posljednjim danom tog mjeseca.

U takvom sastavu "Oazin" gerontotim održao je četiri sastanka srijedom radi rješavanja problema u radu s korisnicima. U toku mjeseca jedna je osoba umrla, jedna je u bolnici sa stanjem zdravlja koje će zahtijevati udomljenje, a stanje još jedne osobe također je loše. "Oazine" gerontodomaćice obilazile su 41 osobu (38 žena i 3 muškarca) i to ukupno 334 puta.

Srijeda, 16. 04. 2014.

Uskršnji pokloni za stare osobe

Djelo mnogih 'Oazinih' rukuDjelo mnogih 'Oazinih' ruku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Svake godine za uskršnje praznike Mirovna grupa Oaza daruje korisnike svog socijalnog programa. Ove godine u nedostatku sredstava, a da se ne iznevjeri tradicija, dosjetili smo se kako riješiti problem. Podijeljeni su zadaci pa je tako dječja kreativna radionica, koju vodi Stela Fabijan, izradila lijepe čestitke, a likovno-kreativne radionice za žene, koje vode Ana Jeličić i Jelena Opačić-Matijević, izradile su kartonske korpice u raznim bojama i šarena jaja.

U programu učestvuje i Mirovna grupa OazaU programu učestvuje i Mirovna grupa OazaManifestacija "Uskrs u Baranji" traje i u subotu, 19. IV. 2014. godine. Toga dana prijepodne program se odvija u Etnoselu Baranjski divani u Hotelu Patria. Ako bude padala kiša, program se seli u Kristalnu dvoranu. Ne propustite bogatu ponudu na štandovima, "Uskrsne radionice" Mirovne grupe Oaza, igraonice za djecu s vrijednim nagradama, obiteljski ručak po akcijskim cijenama i još puno, puno toga…

Ponedjeljak, 14. 04. 2014.

Poziv na seminar i izložbu

Beli Manastir, Velika vijećnica, 15. IV. 2014.Beli Manastir, Velika vijećnica, 15. IV. 2014.Seminar o zaštićenim prirodnim područjima, kao i mogućnostima razvoja održivih gospodarskih djelatnosti održat će se u Belom Manastiru, 15. IV. 2014. godine s početkom u 9:45, u Velikoj vijećnici, Ulica Imre Nagya 2d.

Nikola Živanović (lijevo)Nikola Živanović (lijevo)

U Budimpešti je od 21. do 23. III. 2014. godine održano prvenstvo u rješavanju logičkih zadataka pod imenom "14th 24-Hour Puzzle Championship", na kome je Nikola Živanović zauzeo drugo mjesto. To takmičenje poznato je i pod imenom "Logički maraton" i jedno je od najcjenjenijih, ali i najnapornijih takmičenja u svijetu logičke enigmatike. Dobro upućeni poznavaoci kažu da je taj maraton, koji se održava u Mađarskoj, nešto kao atletski miting u Zürichu – jedan i poseban.

Dubravka, Ana, Vesna i SabinaDubravka, Ana, Vesna i Sabina

Subota, 12. 04. 2014.

Šesti Dani vina i turizma

Malo izlagača i malo posjetilacaMalo izlagača i malo posjetilaca

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 12. IV. 2014. godine, u Belom Manastiru održani su šesti Dani vina i turizma. Tim povodom na Trgu slobode, pored vinara, bili su i malobrojni izlagači ekoproizvoda i suvenira, među kojima je bila i Mirovna grupa Oaza sa svojim bogatim asortimanom. Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić.

Učenici učiteljice Natalije FehirUčenici učiteljice Natalije Fehir(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U OŠ Popovac učiteljica Natalija Fehir sa svojim učenicima 3. razreda do kraja mjeseca ožujka provela je tri radionice iz "Oazinog" projekta "Tolerancija DA, nasilje – NE". Njeni su učenici pokazali veliki interes za rad u takvim radionicama, a naročito su bili aktivni u radionici kojoj je cilj bio razvijanje međusobnog povjerenja i grupne povezanosti. Učenicima se jako dopada stjecanja sposobnosti komunikacije kroz igre ulogā. Također se vesele zabavnim igricama koje povezuju zadane teme radionica.

Otvaranje izložbe 14. IV. 2014.Otvaranje izložbe 14. IV. 2014.

Dobra trpeza za Dan ženaDobra trpeza za Dan ženaSvakog utorka, od 18 do 20 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održavaju se besplatne "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene, koje vodi Ana Jeličić. U proteklom mjesecu ožujku 2014. godine održane su četiri takve radionice.

Posjećenost im je, kao i uvijek, bila dobra, u prosjeku im je prisustvovalo 13 korisnica. A one su, sve odreda, vrijedne, kreativne, maštovite i uvijek spremne na neke nove izazove. Radilo se, kao i do sada, nešto staro da bi se "utvrdilo gradivo" (oslikavanje stakla) i nešto novo, zanimljivo i primamljivo salvet-tehnikom. A uz bogatu i dobru trpezu proslavio se i Dan žena – 8. mart (na slici).

Jelonoše s toplim obrokomJelonoše s toplim obrokomU trećem mjesecu 2014. godine, kroz program "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", dostavljeno je 840 besplatnih toplih obroka našim najugroženijim sugrađanima. Program, inače, financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Beli Manastir, a njime je obuhvaćeno 40 osoba starije životne dobi, s malim primanjima, kojima je ugrožena osnovna životna egzistencija pa im ova pomoć dođe kao melem na ranu.

Svi sudionici programa maksimalno se trude da korisnici budu zadovoljni, počevši od osoblja kuhinje Crvenog križa Osijek, gdje se obroci spravljaju, preko "Oazinog" tima, do razvozača Ljube, koji ih dostavlja na kućne adrese. I tako pet puta tjedno, odnosno svakim radnim danom, dok se za dane vikenda korisnici moraju sami snaći, što im – kažu – teško pada i dosta oduzima od ionako slabog kućnog budžeta. "Oazin" tim ulaže velike napore da se program održi jer je sredstava sve manje. Ali, kao što kaže Ana Jeličić, koja u "Oazi" brine za dostavu toplih obroka, u nadi je spas…

Ana Jeličić i Sabina Rončević na 'Oazinom' štanduAna Jeličić i Sabina Rončević na 'Oazinom' štandu

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 5. IV. 2014. godine, započela je manifestacija "Uskrs u Baranji" u organizaciji Turističke zajednice Baranje, koja će trajati sve do 23. IV. serijom prigodnih događanja. Istog dana u Dardi je održan Sajam korizmenih jela i ruha, a već sutradan, u nedjelju, s početkom u devet sati, ispred petlovačkog Doma kulture održan je Cvjetni sajam, na kome je sudjelovalo 20 izlagača, među njima i ekipa Mirovne grupe Oaza u sastavu Ana Jeličić i Sabina Rončević.

Krumpir-salata, ćoravi paprikaš, 'testo' s orasima, žganci...Krumpir-salata, ćoravi paprikaš, 'testo' s orasima, žganci...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Subota, 05. 04. 2014.

Uloga žene u razvoju zajednice

Predavačica Vesna Nedić Predavačica Vesna Nedić (Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 5. IV. 2014. godine, s početkom u 14:30 sati, u Srednjoj školi u Dardi održano je predavanje na temu "Uloga žene u razvoju zajednice". Predavačice su bile:

1. Jasna Petrović, Udruženje "Baranja", Lug – "Žene u ruralnim zajednicama"

2. Mira Anić, Udruga Zvono, Belišće – "Uloga žene u razvoju socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj"

3. Vesna Nedić, Mirovna grupa Oaza, Beli Manastir – "Žene u civilnom društvu"

Predavanje su organizirali Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Darda" i LAG Baranja, a u sklopu Sajma korizmenih jela i ruha. Posjećenost je bila velika, atmosfera ugodna, a u publici su bile sve same žene, iako bi – naravno – bilo dobro da su to čuli i – muškarci. Predviđeno vrijeme bilo je prekratko za ono što su predavačice imale reći, pa se skup neplanirano produžio, a nakon toga uslijedilo je druženje uz malu zakusku.

Petak, 04. 04. 2014.

Godišnja skupština "Alerge"

S druženja poslije skupštineS druženja poslije skupštineU petak, 4. IV. 2014. godine, s početkom u 18 sati, u Nastavno-sportskoj dvorani u Belom Manastiru održana je redovna godišnja skupština belomanastirske Udruge osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga". Skupštinom je predsjedavala predsjednica dr. Mirjana Marjanović.

Nakon što su usvojeni svi izvještaji o radu u 2013. godini, usvojeni su i plan i program rada za tekuću, 2014. godinu, za koju su, slično kao i prethodnih godina, po mjesecima planirane brojne aktivnosti.

Lidija Dabić i Janoš SelešiLidija Dabić i Janoš Seleši(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 4. IV. 2014. godine, s početkom u 18 sati, u Uredu LAG-a Baranja u Belom Manastiru održana je godišnja skupština Lokalne akcijske grupe (LAG) Baranja.

Nakon što je dosadašnji predsjednik Janoš Seleši pozdravio prisutne i otvorio skupštinu, izabrano je radno predsjedništvo (Stipan Kovačić za predsjedavajućeg te Vesna Nedić i Jakob Kajtar za članove) kao i zapisničar i dva ovjerovitelja zapisnika, predsjednik i dva člana verifikacijske komisije te predsjednik i dva člana izborne komisije.

Uprava 'Šparte': Živojević, Kolesarić, Šimić, Kajtar i LivazovićUprava 'Šparte': Živojević, Kolesarić, Šimić, Kajtar i Livazović

(Fotoalbum Rajka Cicaka može se vidjeti ovdje)

Nakon što je 16 godina ''mirovala'', od petka navečer opet djeluje belomanastirska "Šparta". Odlučeno je tako na izbornoj skupštini tog najuspješnijeg baranjskog nogometnog kluba, na kojoj je za predsjednika izabran Oleg Šimić.

U sklopu uskrsnih aktivnosti Turističke zajednice Baranje i Sajma korizmenih jela i ruha u Dardi, koji organizira Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Darda" u subotu (5. IV. 2014. godine), LAG Baranja organizira predavanje na temu

Uloga žene u razvoju zajednice

Jasna Petrović (1), Vesna Nedić (2), Mira Anić (5)Jasna Petrović (1), Vesna Nedić (2), Mira Anić (5)Cilj događanja je, pored prikaza tradicijskih običaja u pripremanju korizmenih jela i čuvanja narodnih običaja i nošnji od zaborava, osvijestiti značaj i ulogu žena u razvoju zajednice, ukazati na mogućnosti razvoja socijalnog poduzetništva, posebno u ruralnim sredinama, i potaknuti žene da kroz mehanizam socijalnih usluga doprinesu razvoju civilnog društva i zajednice kao cjeline.

Program događanja:

Predavačica Vesna Nedić (u sredini)Predavačica Vesna Nedić (u sredini)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 2. IV. 2014. godine s početkom u 16 sati, u Uredu LAG-a Baranja u Belom Manastiru održana je radionica pod nazivom "Projektno izvještavanje", koja je dio modula 2 "Upravljanje provedbom projekta" u sklopu PCM-edukacije "Priprema i provedba projekata Europske Unije".

Radionicu su održale Žana Kralj, programska asistentica Udruge za kreativni razvoj "Slap", i Vesna Nedić, projekt-koordinatorica Mirovne grupe Oaza. Žana se bavila financijskim izvještavanjem, a Vesna programskim (narativnim) izvještavanjem, a to su teme u kojima obje predavačice imaju dugogodišnje iskustvo.

Srijeda, 02. 04. 2014.

Počinje "Uskrs u Baranji"

Manifestacija traje od 5. do 23. IV. 2014.Manifestacija traje od 5. do 23. IV. 2014.

Kreativnost i pozitivne porukeKreativnost i pozitivne porukeU trećem mjesecu 2014. godine održane su četiri dječje radionice iz projekta "Tolerancija – DA, nasilje - NE". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, radionice se održavaju u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra petkom od 18 do 20 sati, inače ih vodi Stela Fabijan, a jednu je (14. III.) vodila i Ana Jeličić. Radionice su imale sljedeće nazive: "Aktivno slušanje" (deveta), "U tuđim cipelama" (deseta), "Uvijek možeš nešto učiniti" (jedanaesta) i "Moja odgovornost" (dvanaesta).

Utorak, 01. 04. 2014.

Rođendan Gradskog kazališta

Predstava 'U Malom raju'Predstava 'U Malom raju'Danas, 1. aprila 2014. godine, Gradsko kazalište Beli Manastir slavi osmi rođendan. Na mnogobrojne čestitke upućene preko Facebooka, Kazalište odgovara ovako:

"Dragi prijatelji, HVALA vam na lijepim željama i čestitkama. Kazalište u Belom Manastiru postoji od 1929. godine, a mi smo se na današnji dan, prije osam godina, 1. travnja 2006. godine, okupili na prvom dogovoru i audiciji i nastavili rad nekadašnjeg belomanastirskog kazališta i do danas uspješno radimo. Dokumenti o registraciji našeg kazališta stigli su nam u siječnju 2007., no 01. 04. je dan kada smo oživjeli daske koje život znače.

Utorak, 01. 04. 2014.

Rad "Oazinog" internet-kluba

Kompjutere u internet-klubu treba i održavatiKompjutere u internet-klubu treba i održavati"Oazin" internet-klub otvoren je pet dana u tjednu od 8 do 20 sati. Pristup kompjuterima imaju svi: od djece i mladih pa do umirovljenika, bilo da su iz Belog Manastira ili su gosti iz drugih mjesta.

U "Oazi" pristup internetu je jeftin, donira se samo jedna kuna po satu kako bi se bar djelomično nadoknadili troškovi. Broj posjetitelja internet-kluba u siječnju 2014. godine bi je 306, u veljači 374, dok je internet-klub u ožujku posjetilo 246 korisnika.

Utorak, 01. 04. 2014.

Velike misli za ljude male (9)

Političarima, a i svima namaPolitičarima, a i svima nama

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok