MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Seminar iz projekta 'Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina' Seminar iz projekta 'Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina' U četvrtak i petak, 13. i 14. VI. 2013. godine, u vukovarskom hotelu "Lav" i na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, održan je dvodnevni seminar pod nazivom "EU politike: novi okvir za suradnju lokalnih vlasti i organizacija civilnoga društva", a u sklopu projekta "Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina", koga financira Europska Unije. Nositelj projekta u Hrvatskoj je Agencija lokalne demokracije (ALD) iz Osijeka, a u Srbiji Centar lokalne demokratije (CLD) iz Subotice.

Na seminaru su bili predstavnici Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te predstavnici Bačkog i Sremskog okruga iz Srbije. Grad Beli Manastir predstavljali su zamjenici gradonačelnika Zoran Kranjčec i Marko Bogatić, a Mirovnu grupu Oaza Ana Jeličić. Seminar, čiji je cilj potaknuti umrežavanje lokalnih zajednica na regionalnoj i europskoj razini radi lakšeg povlačenja sredstava iz EU, samo je jedan u nizu seminara koji su predviđeni projektom i već su održani u Novom Sadu, Osijeku i Apatinu.

U Hrvatskoj: Neno, Vesna i drugi...U Hrvatskoj: Neno, Vesna i drugi...U petak, 14. VI. 2013. godine, s početkom u 12 sati, održana je videokonferencija putem interneta koju su organizirali Carla Ferreira i Colin Habberton, predstavnici platforme GivenGain, s predstavnicima nekoliko hrvatskih udruga koje koriste tu platformu. Među tim udrugama je i Mirovna grupa Oaza, koju su na videokonferenciji predstavljali direktorica Vesna Nedić i web-dizajner Neno Radić.

Konferencija je organizirana da bi Carla i Colin, koji se nalaze u Južnoafričkoj Republici, odgovarali na pitanja o tome kako iskoristiti platformu GivenGain za promidžbu vlastitih udruga i projekata, s ciljem da se dobiju donacije za realizaciju tih projekata.

Petak, 14. 06. 2013.

"Oazin" dan otvorenih vrata

'Oazini' članovi i volonteri prije odlaska u akciju'Oazini' članovi i volonteri prije odlaska u akcijuKao što smo i najavili, petak (14. VI. 2013. godine) bio je "Oazin" dan otvorenih vrata, koga smo organizirali u okviru manifestacije Dan otvorenih vrata udruga. Toga smo dana našim korisnicima i posjetiocima (a bilo ih je 46!) omogućili besplatan pristup internetu, a one koje je to zanimalo upoznali smo i s radom Mirovne grupe Oaza. Četrnaest naših članova i volontera na belomanastirskom Trgu slobode i u drugim ulicama dijelilo je građanima letke i ljubazno im davalo informacije o "Oazi", s ciljem da građani budu što upućeniji u naš rad i djelovanje. Mirovna grupa Oaza poznata je po otvorenosti, rado podržavamo tuđe akcije i uključujemo se u njih, tako da nam je sudjelovanje u ovoj manifestaciji bilo pravo zadovoljstvo. Zato do sljedećeg Dana otvorenih vrata, srdačan pozdrav!

U subotu, 15. VI. 2013. godine, na nogometnom igralištu, okupljanje u 9:30U subotu, 15. VI. 2013. godine, na nogometnom igralištu, okupljanje u 9:30U subotu, 15. VI. 2013. godine, završava se obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga u Republici Hrvatskoj, a isti dan belomanastirska udruga "Skok-klub – športska rekreacija i ples" slavi svoj drugi rođendan. Tim povodom rukovodstvo udruge odlučilo je nagraditi sve građane, klubove i udruge pa vas poziva da prisustvujete prvom treningu na otvorenom, koji će se održati u Belom Manastiru, na glavnom igralištu NK "Baranja – Belje".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok