MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

P. Matić, N. Živković, M. Vasiljević i D. TanackovićP. Matić, N. Živković, M. Vasiljević i D. Tanacković(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 29. IX. 2012. godine, u organizaciji Pododbora Osijek SKD-a "Prosvjeta", održana je promocija knjige "Rječnik, govor i običaji voćinskog kraja koji nestaju" (397 stranica), čiji su autori Milenko VasiljevićČiko, pjesnik iz Osijeka, i Nikola Živković, profesor iz Belog Manastira. Doprinos nastanku knjige, osim autora, dali su još i Milan Dvornić iz Belog Manastira i Zvjezdana Matoković (rođena Vasiljević) iz Valpova, kao ilustratori, Radenko Bošković Rajs kao urednik, te Petar (Pero) Matić, profesor i kustos iz Darde, kao recenzent i pisac pogovora.Autori knjige i recenzent rođeni su u voćinskom kraju, u selima koja su međusobno udaljena nekoliko kilometara: Milenko Vasiljević u Sekulincima, Nikola Živković u Smudama, a Pero Matić u mjestu Bokane, pa je njihov rad na ovoj knjizi "vijenac izgubljenom zavičaju", kako je svoj pogovor naslovio Pero Matić.

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)


'Oazin' štand: Ana Jeličić i Sabina Rončević'Oazin' štand: Ana Jeličić i Sabina RončevićU subotu, 29. IX. 2012. godine, na belomanastirskom Trgu slobode održan je jubilarni, 10. Sajam obrtništva i poduzetništva Baranje, koji je uspješno organiziralo Udruženje obrtnika Baranje i na kome je bilo više od 80 izlagača iz Slavonije i Baranje. Na Sajmu je učestvovala i Mirovna grupa Oaza, a "Oazin" štand su aranžirale i na njemu dežurale Ana Jeličić i Sabina Rončević.

Na otvaranju Sajma izlagačima i okupljenim građanima obratili su se Marina Petranović i Dario Lozančić, tajnica i predsjednik Udruženja obrtnika Baranje, Dragutin Grabrović, predsjednik Županijske obrtničke komore, Željko Kraljičak, dožupan Osječko-baranjske županije, i belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš. Otvaranje Sajma uveličao je nastup HKUD-a Beli Manastir.

Subota, 29. 09. 2012.

Najava: Dan sela Zmajevca

U subotu, 6. X. 2012. godineU subotu, 6. X. 2012. godine

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok