MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Naučimo se nenasilno ponašati
Učenici Osnovne škole Kneževi Vinogradi

Nakon edukacije u Orahovici (6. i 7. III. 2010), stručni tim sastavljen od nastavnika Osnovne škole Kneževi Vinogradi - pod stručnim vodstvom edukatorica iz zagrebačkog "Malog koraka" te voditeljice Vesne Nedić "Oazinog" projekta "Naučimo se nenasilno ponašati" i asistentice na tom projektu Sofije Petrović- izradila je planove radionica za sve razrede (1-8) koje će se provoditi u OŠ Kneževi Vinogradi. Radionice su prilagođene učenicima, a održavat će ih jednom mjesečno razrednici i razrednice u svojim razrednim odjelima.

 

Utorak, 30. 03. 2010.

Edukacija "Oazinih" volontera

Edukacija Oazinih volontera
Edukacija Oazinih volontera
Osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek (VCO) pokrenuo je projekt pod dugačkim i kompliciranim nazivom "Građani, policija i lokalna uprava prema participatornoj demokraciji - izgradnja kapaciteta zajednice za konsenzus" s ciljem jačanja kapaciteta zajednice i pokretanja građana (posebno marginaliziranih skupina)  na zajedničko rješavanje problema važnih za razvoj zajednice korištenjem demokratskih mehanizama u multietničkim područjima Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.
Belomanastirski pododbor SKD-a Prosvjeta
Izbor novog predsjednika

Na redovnoj izvještajnoj i vanrednoj izbornoj sjednici Skupštine SKD-a "Prosvjeta" – Pododbor Beli Manastir, održanoj u ponedjeljak, 29. III. 2010. godine, dosadašnji predsjednik Milenko Stanić podnio je ostavku i za novog predsjednika predložio 28-godišnjeg Dejana Jeličića, što je Skupština jednoglasno prihvatila. Nenajavljeno ostavku je podnio i dosadašnji sekretar Predrag Stojanović, a novi sekretar će se naknadno izabrati, vjerovatno između budućih mlađih članova čije je učlanjenje najavio novi predsjednik. Svoju ostavku dosadašnji je predsjednik obrazložio zamorom u radu, a dosadašnji sekretar zauzetošću budući da je krajem prošle godine izabran za zamjenika gradonačelnika Grada Belog Manastira iz redova srpske nacionalne manjine. Trenutno Podobor ima 15 članova. Prošle godine bilo ih je 30, a pretprošle 45.

Nedjelja, 28. 03. 2010.

Karanački proljetni vašar

Proljetni vašar u Karancu
Baranjska kuća: kulenova seka duga 10 metara
U nadaleko poznatom baranjskom etnoselu Karancu nastavlja se višegodišnja tradicija organizovanja proljetnih (i jesenskih) vašara. U posljednju martovsku nedjelju (28. III. 2010) na velikoj poljani blizu Sklepićeve etnokuće okupili su se brojni izlagači, prodavači i izvođači, ali i još brojniji posjetioci. Teško bi bilo nabrojiti sve ono što se na vašaru moglo vidjeti, kupili ili probati pa ćemo samo spomenuti 10 metara dugu kulinovu seku nastalu od 15 kg mesa i svih potrebnih začina, koja se prodavala na metre (1 m = 40 kuna). Organizovana je i nagradna igra "Panonska mornarica", slična vašarskoj i kirbajskoj igri "karike na marike", u kojoj su "pecaroši" iz pravog drvenog čikla kolutima od kobasice pecali vinske butelje i kuline.
Nedjelja, 28. 03. 2010.

"Oaza" na Proljetnom vašaru

Proljetni vašar u Karancu
Oazin štand na Proljetnom vašaru u Karancu
U nedjelju, 28. III. 2010. godine, na Proljetnom vašaru u etnoselu Karancu izlagala je, na poziv Turističke zajednice Baranje, i Mirovna grupa "Oaza". "Oazin" štand, uz suvenire i rukotvorine izrađene na ženskim kreativnim radionicama, bio je ukrašen i uskršnjim jajima koje su napravila djeca pomoću balona, ljepila i papira. Ovaj put bio je izložen i nakit izrađen od papira, kojim "Oaza" želi pokazati kako se na lijep način možemo "riješiti" reklamnih izdanja koja svakodnevno nalazimo u poštanskim sandučićima.

Šarana jaja bojama grada
Oazina predsjednica na jednom od štandova

I ove su godine, već tradicionalno, predzadnje subote prije Uskrsa na osječkom Trgu Ante Starčevića održane manifestacije „Šarana jaja bojama grada“ i „Cvjetni korzo“.

Dok su brojni posjetitelji obilazili 70-ak štandova na kojima su se mogli kupiti uskrsni ukrasi, kušati različita jela i kolači, probati domaća rakija i vino, na pozornici su se izmjenjivala kulturno-umjetnička društva, koja su, unatoč snažnom vjetru i ponekoj kapi kiše, zabavljala posjetitelje pjesmom i plesom. Štandove su pripremile brojne ženske, dječje, kreativne i nevladine udruge te udruge nacionalnih manjina (crnogorske, mađarske, makedonske, njemačke, rusinske i ukrajinske, slovačke, slovenske i srpske).

Okrugli stol Preuzmimo uloge
Okrugli stol Preuzmimo uloge
U petak, 26. III. 2010. godine, s početkom u 12,30 sati, u prostorijama knjižnice Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku, Istarska 3, održan je okrugli stol pod nazivom "Podrška razvoju socijalnog poduzetništva – preuzmimo uloge", koji je Područna služba Osijek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) organizirala u suradnji s Udrugom za kreativni razvoj "Slap", Centrom za poduzetništvo Osijek i Udruženjem "Baranja" Bilje, a u okviru 3. Sajma poslova Osječko-baranjske županije.

Naučimo se nenasilno ponašati
Stela Fabijan i djeca

Nakon edukacije stručnog tima u Orahovici (6-7. III. 2010), od sredine trećeg mjeseca 2010. godine u zajedničkim prostorijama belomanastirskog Društvenog centra održavaju se radionice o nenasilju. Njih pohađaju djeca iz Belog Manastira od 7 do 14 godina, a odvijaju se svaki petak od 18 do 20 sati.
Radionice su jedna od aktivnost "Oazinog" projekta "Naučimo se nenasilno ponašati", koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Prepoznajmo nasilje
OŠ Beli Manastir, odjel 1b
U toku mjeseca ožujka 2010. godine izvršena je evaluacija "Oazinog" projekta "Prepoznajmo nasilje", koji je financiralo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i koji se provodio od 1. IV. 2009. godine. Evaluaciju čitavog projekta uradile su Vesna Nedić i Sofija Petrović, voditeljica projekta i asistentica na projektu. Nakon toga slijedi pisanje narativnog i financijskog izvještaja donatoru.

Radionice, koje su glavna aktivnost tog projekta, odvijale su se u belomanastirskoj Osnovnoj školi "Dr. Franjo Tuđman" te u zajedničkim prostorijama Društvenog centra, u kome su i prostorije Mirovne grupe Oaze.

Petak, 26. 03. 2010.

Radionica "U tuđim cipelama"

Radionica U tuđim cipelama
Zečje uške na svačiju glavu
U petak, 26. III. 2010. godine, od 18 do 20 sati u belomanastirskom Društvenom centru održana je jedna od radionica iz projekta "Naučimo se nenasilno ponašati". Na toj radionici pod nazivom "U tuđim cipelama", koju je vodila Ana Jeličić, bilo je šesnaestero djece od 7 do 14 godina. Bilo bi ih i više da se i isto vrijeme nisu održavale i neke sportske aktivnosti pa na radionicu nisu mogli doći svi oni koji su to željeli.

Radionica je počela "pješčanom olujom" koja je iznenadila djecu jer nisu znali što ih očekuje. No kad su vidjeli da s njome stiže (pred)uskršnji "zec", bili su presretni. Voditeljica i asistentice te sva djeca na glavu su stavili zelene zečije "uške", a na ruke naljepnice u obliku jajeta koje su bile "ulaznice" za uskršnje poklone.

Potpore Ministarstva gospodarstva
Oazine korisnice na predavanju o potporama
U utorak, 23. III. 2010. godine, s početkom u 18 sati, u prostorijama Društvenog centra Mirovna grupa Oaza organizirala je predstavljanje novih potpora Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za 2010. godinu. Potpore je, u redovnom terminu likovno-kreativne radionice za žene, predstavila Laura Blagus, ravnateljica Poduzetničkog centra Beli Manastir.
Bilo je riječi o potporama iz četiri projekta.

1. "Projekt "Poduzetništvo žena" za 2010. godinu
Cilj tog projekta je veće, brže i lakše ekonomsko osnaživanje žena uključivanjem u poduzetništvo i to osnivanjem novih subjekata malog gospodarstva te stvaranjem novih radnih mjesta.

Filcanje vune
Radionica u II b razredu belomanastirske OŠ
"Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević održala je radionicu filcanja vune u II b razredu učiteljice Melite Lesić iz belomanastirske Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman", koji pohađa i njen sin Despot. Evo kako je za "Oazine" internetske stranice opisala taj "događaj":

Poziv učiteljice Melite ugodno me iznenadio. II b razred priprema se za izložbu povodom Uskrsa pa su učenici odlučili da za tu izložbu izrade uskršnja jaja od valjane (filcane) vune. Bilo mi je izuzetno drago jer Mirovna grupa Oaza već jedanaest godina drži radionice na kojima se od valjane vune prave razni predmeti. Dogovor je pao! Malu radionicu održat ćemo za vrijeme sata likovnog odgoja.

Kreativna radionica za žene
Oslikavanje jaja i uskršnjih ukrasa
U utorak, 23. III. 2010. godine, održana je još jedna kreativna radionica za žene, koju je vodila Ana Jeličić. Radionica je trajala neuobičajeno dugo, od 18 do 22,30 sati, a na njoj je bilo 14 korisnica. Evo kako tu radionicu opisuje voditeljica Ana:

"Svaka 'Oazina' kreativna radionica protječe radno i u dobrom raspoloženju pa je tako bilo i na ovoj na kojoj su se izrađivali ukrasi za Uskrs. Sve je krenulo uobičajenim redom: priča, osvježenje i gle čuda... Odjednom su se korisnice razmahale kistovima, bojama, salvetama… frcale su ideje, padale sugestije. Sve je vrvjelo kao u košnici, što se vidi i na fotografiji, a radilo se do kasno u noć.

Nedjelja, 21. 03. 2010.

Čepovi za nasipanje puteva

Čepovi na putu
Gdje završavaju čepovi plastičnih boca
Na punktovima gdje se otkupljuje plastične boce (tzv. PET-ambalaža) od građana se obično traži da s takvih boca skinu čepove, vjerojatno zato da ne bi eksplodirale kad se prešaju. Nije nam poznato što se kasnije radi s čepovima, no svakako im nije svrha da se njima nasipaju prteni putevi poput ovoga s naše slike, koji se nalazi u belomanastirskoj Industrijskoj zoni zapad.
Subota, 20. 03. 2010.

Riječ-dvije o Zadru

Zadar
Trg 5 bunara

Učesnici izobrazbe o samofinanciranju udruga, koja je od 18. do 20. III. 2010. godine održana u IMPACT-u, Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, imali su naravno priliku i razgledati grad-domaćin.

Zadar je sjedište Zadarske županije. Leži na obali sjeverozapadnog dijela Ravnih kotara i obali Zadarskoga kanala, u sjevernoj Dalmaciji, 73 km sjeverozapadno od Šibenika. Nasuprot Zadru leže otoci Ugljan i Pašman. Godine 2001. naselje Zadar i prigradska naselja imali su 72.718 stanovnika.

Subota, 20. 03. 2010.

"Vreće ne u smeće" i u Zadru

Vreće ne u smeće i u Zadru
Platnena vrećica za Catrionu Rust iz Londona

Izobrazba o samofinanciranju udruga, koja je od 18. do 20. III. 2010. godine održana u IMPACT-u, Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, a koju je organizirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s British Councilom u Republici Hrvatskoj, bila je prilika "Oazinoj" predstavnici Vesni Nedić da malko promovira "Oazin" projekt "Vreće ne u smeće". Taj se projekt provodio 2009. godine.

"Oazina" je predstavnica po jednu platnenu vrećicu sa sloganom "Vreće ne u smeće" poklonila predavačici na spomenutoj izobrazbi Catrioni Rust iz Londona, upraviteljici Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetani Plavša-Matić te Mariji Boltek, voditeljici programa potpora i regionalnog razvoja u sklopu Nacionalne zaklade.

Izobrazba u Zadru
Učesnici pažljivo prate predavanje

Od 18. do 20. III. 2010. godine u IMPACT-u, Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, održana je izobrazba o samofinanciranju. Organizator izobrazbe bila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s British Councilom u Republici Hrvatskoj.

Kako Nacionalna zaklada kontinuirano unapređuje modele podrške civilnom društvu u Hrvatskoj, ovaj je put u cilju kvalitetnije provedbe ugovorenih programa samofinanciranja u udrugama – korisnicama institucionalne potpore organizirala dodatnu izobrazbu na temu samofinanciranja. Izobrazbu je vodila Catriona Rust, međunarodna stručnjakinja za područje razvoja društvenog poduzetništva iz britanske tvrtke SEL (Social Enterprice London).

Subota, 20. 03. 2010.

65. godišnjica Bolmanske bitke

Bolmanski spomenik
Polaganje vijenaca na Bolmanskom spomeniku

U subotu, 20. III. 2010. godine, u Bolmanu je obilježena 65. godišnjica Bolmanske bitke, koja je vođena od 6. do 21. III. 1945. godine i na koju podsjeća Bolmanski spomenik uz državnu cestu D517 (Beli Manastir – Belišće). Tom su prilikom na Bolmanski spomenik te na spomenike u centru Bolmana (ispred Poljoprivredne zadruge) i(li) na groblju u Baranjskom Petrovom Selu vijence položili predstavnici Općine Jagodnjak, Grada Belog Manastira te antifašističkih organizacija iz Baranje, Slavonije i Vojvodine. U ime Općine Jagodnjak vijence su i na Bolmanski spomenik i na spomen-grobnicu u centru Bolmana položili Radovan Stojanović, načelnik Anđelko Balaban i Vlade Stajević, jedini još živi Bolmanac učesnik Bolmanske bitke.

 Nakon polaganja vijenaca za pristigle delegacije i druge goste u bolmanskom Domu kulture organiziran je kulturno-umjetnički program, na kome je učestvovao belomanastirski SKUD "Jovan Lazić", te ručak, koji su pripremile vrijedne članice bolmanske "Zlatne žene".

Utorak, 16. 03. 2010.

Skriveni snijeg

Okolina Belog Manastira
Kanal između Adice i pruge

Ove smo zime (2009/2010. godine) imali dosta snijega. O zimskim i snježnim radostima i nevoljama nekoliko smo puta pisali na "Oazinim" internetskim stranicama. I kad smo već pomislili da nam se polako približava proljeće, snijeg i zimska mežava opet su nas iznenadili početkom trećeg mjeseca. No, zima je ipak na izdisaju, a sunce sve jače, pa se snijeg nije dugo zadržao.

Ipak, kad snijega više nigdje nije bilo, naš ga je fotoreporter pronašao u kanalu blizu Belog Manastira, između šume Adice i željezničke pruge Beli Manastir-Osijek.

Utorak, 16. 03. 2010.

Beli Manastir kao europski grad

Beli Manastir
Ulaz u tzv. "Tunel"
Hrvatska je pred vratima Europske unije, a proteklih se godina govorilo o Belom Manastiru kao srednjoeuropskom gradiću u kome će biti prijatno živjeti. I stvarno, naš grad ima sve predispozicije da postane naselje u kome će biti prijatno živjeti i kojim bismo se mogli ponositi. Međutim, neki naši sugrađani, a čini se i gradske službe svojim nedjelovanjem, kao da se trude da Grad na one koji u njega dolaze, ili kroz njega prolaze, ostavi što lošiji utisak. Na fotografiji vidite hrpu granja i smeća u Ulici Bartoka Bele, onom kojom se u Beli Manastir ulazi iz smjera Petlovca, uz sam ulazak u belomanastirski podvožnjak, popularni "Tunel".
Ponedjeljak, 15. 03. 2010.

Kreativni nakit od papira

Kreativne radionice za žene
Zadovoljstvo i veselje na svakom licu
I ove, 2010. godine Mirovna grupa Oaza provodi kreativne radionice za žene i to ponedjeljekom i utorkom od 18 do 21 sat u zajedničkim prostorijama belomanastirskog Društvenog centra. Ponedjeljkom radionicu vodi Jelena Opačić-Matijević, a utorkom Ana Jeličić. Voditeljica radionica ponedjeljkom poziva Belomanastirke i Baranjke da se pridruže brojnim "Oazinim" korisnicama:

"Jeste li ikada pomislile: 'Osjećam se prazno i potišteno (jadno)'? Zapitajte se da li želite nešto promijeniti. Da li želite naučiti nešto novo ili bar ugodno i lijepo iskoristiti svoje slobodno vrijeme? Ako ste ikada sebi postavile takvo pitanje, a ne znate odgovor na njega, javite se nama, Mirovnoj grupi Oaza.

Hotel Mursa
Hotel Mursa u Osijeku
U petak, 12. III. 2010. godine, od 10 do 11,30 sati u osječkom Hotelu "Mursa", Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva održala je javno regionalno savjetovanje s organizacijama civilnoga društva. Temom tog savjetovanja bilo je informiranje i unapređenje sustava i oblika dodjele financijskih potpora u okviru Zakladinog  Programa dodjele financijskih potpora i operativnog djelovanja na regionalnim i lokalnim razinama.

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić, savjetovanje je prilika da se zajednički razmotre mogućnosti prevladavanja izazova u razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj kroz unapređenje različitih oblika podrške Nacionalne zaklade.

Osmomartovski koncert u Belom Manastiru
Oazine korisnice na koncertu
Povodom Međunarodnog dana žena 8. marta 2010. godine Centar za kulturu Grada Belog Manastira, u suradnji s Osnovnom glazbenom školom Beli Manastir, organizirao je u belomanastirskom kinu koncert pod nazivom "Fascination". Na koncertu su nastupili Rajko Dujmić na pijanu i Mario Rucner na violi.

Kako se termin koncerta poklopio s redovitom "Oazinom" likovno-kreativnom radionicom za žene, "Oazine" aktivistice odlučile su iznenaditi korisnice i odvesti ih na koncert, što su one vrlo rado prihvatile. Čak se, kad se saznalo za tu namjeru, tražila "karta više" jer je svaka korisnica htjela povesti i neku sebi dragu osobu: supruga, prijateljicu, snahu, susjedu... tako da je "Oazina" grupa činila impozantan broj od 35 posjetitelj(ic)a koncerta.

Ponedjeljak, 08. 03. 2010.

Izložba "Snovi jedne žene"

Izložba Snovi jedne žene
Doboš, Zalaj, Molnar, Taslidžić, Zalaj
Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, Udruga "Baranja-art" organizirala je u belomanastirskoj Velikoj vijećnici samostalnu izložbu slika Ljubice Molnar pod imenom "Snovi jedne žene".

Nakon uvodne riječi predsjednice udruge Rade Zalaj, likovni kritičar Davorin Taslidžić pročitao je svoju ocjenu izložbe, a potom su program otvaranja obogatili pučki pjesnik Slavko Zalaj, pročitavši dvije pjesme iz svoje nove zbirke, i mlada glazbenica Lorena Pligl, odsviravši dvije kompozicije na tamburici zvanoj brač. Na koncu je izložbu otvorio belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš, istaknuvši pri tom svoje zadovoljstvo velikim brojem (oko 100) prisutnih.

Ponedjeljak, 08. 03. 2010.

Osmomartovsko darivanje

Povodom Dana žena
Članice Povjerenstva s gradonačelnikom
Na Dan žena 8. III. 2010. godine, s početkom u 10 sati, na belomanastirskom Trgu slobode ispred "Konzuma" članice gradskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova darivale su mlade, mlađe i starije prolaznice bombonima u obliku srca. Svaki je bombon bio posebno aranžiran s po jednom porukom – izrekom (npr. "Slab je onaj tko je izgubio vjeru u sebe"). Bombone je kupio Grad Beli Manastir, a dijelile su ih Nevenka Ređep, Mirela Alagić, Vesna Nedić, Božana Sutarić i Bojana Vukosavljević. Prolaznice su bile iznenađene takvim poklončićima jer se za Dan žena obično dijele karanfili.

Nedjelja, 07. 03. 2010.

Edukacija u Orahovici

Edukacija u Orahovici
Svi učesnici prije polaska kući
U subotu i nedjelju, 6. i 7. III. 2010. godine, održana je edukacija stručnog tima u orahovačkom Dječjem odmaralištu "Merkur" Gradskog društva Crvenog križa Osijek za potrebe "Oazinog" projekta "Naučimo se nenasilno ponašati". Trenerice na edukaciji bile su diplomirane filozofkinje Karmen Ratković i Maja Uzelac iz zagrebačkog Centra za kulturu mira i nenasilja "Mali korak".

Na edukaciji su učestvovale dvije "Oazine" aktivistice: Vesna Nedić, voditeljica projekta, i Sofija Petrović, asistentica na projektu, i deset nastavnica i nastavnika uglavnom viših razreda Osnovne škole Kneževi Vinogradi: Julijana Balint, Ružica Galamboš, Mihaela Kukić, Miloš Mihajlović, Ljubica Musa, Slavojka Petrović, Tajana Poturica, Ivica Prgomet, Monika Samardžić i Nebojša Slijepčević.

Bajaga i Instruktori
Koncert u Osijeku

U sklopu obilježavanja 25 godina uspješne karijere Momčilo Bajagić – Bajaga i njegova grupa Instruktori održali su koncerte u Beogradu i Zagrebi, a u petak, 5. III. 2010. godine slavljenički koncert održan je i u Osijeku, s početkom u 20 sati, u nastavno-sportskoj dvorani "Gradski vrt".

U dva i pol sata, koliko je koncert trajao, posjetitelji su mogli uživati u nekima od najvećih Bajaginih hitova, kao što su: "Berlin", "Život je nekad siv, nekad žut", "Plavi safir", "Na vrhovina prstiju", "Moji drugovi", "Tišina" i mnogi drugi. I mlađa i starija generacija jednako su uživale u Bajaginim pjesmama, što se očitovalo u tome da su Bajaga i Instruktori dva puta izlazili na bis.

Udruženje Baranja Bilje
Barišić, Ranković, Petrović ...

U utorak, 2. III. 2010. godine, od 10 do 12,30 sati, u prostorijama Udruženja "Baranja" Bilje, održan je drugi, a ujedno i posljednji radni sastanak oko pripreme zajedničkog projekta za program darovnicā "Mladi na tržištu rada", koji je raspisao Hrvatski zavod za zapošljavanje, a bit će financiran iz sredstava EU.

 Uz Jasnu Petrović, Milorada Nenadovića i Mihajla Rankovića, predstavnike domaćina i nosioca projekta Udruženja "Baranja", sastanku su prisustvovali i predstavnici partnera na projektu: Vesna Nedić  (Mirovna grupa Oaza), Željka Bertić-Kukić (Učilište Janus iz Osijeka) i Renato Barišić (Ustanova za obrazovanje odraslih Centus), dok predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Osijeka, zbog spriječenosti drugim poslovima, nisu bili prisutni.

Ponedjeljak, 01. 03. 2010.

Osmijeh na nebu

Osmijeh na nebu
Osmijeh na nebu
Internetskim e-mailovima svakodnevno kruže razne poruke i slike, od lanaca sreće i kojekakvih zatjeva do pravih bisera ljudske lucidnosti i fotografija kakve se rijetko viđaju. Danas primismo jednu takvu sliku s nazivom "Osmijeh na nebu", uz napomenu da se slične fotografije mogu snimiti jednom u milijun slučajeva i uz preporuku da fotografiju proslijedimo nekome kome želimo lijep i ugodan dan. Mi tu fotografiju prosljeđujemo - čitaocima "Oazinih" internetskih stranica.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok