MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Oslikane kutijice - škrinjiceOslikane kutijice - škrinjice(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Svakog ponedjeljka, od 18 do 20 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održavaju se besplatne "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene, koje vodi Jelena Opačić-Matijević.

Prema riječima voditeljice Jelene, treći mjesec godine 2014. protekao je brže nego inače. Dani su sunčaniji pa su i kreativke na radionicama vedrije. Ovaj mjesec one su bojale kutijice – škrinjice i oslikavale ih narodnim motivima, koji se nalaze i na drugim predmetima izrađenim na "Oazinim" radionicama. Ovaj mjesec kreativke su se pozdravili i s dragom prijateljicom Lidijom Popović (djevojački Đurić), koja je ranije dolazila na radionice. Udala se i odlazi živjeti u Švicarsku. Ne "zamjeramo" joj što odlazi jer ima – dobar i lijep razlog.

Ponedjeljak, 31. 03. 2014.

Osnovana mreža SOS-NET

Mreža pružatelja socijalnih uslugaMreža pružatelja socijalnih uslugaU ponedjeljak, 31. III. 2014. godine, u prostorijama Udruge paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije ("Upit") osnovana je neformalna Mreža pružatelja socijalnih usluga SOS-NET. Radi se o mreži koju su inicirale organizacije civilnoga društva iz Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije: "Zvono" iz Belišća, "Breza" iz Osijeka, "Jaglac" iz Orahovice, "Izvor" iz Tenje, "Oaza" iz Beloga Manastira te "Upit" iz Osijeka.

Beli Manastir, Trg slobode - nema više drvećaBeli Manastir, Trg slobode - nema više drveća

Subota, 29. 03. 2014.

Sat za planet Zemlju

Sačuvajmo naš planet za buduće generacijeSačuvajmo naš planet za buduće generacijeSat za planet Zemlju (engl. Earth Hour, dosl. Zemljin sat), globalni je događaj koji organizira WWF (World Wide Fund for Nature, Svjetski fond za prirodu), a održava se posljednju subotu u ožujku svake godine, pozivajući domaćinstva i firme na gašenje svjetala i električnih uređaja na jedan sat radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcije oko klimatskih promjena.

Sat za planet Zemlju ove se godine održava 29. III. od 20:30 do 21:30 po mjesnom vremenu. Bit akcije Sat za planet Zemlju nije ušteda električne energije u tom satu isključivanja, nego da se jednim takvim vizualnim efektom podsjeti sve ljude na važnost svakodnevnog djelovanja kako bismo očuvali naš planet.

Potvrde svoj trojici polaznikaPotvrde svoj trojici polaznikaU četvrtak, 27. III. 2014. godine, u "Oazinom" internet-klubu završena je obuka iz Excela, koju je pohađalo troje zaposlenika belomanastirskog "EcoCorteca": Janez Horvat, Josip Salai i Ferenc Lakatoš, dok im je predavač bio Neno Radić.

Tom obukom, koja je trajala 10 sati, polaznici su dobili osnovna znanja iz Excela, koja mogu usavršiti bilo na poslu, bilo kod kuće. Svih polaznici s uspjehom su napravili završni zadatak te im je sukladno uspjehu uručena i potvrda. Po riječima njihovog predavača i više su nego aktivno i uspješno sudjelovali u obuci.

Web-portal Radio-BaranjeWeb-portal Radio-Baranje(Poveznica na članak)

Srijeda, 26. 03. 2014.

Pozivnica na koncert u Osijeku

Vokalni sastav Akvarel, OsijekVokalni sastav Akvarel, Osijek

Što je to Excel, pitanje je sad?Što je to Excel, pitanje je sad?U utorak, 25. III. 2014. godine, u "Oazinom" internet-klubu počela je obuka iz Excela za treću grupu zaposlenika belomanastirskog "EcoCorteca", koju (za sada) čine: Janez Horvat, Josip Salai i Ferenc Lakatoš (sjede na slici). Predavač je "Oazin" informatičar Neno Radić (stoji). Polaznici će, kao i prva i druga grupa, proći kraću obuku od 10 školskih sati.

Brojna publika, uglavnom srednjoškolciBrojna publika, uglavnom srednjoškolci(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

3. razred, igra 'Maske osjećaja'3. razred, igra 'Maske osjećaja'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Radionice iz "Oazinog" projekta "Tolerancija DA, nasilje – NE" održavaju se u belomanastirskom Društvenom centru svakog petka od 18 do 20 sati te u Osnovnoj školi "Ivan Filipović" iz Velike Kopanice (Brodsko-posavska županija; ravnatelj Željko Flidr) i u Osnovnoj školi Popovac (Osječko-baranjska županija; ravnateljica Jadranka Sabljak).

'Menadžment volontera' u sklopu projekta 'Volontirajmo za zajednicu''Menadžment volontera' u sklopu projekta 'Volontirajmo za zajednicu'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 23. III. 2014. godine, od 10 do 16 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održan je treći modul iz edukacijskog ciklusa "Menadžment volontera", a u sklopu projekta "Volontirajmo za zajednicu", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Edukaciju su provodile trenerice Martina Hećimović i Matea Vranješ iz Crvenog križa Osijek.

Pomoć gerontodomaćica mnogo nam značiPomoć gerontodomaćica mnogo nam značiI u drugom mjesecu 2014. godine "Oazine" gerontodomaćice obilazile su stare osobe u Gradu Belom Manastiru, pružajući im socijalnu uslugu pomoć u kući, a u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

"Oazin" gerontotim sastojao se od voditeljice programa, asistentice na programu, patronažne sestre, gerontokrojačice, gerontomajstora i šest gerontodomaćica. Tokom mjeseca održana su četiri sastanka gerontotima, na kojima se raspravljalo o tekućim problemima i na kojima su se davali prijedlozi kako ih riješiti. Gerontodomaćice su obilazile 45 osoba (42 žene i 3 muškarca), a ukupno su odradile 334 obilaska.

Subota, 22. 03. 2014.

69-godišnjica Bolmanske bitke

Polaganje vijenaca na Bolmanski spomenikPolaganje vijenaca na Bolmanski spomenik

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje, ovdje, ovdje i ovdje)

Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista (ZUABA) Osječko-baranjske županije (OBŽ) organizirala je u subotu, 22. III. 2014. godine, obilježavanje 69-godišnjice Bolmanske bitke, koja je bila druga velika antifašistička operacija u Baranji za vrijeme Drugog svjetskog rata, prva je bila Batinska bitka. Bolmanska bitka se odvijala od šestog do 21. III. 1945. na širem prostoru oko Bolmana i uz rijeku Dravu, a u njoj su učestvovali borci Jugoslovenske, Crvene i Bugarske armije, a protiv jedinica njemačkog Wermachta.

Svim polaznicima potvrda za uspješno sudjelovanje u obuciSvim polaznicima potvrda za uspješno sudjelovanje u obuciU petak, 21. III. 2014. godine, u "Oazinom" internet-klubu održani su posljednji sati obuke iz Excela, koju je pohađalo petero zaposlenika belomanastirskog "EcoCorteca": Vjekoslava Magić, Slobodan Nikolić, Boris Bošnjak, Bojan Horvat i Slavoljub Todorović (na slici).

5. kup Grada Belog Manastira5. kup Grada Belog Manastira

Različitim šarenim čarapama podržite osobe s "downom"Različitim šarenim čarapama podržite osobe s "downom"Danas je Svjetski dan sindroma Down. U znak potpore našim prijateljima s downom obujte danas različite šarene čarape, fotkajte ih i tim fotografijama zašarenite Facebook te time pokažite da podržavate borbu osoba sa sindromom down da se integriraju u naše društvo, da im osiguramo mjesto u vrtiću i školi, da im osiguramo posao i život učinimo ljepšim.

Četvrtak, 20. 03. 2014.

Završetak informatičke obuke

Uspješni polaznici informatičke obukeUspješni polaznici informatičke obuke(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Od 9. I. do 20. III. 2014. godine, svakog utorka i četvrtka, u "Oazinom" internet-klubu održavala se osnovna informatička obuka, koju je vodio Neno Radić i koju je pohađalo sedam polaznika iz različitih baranjskih mjesta. Obuku su uspješno završili (na slici): Antun Gerdešić, Marija Gerdešić, Vera Salai, Jela Bošnjak, Csilla Sabo, Mirjana Fujs i Jolanka Đerfi.

Četvrtak, 20. 03. 2014.

Sretan vam Međunarodni dan sreće

Budite sretni bar na Dan srećeBudite sretni bar na Dan srećeDanašnji dan, 20. ožujka ili 20. mart, slavi se kao Međunarodni dan sreće, a danas nam u 17 sati i 57 minuta službeno stiže i proljeće pa imamo dvostruki razlog da danas (a i svih sljedećih dana) budemo – sretni. Međunarodni dan sreće proglasili su Ujedinjeni narodi prije tri godine na prijedlog Kraljevine Butan.

Jelena Kamenko i Lejla Šehić Relić, VCOJelena Kamenko i Lejla Šehić Relić, VCOU četvrtak, 18. III. 2014. godine, u Hotelu Osijek održana je prezentacija "Praćenje i evidentiranje kompetencija stečenih volontiranjem". Prezentaciju je organizirao Volonterski centar Osijek (VCO), predstavivši sadržaj potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem, vodič za popunjavanje potvrde te konkretne primjere i načine praćenja kompetencija. Uime Mirovne grupe Oaza na prezentaciji su bili Vesna Nedić i Neno Radić.

Ministarstvo socijalne politike i mladih, kao nositelj provedbe Zakona o volonterstvu, izradilo je u prosincu 2013. godine okvirni sadržaj potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, čija je svrha pružiti podršku volonterima u prepoznavanju njihovih kompetencija stečenih kroz volonterska iskustva. Kompetencije se odnose na znanja i vještine te pripadajuću samostalnost i odgovornost.

Potpisivanje ugovora u Ministarstvu socijalne politike i mladihPotpisivanje ugovora u Ministarstvu socijalne politike i mladihU ponedjeljak, 17. III. 2014. godine, u Ministarstvu socijalne politike i mladih u Zagrebu "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić potpisala je ugovora o nastavku financiranja "Oazinog" socijalnog programa do kraja petog mjeseca (svibnja) 2014. godine.

Ministarstvo, naime, u prvoj polovini ove godine nastavlja provođenje svog trogodišnjeg programa pod nazivom "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva", kojim se financiraju trogodišnji programi 69 udruga iz cijele Hrvatske, u ukupnom iznosu od 9.757.477 kuna. Dio sredstava osiguran je u državnom proračunu, a dio će biti prikupljen iz prihoda od igara na sreću.

Razglednica iz 1970-ih (?) godinaRazglednica iz 1970-ih (?) godinaSavjet mladih Grada Belog Manastira organizira u utorak, 25. III. 2014. godine, s početkom u 12:30 sati, u Velikoj vijećnici u zgradi P+8 predavanje o povijesti Belog Manastira. Predavanje će držati povjesničar Davorin Taslidžić.

'Oazin' gerontomajstor Rade Janković'Oazin' gerontomajstor Rade JankovićRadivoj (Rade) Janković kao "Oazin" gerontomajstor bio je zaposlen preko javnih radova do 10. III. 2014. godine. Tokom prošlog mjeseca odradio je više popravaka u "Oazinim" prostorijama u Društvenom centru te u stanovima i kućama korisnika "Oazinog" programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

Kako su kuće starih osoba većinom i dotrajale i nedovoljno održavane, gerontomajstor je otklanjao sitne kvarove i vršio sitne popravke svega i svačega, od šamotnih cigli u pećima i karnišni do vodovodnih i električnih instalacija. Takve su usluge mnogo značile "Oazinim" korisnicima jer su ih dobivali besplatno, a hoće li ih dobivati i ubuduće – ne zavisi od "Oaze".

Zapetljavanje s klupom špageZapetljavanje s klupom špageU drugom mjesecu 2014. godine održane su četiri dječje radionice iz projekta "Tolerancija – DA, nasilje - NE". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, radionice se održavaju u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra petkom od 18 do 20 sati, a vodi ih Stela Fabijan. Radionice su imale sljedeće nazive: "Suradnja nas jača" (peta), "Kako da ti kažem" (šesta), "Lica osjećanja" (sedma) i "Kako se tko osjeća" (osma).

I mi ćemo kalkulatore zamijeniti ExcelomI mi ćemo kalkulatore zamijeniti ExcelomU petak, 14. III. 2014. godine, u "Oazinom" internet-klubu počela je obuka iz Excela za drugu grupu zaposlenika belomanastirskog "EcoCorteca", koju čine: Boris Bošnjak, Bojan Horvat, Vjekoslava Magić, Slobodan Nikolić i Slavoljub Todorović. Predavač je "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Polaznici će, kao i prva grupa, proći kraću obuku od 10 školskih sati, a nakon njih ista obuka bit će održana i za treću grupa iz iste firme.

Polaznici tečaja engleskog jezika - prvi stupanjPolaznici tečaja engleskog jezika - prvi stupanj(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Od 18. XI. 2013. do 14. III. 2014. godine, svakog ponedjeljka i petka, u zajedničkom prostoru Društvenog centra održavao se "Oazin" tečaj engleskog jezika – prvi stupanj (elementary). Tečaj je vodila Gordana Čiča (na slici s cvijećem), a grupa je na početku imala devet polaznika iz različitih baranjskih mjesta (Baranjsko Petrovo Selo, Beli Manastir, Branjin Vrh, Duboševica, Petlovac). Nakon što su Marija Stojić i Ana Marija Pahert odustale, preostalo je njih sedmero, koji su uspješno završili tečaj. To su (na slici): Marina Posavac, Katarina Ničin, Branko Vuk, Nada Dokl, …, Ankica Varga, Andriana Benić i Siniša Mijatović.

Ing. Slaven Birtić upoznaje LAG-ovce s bioplinskim postrojenjemIng. Slaven Birtić upoznaje LAG-ovce s bioplinskim postrojenjem(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nakon što je u četvrtak, 13. III. 2014. godine, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održana radionica o tzv. LEADER-pristup u ruralnom razvoju, u petak, 14. III. 2014. godine, Lokalna akcijska grupa (LAG) Baranja, u suradnji s "Beljem", organizirala je terensku radionicu na temu "Primjena obnovljivih izvora energije u poljoprivredi". Uz članove LAG-a Baranja, na radionici su sudjelovali i predstavnici LAG-a Karašica (Valpovo) te LAG-a Vuka-Dunav (Antunovac).

U četvrtak, 13. III. 2014. godine, u prostorijama Gradske četvrti Gornji Grad u Osijeku održano je predstavljanje natječajā za dodjelu financijskih podrški. Predstavljanje je organizirala Zaklada Slagalica kao provedbeno tijelo Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za potrebe provedbe decentraliziranih natječaja. Predstavljačice su bile Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade Slagalica, te Jelena-Gordana Zloić, stručna suradnica Zaklade.

Ovog puta poziv je upućen udrugama koje su programski usmjerene za rad s djecom i / ili mladima, koje promoviraju i razvijaju volonterstvo, kao i udrugama koje djeluju u području zaštite prava djece i podrške obitelji. Uime Mirovne grupe Oaza na predstavljanju je bio Neno Radić.

Radionica u Velikoj vijećnici Grada Belog ManastiraRadionica u Velikoj vijećnici Grada Belog ManastiraU četvrtak, 13. III. 2014. godine, s početkom u 10:30 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održana je radionica na temu "LEADER-pristup u Republici Hrvatskoj, planovi za provedbu Programa ruralnog razvoja 2014-2020. i LEADER-pristup u razdoblju 2014-2020". Na radionicu su bili pozvani svi članovi LAG-a Baranja, među kojima je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Četvrtak, 13. 03. 2014.

Fotovijest: Narcisi u punom cvatu

Narcisi, koje neki Baranjci zovu i - zelenkadeNarcisi, koje neki Baranjci zovu i - zelenkade

Predavačica Vesna Nedić, polaznici i - potvrdePredavačica Vesna Nedić, polaznici i - potvrdeU srijedu, 12. III. 2014. godine, u "Oazinom" internet-klubu održani su posljednji sati obuke iz Excela, koju su pohađala četvorica zaposlenika belomanastirskog "EcoCorteca": Ivan Savić, Predrag Radić, Dejan Bandov i Ivica Rečić (na slici).

Veliki planovi Savjeta mladihVeliki planovi Savjeta mladihU prošli petak (7. III. 2014) održana je 11. sjednica Savjeta mladih Grada Belog Manastira, kojoj su prisustvovali i novoizabrani pridruženi članovi te Zoran Kranjčec, zamjenik belomanastirskog gradonačelnika.

Predsjednik Savjeta Robert Kožić upoznao je pridružene članove s dosadašnjim radom Savjeta te s planom i programom rada za 2014. godinu. Riječi je bilo i o manifestaciji "Belomanastirsko ljeto mladih", za koju se ove godine priprema još veći broj kulturnih, zabavnih, sportskih, ali i edukacijskih sadržaja.

Richard Catherall (Velika Britanija)Richard Catherall (Velika Britanija)Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 11. III. 2014. godine, s početkom u 11 sati, u osječkoj Gradskoj četvrti Gornji grad Ministarstvo rada i mirovinskog sustava (MRMS) – u suradnji s British Councilom, CEDRA-om Osijek i Udrugom za kreativni razvoj "Slap" – održalo je javno predstavljanje i raspravu o Nacrtu Strategije razvoja socijalnog/društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Utorak, 11. 03. 2014.

Dani hrvatskog jezika

Hrvatski pravopis u izdanju Matice hrvatskeHrvatski pravopis u izdanju Matice hrvatskePovodom obilježavanja Dana hrvatskog jezika, Ogranak Matice hrvatske u Belom Manastiru, Gradska knjižnica Beli Manastir i Centar za kulturu pozivaju Belomanastirce i Baranjce na Izložbu pravopisā, gramatikā, rječnikā i jezičnih savjetnika u Gradskoj knjižnici od 11. do 17. ožujka 2014.

Također pozivaju i na razgovore o hrvatskom jeziku i pravopisu u Gradskoj knjižnici 12. ožujka 2014. (srijeda), u 18 sati. Na pitanja koja Vas zanimaju odgovore će davati profesorice hrvatskog jezika: Julijana Vladetić, Vera Jurić i Zdenka Baković.

Utorak, 11. 03. 2014.

Arhiv snova Kate Mijatović

Lebdeći kavez s konzolomLebdeći kavez s konzolomSljedeći članak prenosimo iz osječkog "Glasa Slavonije":

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu otvorena je izložba multimedijalne umjetnice Kate Mijatović, čiji je rad Između neba i zemlje predstavljao Hrvatsku na prošlogodišnjem, 55. Venecijanskom bijenalu. Izložba se može posjetiti do 23. ožujka svakog dana, osim ponedjeljka, od 11 do 19 sati.

Pridružite se našoj stranici na FacebookuPridružite se našoj stranici na Facebooku

Goran Kujundžić živi u DardiGoran Kujundžić živi u DardiCentar za kulturu Grada Belog Manastira i Ogranak Matice hrvatske u Belom Manastiru pozivaju na otvaranje izložbe slika "Permutacije" akademskog slikara Gorana Kujundžića. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 13. III. 2014. godine, u 19.00 sati, u Izložbenom prostoru Centra za kulturu u Belom Manastiru, Kralja Tomislava 2.

Goran Kujundžić je rođen 1976. godine u Subotici. Godine 2003. diplomirao je u klasi prof. Miroslava Šuteja, smjer grafika. Od 2009. doktorand je na Poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Zaposlen je na Učiteljskom fakultetu u Osijeku kao docent. Živi u Dardi.

Nedjelja, 09. 03. 2014.

500 brojeva riječkog "Feniksa"

Naslovnica 500. 'Feniksa'Naslovnica 500. 'Feniksa'Prošlog četvrtka objavljen je 500. broj riječkog enigmatskog magazina "Feniks", koji na 100 stranica (pa ga uredništvo od milja zove "debeljko") izlazi svakih četrnaest dana. Prvi broj izišao je 22. XII. 1994. tako da će krajem ove godine biti obilježena dvadesetogodišnjica izlaženja.

U tom 500. broju objavljen je i 703. nastavak "Feniksovog rječnika novih riječi". Prvih 312 nastavaka, pod naslovom "Mali Kvizov rječnik", objavljeno je u zagrebačkom "Kvizu", 313. nastavak u somborskom "Zamku", a od 314. nastavka izlazi u "Feniksu" (i to od broja 108 izdanog 28. I. 1999). Dosad je u toj rubrici obrađeno preko 21.500 novih riječi nezabilježenih u rječnicima, a rubrika se od prvog do posljednjeg nastavka priprema u – Belom Manastiru.

Nakon snimanja spota 'Happy' - u kafić na kavuNakon snimanja spota 'Happy' - u kafić na kavu

Dan žena u Belom ManastiruDan žena u Belom Manastiru(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Hrana je raznovrsna, ukusna, topla...Hrana je raznovrsna, ukusna, topla..."Oazin" program "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", u sklopu kojega ide i socijalna usluga dostava besplatnih toplih obroka, provodio se i tokom najkraćeg mjeseca u godini. Kroz tu uslugu, koju i dalje financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih te dijelom Grad Beli Manastir, 40 najugroženijih Belomanastiraca svakog radnog dana prima besplatne tople obroke, koji im se dostavljaju na kućne adrese.

Kao što je iz naših izvještaja već poznato, "Oaza" tu uslugu pruža u suradnji s Crvenim križem Osijek, gdje se hrana priprema. A ona je raznovrsna, ukusna, topla... Na dnevnom meniju nalaze se grah, kupus, meso, riba, tjestenina, razna variva, kruh, mliječni proizvodi i voće. Iz navedenog možemo zaključiti da su zastupljene različite namirnice i na taj način zadovoljene osnovne prehrambene potrebe naših korisnika. Zato i ne čudi da je većina njih zadovoljna i moli Boga da program što duže (po)traje, što je vrlo neizvjesno s obzirom na razne promjene koje se događaju u državi i njezinim ministarstvima.

Radmila Ognjenović otvara izložbuRadmila Ognjenović otvara izložbu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 6. III. 2014. godine, s početkom u 18 sati, u izložbenom prostoru belomanastirskog Centra za kulturu, pred brojnim posjetiocima, otvorena je izložba bračnih fotografija pod imenom "Da mi u starosti budeš ljubav iz mladosti … retromagija". Izložbu je priredila Srpska organizacija (SO) "Praktička žena", a otvorila ju je Radmila Ognjenović.

Srijeda, 05. 03. 2014.

Počela osnovna obuka iz Excela

Kako kalkulatore zamijeniti Excelom?Kako kalkulatore zamijeniti Excelom?U srijedu, 5. III. 2014. godine, u "Oazinom" internet-klubu počela je obuka iz Excela, koju polaze četiri zaposlenika belomanastirskog "EcoCorteca": Dejan Bandov, Predrag Radić, Ivica Rečić i Ivan Savić. Predavačica je "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Mnoge osobe i danas se češće laćaju kalkulatora, nego što koriste neki kompjuterski program za računanje. Najrasprostranjeniji je baš Microsoft Excel, neki bi rekli i najlakši. Pomoću njega lako se dođe do željenog izračuna.

Polaznici će proći kraću obuku od 10 školskih sati, a nakon njih ista obuka bit će održana i za još jednu grupa iz iste firme.

Snimanje je u subotu, 8. III. 2014, u 11 i 17 satiSnimanje je u subotu, 8. III. 2014, u 11 i 17 satiBelomanastirska udruga "Skok-klub – športska rekreacija i ples", u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje i Gradom Belim Manastirom, organizira snimanje spota "Happy". Snimanje će se obaviti u subotu, 8. III. 2014. godine, u 11 i 17 sati.

Pozivaju se sve udruge, sportski klubovi, ustanove, poduzetnici i ljudi dobre volje da se pridruže ekipi za organizaciju, koja će se pobrinuti za sve ostalo, a oni koji budu došli neka na licu ponesu samo osmijeh, dobru volju i ritam – u nogama.

'Oazine' kreativke'Oazine' kreativke(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Svakog utorka, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, održavaju se besplatne "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene, koje vodi Ana Jeličić. U drugom mjesecu 2014. godine održane su četiri takve radionice, uvijek u isto vrijeme: od 18 do 20 sati.

Evo što o radionicama kaže voditeljica Ana:

Popovac, Dom kulturePopovac, Dom kulturePopovačka podružnica Hrvatske narodne stranke (HNS) – liberalni demokrati organizira povodom Dana žena u Branjini, Kneževu i Popovcu podjelu ruža i prigodnih poklončića svim osobama nježnijeg spola između 8 i 10 sati na javnim površinama ispred domova kulture u Branjini i Popovcu te ispred zgrade starog restorana u Kneževu.

HNS svim majkama, suprugama, djevojkama i djevojčicama želi Sretan Dan žena!

Kreativni rad uz priče i šaleKreativni rad uz priče i šaleSvakog ponedjeljka, od 18 do 20 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održavaju se besplatne "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene, koje vodi Jelena Opačić-Matijević.

Nedjelja, 02. 03. 2014.

Drugi modul Menadžmenta volontera

'Menadžment volontera' u sklopu projekta 'Volontirajmo za zajednicu''Menadžment volontera' u sklopu projekta 'Volontirajmo za zajednicu'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Kao što smo i najavili, u nedjelju, 2. III. 2014. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održan je drugi modul iz edukacijskog ciklusa "Menadžment volontera", a u sklopu projekta "Volontirajmo za zajednicu", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Edukaciju su provodile trenerice Martina Hećimović i Matea Vranješ iz Crvenog križa Osijek.

Kostimirane prodavačice krofniKostimirane prodavačice krofni(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ako se zateknete u Ljubljani za vrijeme Pustnog karnevala, na primjer na Prešernovom trgu uz čuveno Tromostovje, hoćete li odoljeti a da ne kupite krofne (poput onih iz prethodne "fotovijesti") i to po "pustnim cenama" i od prodavačica karnevalski obučenih? Naravno da nećete, a nije im odoljela ni – "Oazina" projekt-koordinatorica.

Subota, 01. 03. 2014.

Fotovijest: Za prste polizat'

Vrijeme je za - pokladne krofneVrijeme je za - pokladne krofne

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok