MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Što žene misle o položaju žena u društvu?Što žene misle o položaju žena u društvu?U četvrtak, 7. III. 2013. godine, s početkom u 18 sati, u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani održana je radionica na temu "Položaj žena u društvu – položaj žena u Baranji". Radionica je organizirana u suradnji petlovačke Udruge "Tradicijom za budućnost" i projekta "Tradicijski korzo Beli Manastir", kojega financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Cilj radionice bio je probuditi interes žena i potaknuti ih da se više aktiviraju u društvenom životu. Radionicu su držale Violeta Perčić i Nikolina Kovač.

Četvrtak, 07. 03. 2013.

Okrugli stol o volontiranju mladih

Mali broj mladih uključuje se u volonterske akcijeMali broj mladih uključuje se u volonterske akcijeU četvrtak, 7. III. 2013. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održan je okrugli stol na temu "Volontiranje mladih" s ciljem promoviranja i poticanja mladih na volontiranje kroz neformalno obrazovanje, kao i povećanje razine znanja o volontiranju kod mladih u Baranji

Okrugli stol organizirala je Mirovna grupa Oaza u sklopu projekta "Naučimo volontirati", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Okruglom stolu prisustvovali su: Jasminka Berend iz Druge srednje škole Beli Manastir, Ivana Kostadinović iz Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman", Antonija Babić, Ivana Laptoš i Miroslav Radišić, koji su na stručnom osposobljavanju u Gradu Belom Manastiru, Josip Grinfelder iz DVD-a Beli Manastir, Sara Fabijan i Miloš Vojtek iz Savjeta mladih Grada Belog Manastira, Miroslav Prebeg, voditelj Skloništa za životinje pri Veterinarskoj stanici Beli Manastir, te predstavnici udruga: Borislav Milić (Udruga mladih "UPS") i Patricia Gaža ("Skok-klub – športska rekreacija i ples").

U Velikoj vijećnici, 15. III. 2013. godineU Velikoj vijećnici, 15. III. 2013. godine

Dobro društvo s oslikanim maramamaDobro društvo s oslikanim maramamaVeć nekoliko godina, svakog utorka, od 18 do 20 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održavaju se besplatne "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene koje vodi Ana Jeličić. Evo kako ona opisuje radionice održane u drugom mjesecu 2013. godine:

- Petog, dvanaestog, devetnaestog i 26. veljače održavane su redovite likovno-kreativne radionice za žene. Posjećenost je, kao i obično, bila dobra, bez obzira na vremenske prilike i neprilike koje su vezane uz ove zimske mjesece. Od 12 do 15 korisnica po radionici smatramo da je dobar odaziv.

Oslikavanje platnenih torbiOslikavanje platnenih torbiVeć nekoliko godina, svakog ponedjeljka, od 18 do 20 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održavaju se besplatne "Oazine" likovno-kreativne radionice za žene koje vodi Jelena Opačić-Matijević. Evo kako ona opisuje radionice održane u drugom mjesecu 2013. godine:

- Krajem prvog mjesec radile smo broševe od platna za humanitarnu inicijativu "Cvjetić za Matiju". Kako su se ti broševi svidjeli našim korisnicama, nastavile smo ih izrađivati za sebe i svoje bližnje. Bliži se i proljeće pa prelazimo na proljetnu kolekciju: oslikavanje platnenih torbi i šalova. Najbolje radove odnijet ćemo u osječku suvenirnicu "Panona" i ponuditi ih turistima koji posjećuju Slavoniju i Baranju.

U 'Oazi' stičem nova znanja i iskustvaU 'Oazi' stičem nova znanja i iskustvaOd 21. I. 2013. godine u "Oazinom" internet-klubu kao suradnica za rad s mladima, a preko mjere zapošljavanja javni radovi, zaposlena je na period od tri mjeseca Evica Petković iz Šećerane. Evo što ona kaže o sebi i svom dosadašnjem radu:

- Imam 23 godine. Završila sam gimnaziju općeg smjera u Belom Manastiru, a trenutno sam studentica Građevinskog fakulteta u Osijeku.

Za Mirovnu grupu Oaza čula sam još u srednjoj školi od prijatelja, ali nažalost nisam sudjelovala u radionicama i seminarima koje je organizirala "Oaza". Sam rad Mirovne grupe Oaza oduvijek mi je bio zanimljiv zbog raznih druženje, događanja te edukativnih i kreativnih radionica, koji su namijenjeni svima koji su otvoreni za takav način rada. Kako sam i sama takva, s oduševljenjem sam počela raditi u "Oazi". A radim kao suradnica u radu s mladima, točnije nadzirem ih prilikom korištenja računala i pristupa internetu u "Oazinom" internet-klubu i pomažem im ako naiđu na neke nejasnoće i poteškoće. Tijekom mjeseca veljače imali smo, na primjer, 680 pristupa internetu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok