MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Dubravka Simendić i Evica PetkovićDubravka Simendić i Evica PetkovićU srijedu, 27. III. 2013. godine, "Oazini" aktivisti na programu "Pomoć starim i nemoćnim osobama": Ana Jeličić, Dubravka Simendić i Ljubomir Jeličić organizirali su nabavku artikala za uskršnje paketiće namijenjene starim osobama. Ove su godine paketići doista skromni i sadrže samo čokoladne kekse i kavu.

Da bi paketići ipak bili ljepši i "topliji", pobrinule su se voditeljice "Oazinih" likovno-kreativnih radionica za žene i djecu pa su korisnici i korisnice tih radionica iscrtali 50-ak čestitki na plavim, crvenim, narančastim i zelenim kartonima i uime Mirovne grupe Oaza zaželjeli sretan Uskrs starim osobama koje obilaze "Oazine" gerontodomaćice. Paketiće je zapakovala i sortirala Evica Petković, koja preko javnih radova radi u "Oazi" kao suradnica za rad s mladima.

Srijeda, 27. 03. 2013.

Zagonetni sastanak (II)

Nekadašnji učenici Gimnazije Beli ManastirNekadašnji učenici Gimnazije Beli ManastirPrije 17 dana objavili smo na ovoj web-stranici članak pod gornjim naslovom, koji je postao jedan od najčitanijih članaka tih dana. U članku je bilo postavljeno (retoričko) pitanje zašto su se tada četvorica sjedokosih mladića sa slike sastali u belomanastirskom Hotelu Patria i o čemu su pri tom razgovarali. U odgovoru na pitanje rečeno je da su svi oni bili učenici Gimnazije Beli Manastir, da im je razrednik bio pokojni Novak Vukčević, da su maturirali 1973. godine i da ove godine obilježavaju – zamislite – 40 godina mature.

Na novom sastanku, održanom 27. III. 2013. godine na istom mjestu, utvrđeno je da će se godišnjica mature obilježiti u subotu, 25. maja, i to tako što će se u 16 sati okupiti pred Gimnazijom, a potom slijedi uobičajeni program: slikanje, ulazak u razred, sjedanje u klupe, prozivka, kratko predstavljanje nekadašnjim drugovima i evociranje uspomena na nezaboravne školske dane, uz – naravno – mnogo priče, smijeha i veselja.

Srijeda, 27. 03. 2013.

Izložba "Lan i kudelja"

'Hrvatska žena' (arhivska fotografija)'Hrvatska žena' (arhivska fotografija)U srijedu, 27. III. 2013. godine, s početkom u 17 sati, u vlastitim prostorijama na adresi Trg slobode 16 u Belom Manastiru, Društvo "Hrvatska žena" – Baranja Beli Manastir priredilo je – povodom Uskrsa i uskršnjih blagdana – izložbu pod imenom "Lan i kudelja". Otvorenju je prisustvovao veliki broj posjetitelja i ljubitelja starina. Pozdravni govor održala je predsjednica "Hrvatske žene" Marija Keler, a potom su uslijedile prigodne riječi Davorina Bubalovića i Maje Sičajmov.

Kao i uvijek do sada, članice udruge veoma su se potrudile oko izložbe. Izložene rukotvorine nastale su na platnu od kudelje i lana, koje su prele još njihove bake. To davno, zaboravljeno vrijeme koje izložba prikazuje lijepo je dočarala starim crkvenim napjevima i prikladnom nošnjom "Pučka pjevačka grupa Crkve svetog Lovre" iz Baranjskog Petrovog Sela. Ta pjevačka grupa cijeloj je izložbi dala jedan svečani ton pa su posjetitelji, među kojima je bila i "Oazina" aktivistica Ana Jeličić, proveli jedno ugodno predvečerje. Izložba je – slobodno se može reći – jedan lijepi, prikladni "poklon" za oči i dušu uoči uskršnjih blagdana. I zato organizatori(ca)ma hvala, a svima koji slave – Sretan Uskrs!

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok