MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu Otvorena medijska grupacija iz Zagreba pozvala je Mirovnu grupu Oaza da njeni predstavnici budu dio velike skupine od 60-ak osoba iz Osijeka i okoline i 20-ak iz Zagreba, koja je u petak i subotu (20-21. IX. 2013) putovala u Novi Sad povodom uspješnog i svečanog završetka projekta "Minority 3D – Diversity, Dialogue, Development". Projekt je završen okruglim stolom na temu nacionalnih manjina u Hrvatskoj i Srbiji (o čemu smo već pisali ovdje), a "Oazu" su predstavljali direktorica i projekt-koordinatorica Vesna Nedić i web-dizajner Neno Radić. Članci o tom događanju objavljeni su i na nekim internetskim portalima i stranicama: Osijek031, SiB, Fama, Danas.rs, Minority3D, Krstarica

'Oazina' direktorica Vesna Nedić (sjedi desno) na okruglom stolu u Novom Sadu'Oazina' direktorica Vesna Nedić (sjedi desno) na okruglom stolu u Novom SaduSa službene web-stranice Grada Novog Sada u cijelosti prenosimo članak objavljen 20. IX. 2013. godine pod naslovom "Okrugli sto na temu nacionalnih manjina sa područja Hrvatske i Srbije". Na okruglom stolu aktivno je učestvovala i "Oazina" direktorica i projekt-koordinatorica Vesna Nedić (opširniji tekst pročitajte ovdje).

"Član Gradskog veća za komunalne delatnosti doc. dr Nikola Ćirović prisustvovao je manifestaciji i okruglom stolu u organizaciji Otvorene medijske grupacije, u okviru projekta 'Minority 3D – Diversity, Dialogue, Development' uz podršku IPA-programa Evropske Unije za Hrvatsku. Cilj projekta je podsticanje mladih na aktivno razumevanje potreba pripadnika manjinskih zajednica i povećanje svesti i tolerancije koje vode ka boljim međusobnim odnosima.

Subota, 21. 09. 2013.

Bilo kuda – OAZA svuda (III)

'Oazina' direktorica Vesna Nedić pred novosadskom 'Magičnom oazom''Oazina' direktorica Vesna Nedić pred novosadskom 'Magičnom oazom'Kao što nekoliko puta zabilježismo na ovoj web-stranici (npr. ovdje i ovdje), širom svijeta nema samo pustinjskih oazā, nema i oazā druge vrste. Još jednu snimismo u Zmaj-Jovinoj ulici u Novom Sadu. To lijepo ime nosi prodavnica igračaka "Magična oaza", koja u svom logu koristi skraćeno ime – MAGAZA.

Sabina Rončević i Ana JeličićSabina Rončević i Ana JeličićU sklopu tradicionalne belomanastirske manifestacije "Jesen u Baranji", u subotu, 21. IX. 2013. godine, održan je i sajam domaćih i tradicijskih proizvoda. Na sajmu je učestvovalo 20-ak izlagača, a među njima i Mirovna grupa Oaza s članicama Anom Jeličić, Sabinom Rončević i Stelom Fabijan.

Kao i na dosadašnjim sajmovima i izložbama, "Oazin" štand bio je prepun maštovitih proizvoda, koji su izazivali veliku pažnju i interes posjetitelja. Cijeli sajam bio je u duhu jeseni, njenih bogatih plodova i mirisa. Sajam je bio posjećen i prava je šteta što je izlagače iznenadila kiša, koja ih je sve potjerala s Trga slobode. Ali, takva je jesen, što nije smetalo kasnijem nastavku zacrtanog programa "Jeseni u Baranji".

Zoran Ivanić (Otac), Boris Košar (Benjamin), Meri Avdić (Majka) i Stiv Stipić (Djed)Zoran Ivanić (Otac), Boris Košar (Benjamin), Meri Avdić (Majka) i Stiv Stipić (Djed)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U belomanastirskoj kinodvorani, u subotu, 21. IX. 2013. godine, a u sklopu četvrtog Festivala kazališnog stvaralaštva, udruga građana "Scena Sisak" izvela je predstavu "Sveta Tea", američkog autora D. T. Arcierija, u režiji Tihomira Kosića. To je priča "o obiteljskim tajnama, o njihovim uzrocima i posljedicama, priča o odrastanju i sazrijevanju jednog mladića i njegovom suočavanju sa životnom istinom da ništa nije onako kao što izgleda, ali je to istovremeno i dirljiva priča o praštanju.

'Uljepšaj radni okoliš''Uljepšaj radni okoliš'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 21. IX. 2013. godine, na Međunarodni dan mira, održana je treća kampanja "Hrvatska volontira!" Kampanju su zajedničkom volonterskom akcijom uređenja svog okoliša uz Društveni centar podržati članovi – volonteri Mirovne grupe Oaza i P.G.D.I.-ja. Volonterska akcija pod nazivom "Uljepšaj radni okoliš", u trajanju od 9 do 12 sati, uz poneku alatku i mnogo dobre volja i elan, rezultirala je čistim prostorom oko Društvenog centra i ulickanim parkićem u Ulici J. Antala 3.

U akciji su učestvovali (na slici) Ana Jeličić, "Oazina" komšinica, Jelena Opačić-Matijević, Elvira Hegeduš, Stela Fabijan, Jovan Nedić, Ana Dragila, Mirela Alagić, Radomir Milovac, Ana Rebrina (čuči).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok